Fisk och paprikasoppa från Middagsmaten – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Fisk och paprikasoppa från Middagsmaten

Einar är hjälpreda i köket!

Nu har vi precis avnjutit vår första måltid från Middagsmaten. Det blev Fisk och paprikasoppa gjord på färsk kummelfilé.

Det var även “veckans snabbis” på bara 20 minuter hade jag lagat mat till alla inkl till lille tandlöse Einar, 10 månader.

Innan buljong

Innan jag tillsatte fiskbuljong och salt tog jag undan lite till Einar. Eftersom maträtten var ganska kalorisnål tillsatte jag lite olivolja till Einars portion.

Färdigt på 20 minuter!

Till portionen serverades müslibröd med ost. Einar fick istället lite smörgåsrån till soppan.

Vi var jättenöjda med soppan, Einar gapade girigt, fast att han är förkyld och har något nedsatt aptit. Soppan innehöll mycket färsk fisk, hela 650 gram och fräscha grönsaker.

Sixten drygt 2 år åt också av “såsen” som han kallade soppan men han var framförallt sugen på müslibrödet med russin. Sixten har en härlig utvecklingsperiod så han vägrar äta med sked här hemma, det är ju lite svårt att äta soppa med händerna…..   Men enligt Sixten var såsen namnam.

Vi vuxna tyckte att det var roligt med en mjölkbaserad och smakriksoppa, det är lätt att man gör soppor på det gamla vanliga sättet, så nu fick vi anledning att prova något nytt.

Jag är väldigt förtjust i soppor, näring som kan sippra ur maten vid tillagning tas ju tillvara då man äter “allt” i soppan. Den här soppan innehåller mycket selen, protein, betakaroten och b-vitamin. Den är relativt fettfattig och mättar bra tack vare det höga proteininnehållet.

Imorgon vankas det lammfärspaj, det ser vi fram emot!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.