Föräldrafitness

Test av UltraInflamX Mango

image

Nu har jag under ett par dagar testat UltraInflamX Mango för Familjeapotekets räkning. UltraInflamX är ett kostillskott som används som stöd vid inflammation och smärta alternativt stöd för mage/tarm vid avgiftning. Drycken ska även vara utmärkt som sportdryck för återhämtning.

Ni som följt min blogg vet att jag propagerar för mat och inte tillskott, framförallt inte för motionären som inte har några problem att få i sig tillräckligt med protein och energi genom kosten. Men UltrainflamX har som viktigaste syfte att hjälpa personer med besvär.

Jag har försökt hitta vetenskapliga artiklar kring UltraInflamX men några objektiva forskningsresultat har jag inte hittat. Däremot har företaget Metagenics gjort flera egna studier men då vet man ju aldrig hur trovärdiga de är.

Läser man på olika forum verkar det som UltraInflamX hjälper många personer med IBS, känslig tarm. Många har problem med magen och IBS är en vanlig folksjukdom där typiska besvär kan vara:

  • gasbesvär
  • magont, som går över när man tömmer tarmen
  • förstoppning eller diarré, ibland växlande mellan bägge
  • att besvären ska ha förekommit under lite längre tid än vad en vanlig magsjuka brukar göra.

image

Enligt de Leg. Dietister jag varit i kontakt med rekommenderar ingen UltraInflamX eftersom inga vetenskapliga studier finns till grund för en rekommendation. Min åsikt är att man inte ska förringa åsikterna från de patienter som blivit hjälpta (enligt dem själva på olika forum). Det är mycket möjligt att det är placeboeffekten, men är man bättre så är det ju fantastiskt ändå.

Det finns inget självklart botemedel för sjukdomen utan det handlar om att lära känna IBS och i samråd med sjukvården hitta ett sätt att hantera sina problem.

Har du problem med magen/käslig tarm och inte är gravid/ammar eller av andra skäl behöver vara försiktig med höga nivåer av vitamin A så kan du alltid prova anvisad dagsdos. Är du osäker bör du tala med din läkare/dietist som kan din sjukdomshistoria.

Här kan du läsa mer om UltraInflamX Mango på familjeapotekets hemsida

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.