Mammaträning i Mölndal, finalen! – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Mammaträning i Mölndal, finalen!

träna med baby i Göteborg, mammaträning
Einar var med på Mammapilates våren 2011

På torsdag är det dags för avslutning, Mammapilates omgång 10. Mina mål med mammaträningen har varit flera, förutom att träningen ska vara rolig och social har jag lagt fokus på

Stabiliserande inre mag- och ryggmusklerna (core)
Stark rygg och mage är skadeförebyggande, förbättar hållningen och kan göra att ryggbesvär minskar.

Bäckenbotten
Inkontinens är jättevanligt under graviditeten upp till 62 % lider och många har stora problem ett halvår efter. En hel del har inkontinensproblem hela livet och förmodligen är mörkertalet stort. Framfall kan ske långt efter förlossningen så du kan aldrig känna dig “safe” om du inte tränar dina bäckenbottenmuskler dagligen.

Hållningen
Hållningen förändras under graviditeten pga ändrad tyngdpunkt och du försvagas i vissa muskler som påverkar din hållning. De här problemen med försvagade muskler försvinner inte bara för att magen är borta efter förlossningen. Dessutom hamnar nyblivna (men även “rutinerade”) föräldrar ofta i konstiga positioner, du kanske bär omkring på ditt barn mycket, ammar, sover dåligt/i konstiga positioner. Det är viktigt med stark och korrekt hållning för att inte få problem med smärta på många ställen i kroppen.

Träningsinspiration
Ni har ert träningsgummiband och alla övningar kan ni lätt göra hemma, två gånger i veckan är ett bra riktmärke.

Få tillbaka din “gamla” kropp
Sen är det ju inte fel att vilja ha tillbaka den kroppen man hade innan man fick barn. Platt rumpa och degig mage går att justera med träning, och min förhoppning är att ni Mammapilatesdeltagare känner att ni fått rolig, jobbig och inspirerande träning. En del av övningarna hittar ni här.

Här kan du läsa mer om träning efter graviditeten

Du som anmäler dig till vårens Mammapilateskurs innan den 19:e december får en liten julklapp!

Den 25 januari kör vi igång

Maila till info@foraldrafitness.com

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.