Laxpaj, första ekologiska utmaningen – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Laxpaj, första ekologiska utmaningen

Tanken var att ha broccoli och purjolök i laxpajen, men det fick bli gullök och fryst broccoli istället. Frysta grönsaker är i princip lika nyttiga som färska eftersom det inte försvinner så mycket näringsämnen vid snabb nedfrysning efter skörd. Använder du fryst broccoli är ett tips att steka den innan den tillsätts i pajen för att bli av med vätskan.

image

image

Så här gör du min laxpaj för 6 pers:

Pajdeg
3 dl dinkelsikt
1 dl dinkelmjöl fullkorn
125 g smör (byt gärna ut hälften mot 2 kokta potatisar)
2-3 msk vatten

Fyllning
480 g lax
500 g broccoli
1 purjolök/ 2 gul lök

Stanning
3 ägg
2 dl mjölk
2 msk chilisås

“Topping”
1 dl västerbottenost eller annan vällagrad ost

Gör pajdegen och tryck ut i en pajform med löstagbara kanter.
Nagga med gaffel och ställ i kylen 30 minuter.

Förgrädda pajskalet i 5 minuter i 200 grader.

Lägg i lax,lök och broccoli som du skurit i mindre bitar.

Blanda ingredienser till stanningen och häll över.
Strö över riven ost.

Grädda i ca 25 minuter i 200 grader.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.