Trivselvikt och träning – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Trivselvikt och träning

imagefoto taget i oktober

Det verkar som att kroppen själv vet vilken vikt den ska ha och strävar mot att ligga kvar där. Kroppen reglerar våra hungerkänslor och spontanaktivitet rätt bra efter trivselvikten. Men om man inte tränar brukar trivselvikten öka med ett halvt kilo per år bland vuxna människor. Så kroppen anpassas hela tiden efter en ny trivselvikt och ju mer åren går desto tjockare blir vi.

Hård träning, se till att bli svettig, tre gånger i veckan är botemedlet mot en höjning av trivselvikten.

Idag blir det en löptur med joggingvagnen och några coreövningar här hemma. Jag har för tillfället inga höga krav på min löpning, dålig sömn gör att jag inte riktigt har orken att ta ut mig. Men det är långt kvar till Göteborgsvarvet!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.