Idag har jag varit själv med barnen, vilket brukar gå bra fram tills middagen ska lagas. Då är alla hungriga och irriterade, maten ska snabbt upp på bordet!
Idag åt vi en kycklingrätt med matvete och det var en riktig succé, både tidsmässigt och smakmässigt.
För fyra personer:
500 g kycklingfilé
15 champinjoner
2 gul lök
3 morötter
1 burk crème fraiche (ta standard annars blir det för vattningt)
timjan
svartpeppar
salt
citron
Matvete
Gör så här:
Börja med att koka matvete.
Stek kycklingen (som du skurit i smala bitar) i lite olja eller det matfett som du föredrar. När kycklingen är genomstekt tillsätter du svamp, morot (som du skurit i slantar) och hackad lök. Efter 5 minuter tillsätter du crème fraiche och kryddor.
Den här rätten innehåller en massa B-vitaminer, protein och betakaroten.
Förutom att det var nyttig så var rätten så god att både Einar och jag åt dubbla portioner.
Nu ska jag börja förbereda Einars födelsedagstårta, imorgon blir det 1 års kalas!
Senaste kommentarer