Finalister, en bra träningsförebild! – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Finalister, en bra träningsförebild!

Det har kommit in en mängd bra nomineringar till tävlingen en bra träningsförebild. Det har inte varit lätt att välja ut finalister och jag kände nästan att jag ångrade valet av tävling! Vad är egentligen en bra förebild, det beror ju helt på.
 
Eftersom jag inte vill att mina värderingar ska påverka helt hoppas jag på er hjälp. Jag har valt ut fyra olika bidrag och nu har ni en vecka på er att rösta fram ert bidrag här i kommentarsfältet eller på Föräldrafitness på Facebook.
 
 
Jag lottar ut en trisslott bland er som röstar och hoppas på stort gensvar, en träningsförebild behöver uppmärksammas!
 
Tack alla som skickat in bidrag!
 
 Bidrag 1 “Mammainspiratören”

Min mamma är en toppen förebild. För några år sedan fick hon cancer. Tack vare snabb upptäckt och strålning så lyckades man få bort den. Hon blev väldigt tagen av det hela och gick ner mycket i vikt. Var nästan ingenting kvar utav henne. Trots att det var i halsen cancern satt och hon idag har svårt att äta pga strålningen och operationer så har hon kämpat på och väger idag något som man kan kalla en helt ok vikt. En anledning till att hon klarade sig tror jag är för att hon alltid har vart intresserad av träning och lagat hälsosam mat. Och att hon är positiv trots motgångar. Det är verkligen fina egenskaper som hon har uppfostrat oss med. Bara 1,5 år efter cancerbeskedet och operationer så startade hon ett eget företag som hon jobbar med 6 dagar i veckan året om. Semester är något som knappt existerar. Hon har endast tagit några dagar under flera år. Hon kom snabbt igång med att motionera igen och åker både TjejVasan och ger sig ut i skidspåret flera gånger i veckan under vintern, cyklar flera mil på sommaren, går långa promenader varvat med joggning året runt och i perioder simmar hon 1,5 km 2 ggr i veckan. Hon är en bra förebild för mig, inte bara på träningsfronten

 
Bidrag 2 “Vasaloppsmamman”
 
Min träningsförebild är en kompis som har en järnvilja och sätter hela tiden upp träningsmål och utmaningar för sig själv. Bara 6 månader efter hennes dotters födelse så körde hon vasaloppet för första gången och fullföljde! Helt otroligt. Nu har vi som gemensamt mål att springa Göteborgsvarvet i vår. Hon har definitivt smittat mig med sin träningslust!
 
 
Bidrag 3 “Hittar träningen i vardagen”
 
Min vänina, 47år, 6 barnsmamma. Blev änka 2004, då va hennes 3 minsta barn 7, 9 och 15år. Trots många måtgångar skaffe hon körkort. Hon är undersköterska sen 20år tillbaks. Idag har hon 2 barnbarn och den tredje på väg (ena dottern får missfall i 6 :e månad så hon har även 4 döda barnbarn)
Trots allt detta så är hon jätte aktiv. Hinner hon inte tränna så är hennes liv full med träning. Tränningsredskap hemma, tvättar hon gör hon det som träning, leker hon med barnen gör hon det till träning. Gå en massa km varje dag.  Även om vikten går upp och ner så ger hon aldrig upp
Är alltid positiv och glad.
 
Hoppas hon blir en av vinnarna, för inför våra ögon är hon en vinnare
 
Bidrag 4 “Instruktören”
 
Jag har ännu inga barn själv men hoppas att jag kommer att kunna kombinera min träning med mitt liv som förälder.Många av mina vänner och instruktörskollegor är antingen gravida eller nyblivna mammor så jag har flera att välja bland till denna nominering men efter överväganden har jag bestämt mig för att jag vill nominera en mamma som visar att det går att kombinera rollen som mamma, instruktör, spaterapeut och väninna på ett mycket bra sätt. Hon tar sig tid för sin egen träning samtidigt som hon ger medlemmarna på Arena Älvhögsborg energiska och glada klasser i BodyJam och Zumba. För att ge sitt barn en bra start i livet har hon även tränat ihop med henne på Förälder/Barn-gympa och babysim samt haft det mysigt ihop på promenader längs kanalen och på babymassage. Hon inspirerar genom att vara social, glad och väldigt sund.
Jag hoppas att jag någon gång i livet blir mamma och att jag då kan ta mig an livet och dess uppdrag på samma sätt, och att denna blogg finns kvar med massa tips =)

Härlig höstdag, Sixten och jag älskar att röra på oss
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nadia Al Harbiti

  Röstar på bidrag 4. Otroligt glad och pigg tjej som alltid får igång en även om man är trött och hängig. Peppar och ger beröm. Ett gott exempel på att man faktiskt hinner med att motionera även om man blivit mor.

 2. Malena

  Bidrag nr 4 utan tvekan! En toppeninstruktör som man bara längtar efter! Peppar och är kunnig och tar sig tid för sina kunder.

 3. Mikaela

  Min röst är på nr 4. Alltid härligt med människor som kan inspirera andra i vardagen. Ibland är det som sätter guldkant på livet.

 4. Mamma Mia

  Ja även min går till mamman i nr 1..hon har vänt livet till att vara det bästa just nu…hon tar ut all glädje hon kan få trots eländet…kram från mig..Mamma Mia