Skålla inte mandlarna, minska fettupptaget i kroppen! – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Skålla inte mandlarna, minska fettupptaget i kroppen!

 

bild från rawfoodbutiken

Mandlar och nötter hör  julen till och de innehåller en mängd nyttiga näringsämnen som zink och magnesium. Mandlar och nötter innehåller mycket fett som visserligen är nyttigt men ger en mängd kilokalorier så det kan vara bra att begränsa sig. Något som är väldigt fiffigt med nötter och mandlar är att de har en förmåga att binda fett när de fortfarande befinner sig i tarmen och gör att en del fett följer med ut till toaletten istället för att tas upp i kroppen.

Det tror man beror på att det yttersta ätbara lagret på mandlar och nötter (det som skållas bort) innehåller olösliga fibrer som suger åt sig en del fett. Det mesta av fettet tas fortfarande upp i kroppen, men det kan vara en anledning till att strunta i att skålla mandlarna. Jag tycker att det är tråkigt och tidskrävande och för smakens skull tycker jag inte att det spelar någon roll.

Trevlig första advent!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.