Förvirrande om fisk, nya kostråd behövs! – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Förvirrande om fisk, nya kostråd behövs!

Det är inte lätt att vara fiskkonsument. Alla vet att fisk är hälsosamt och många behöver äta mer fisk för att få i sig D-vitamin, omega 3 fett och selen.  Nuvarande kostråd avråder kvinnor att avstå från vissa insjöfiskar, men nu har det även hittats farliga gifter i Nordsjöfisk och odlad lax från Norge.

 Gråsej, som vi äter ganska ofta eftersom det är en bra fisk ur miljösynpunkt var en av fiskarna som innehöll mycket flamskyddsmedel.

Slutsatsen är att vi ska variera vår fiskkonsumtion och att det även är illa ur hälsosynpunkt att sluta äta fisk. Myndigheterna behöver helt klart se över sina kostråd och det kvickt! Jag vill veta vilka fisksorter som är fria från gifter.

 Här kan du läsa mer om  Naturskyddsföreningen resultat.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.