Proteinpulver – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Proteinpulver

I många träningsbloggar hyllas ekologiska, närproducerade och naturliga livsmedel. E-nr bannlyses och den äkta varan hyllas. Det skrivs om superfruits, antioxidanter, vitaminer och mineraler, härliga och aptitliga matbilder med tillhörande recept visas i bloggarna.

Men jag kan inte låta bli att reagera på, att i många av bloggarnas dagliga kost, ingår proteinpulver och andra pulvertillskott.

 Hur naturligt är det? Och tror du att de finaste råvarorna används till detta? Knappast.

Jag förstår att det är ett enkelt sätt att få in energi efter träning.  Om man har som mål att bygga muskler krävs det mycket energi (inte mycket protein som tillverkarna vill få oss att tro) och proteinpulvret kan ge det enkelt och förhållandevist billigt.

Jag har tidigare skrivit om anledningarna till att inte jag tar proteintillskott och jag kan nästan känna mig lite udda i gymvärlden. Då och då brukar jag gå in på den här sidan och för att känna mig hemma.

Vad tycker du?

 

Ett proteinrikt mellanmål

Du behöver ungefär 1,5-2 g protein per kroppsvikt. En räka innehåller 1 g protein så den här mackan ger mig en stor andel av mitt dagliga behov.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Intressant läsning. Jag har verkligen undrat över detta då ALLA träningsbloggar skriver om proteinpulver och många verkar konsumera enorma mängder. I många är det dessutom rejält med sötningsmedel. Finns det öht något hyfsat naturligt alternativ?

 2. Sofia - ett bättre du

  Helt toppenbra frågeställning. Har självt ställt mig frågan väldigt väldigt många gånger!!, träningsbloggare om några borde ju vara insatta och måna att stoppa i sig rätt mat. Jag äter väldigt väldigt sällan proteinpulver, visst händer det emellanåt men det är inte ofta och enbart i brist på annat och då Holistics proteinpulver vilket är det mest naturliga jag hittat på marknaden, eller hampaprotein. Men jag håller med om att det är en väldigt skum dubbelmoral det där.

 3. hanna

  Hej! Vad kul att jag läste det här, För jag har varit sugen själv att testa eftersom det känns som alla andar som tränar gör det. Men min man har varit emot att jag tar det fast han själv i perioder när han tränar gör det. Fråga mig inte varför =). Men klarar man sig på vanlig mat så föredrar jag det. Jsg brukar äta efter styrketräning: 1dl mini keso,banan,jordgubbar,mjölk som jag mixar. sen ett ägg. Vad tror du om det? Ibland blandar jag i lite havregryn oxå.

 4. Emil

  Bra tanke!

  Naturell vassleprotein är ju utvunnet ur mjölk och inga tillsatser. Finns ekologiskt och “typ” kravmärkt. Men har väl ändå transporterats lång väg och gått genom många mellanhänder.
  Lite svårt att välja något närproducerat 😉