Nyttiga mellanmål på stan – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Nyttiga mellanmål på stan

Ät glass med måtta

Igår fick jag frågan: Vad gör jag när jag får panikhunger/sug på stan, vad ska jag välja för mellanmål?

Det här är en jättebra fråga och jag tror att det är vanlig situation man hamnar i. Framförallt som småbarnsförälder. När Sixten, mitt första barn, var nyfödd var jag ofta på stan i flera timmar. Aktiviteter och fika om vartannat. Ibland var jag hemifrån hela dagen och då kom ofta panikhungern. Kombinationen långa promenader med amning gjorde att blodsockret föll snabbt och kroppen skrek efter energi, snabb energi!

Jag såg alltid till att skötväskan var packad med saker till barnet, men tänkte jag på mig själv? I bästa fall hade jag med vatten. Så mitt bästa tips är att få in rutinen att packa skötväskan för både barn och dig själv. Men jag vet ju själv att det är lätt att glömma så då finns det olika alternativ med vill du ha ett hälsosamt mellanmål på stan kommer det ofta kosta.

Många caféer erbjuder hälsomackor/ smoothies men det här var sällan ett alternativ för min mammaekonomi så det jag brukar göra är att gå in i en livsmedelsaffär och köpa mig frukt och kanske en drickyoghurt med så lite socker som möjligt. Ville jag lyxa till det satsade jag på nötter och aprikoser men då fick jag se upp med att inte äta upp hela påsen, då nötter och torkad frukt är väldigt energirika. Till mellanmål är en näve lagom. Spara resten i skötväskan…

Det är svårt att äta lagom mycket vid ett blodsockerfall, alltså motsvarande ditt mellanmålsbehov. Med panikhunger är det lätt att äta snabbt och för mycket. Så mitt allra bästa tips är att vara förberedd, ha ett bra mellanmål i skötväskan och ät det innan det stora suget kommer!

Jag tror att ni läsare har en massa bra tips på bra mellanmål att ha i skötväskan.

Tipsa varandra här eller på www.facebook.com/Foraldrafitness

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.