Sofia mot första målet! – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Sofia mot första målet!

Nu har jag varit Sofias PT i över en månad och den 18 oktober väntar den första avstämningen. Då ska Sofia genom tester visa att hon blivit starkare både allmänt, men framförallt i Coremusklaturen, de inre stabiliserande magmusklerna.

Träningen har gått riktigt bra, Sofia är träningstaggad! Sofias spinningklasser är populära och hemmaträningen går bra tacka vare att Sofia omvärderar hemträning. Hon byter om och ser till att tempot är högt och intensivt under passet.

Kosten är lite svårare, födelsedagar, fester och fika gör det svårt att hålla Sofias speciella “träningsmeny”. Som småbarnsförälder blir det en hel del fika, det är öppna förskolor och caféer med andra föräldralediga. Det är besök av vänner och släkt som vill träffa den nya familjemedlemen och då kanske man vill bjuda på något till kaffet.

Vad ska man då göra för att minska på bullar och sötsaker?

Är det svårt att säga nej till sötsaker då man blir bjuden?

Jag tycker att det är svårt att säga nej till någons hembakade bullar, det känns ibland som om personen som bakat blir ledsen om man inte smakar. Mitt bästa tips är att smaka en halv och njuta av godsaken (om det är gott). Det är bättre att säga som det är och stå på dig om personen trugar. Bullen kommer inte bli god om du känner dig tvingad att äta.

På caféer och öppna förskolor är det ingen som blir “sårad” av att du inte smakar på något. Här kan du lättare göra ett aktivt val.

Får du hem folk på fika och ändå vill bjuda på något gott till kaffet vill jag tipsa dig om mitt goda banankakerecept. Ett bättre val än gräddbakelser!

Vad tycker du?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. elinspringer

    Just den där biten är svår, man blir ju lite “tråkig” när man tackar nej! Jag har tackat ja några gånger och låtit sonen äta upp:) Många gånger blir det ju att man stoppar i sig något man inte ens är sugen på…