Rökaromer, smakförstärkare och socker – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Rökaromer, smakförstärkare och socker

image

Hur mycket lax behöver en ost med smak av rökt lax innehålla? Den här innehåller drygt 1 % lax! Men den smakar lax, så smaken kommer ju någonstans ifrån, som smakämnen och smakförstärkare och socker.

Jag tycker det är missvisande att skriva rökt lax på förpackningen? Börjar man läsa på föpackningarna inser man snabbt att det finns mycket skräp i många livsmedel.

Läser du på förpackningarna?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Zandra Renholm

    Ja, ibland blir man verkligen förundrad över innehållet i maten. Och hur de tillåts märka grejerna!

    Hittade ett paket i min kusins skafferi med namnet quinoa-och havregröt, eller liknande. Givetvis skulle förteckningen läsas, minns inte exakt men typ 95% havregryn och resten quinoa. I ett paket som givetvis var mer än dubbelt så dyrt än de med bara havregryn. I n t e okej, om du frågar mig men jag antar att det är tillåtet eftersom de marknadsför det så.

    Sen den där reklamen om någon yoghurt som riktar sig mot barn (eller deras föräldrar) som ska vara så naturlig. Inga färgämnen utan färgen kommer från rödbetor, säger de. Rödbetor är ju toppen på alla vis men lite märkligt känns det ju att färgen i en jordgubbsyoghurt kommer från rödbeta och inte från just jordgubbar.