Träningstips för hemmaträning – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Träningstips för hemmaträning

Ni som har följt bloggen har kunnat läsa om Sofia Huss, som vann kom i formpaketet och nu är på väg mot toppform. I Sofias träningsprogram ingår både kondition- och hemmaträning. Nu efter tre veckor rapporterar Sofia att träningen går bra, hon tränar cykel som planerat och promenerar en hel del med barnvagnen. Däremot tycker hon att det är lite svårt att få till hemmaträningen. Jämfört med att träna på styrketräning på gym tycker Sofia att fördelarna med hemmaträning överväger. Med ett litet barn är det som bekannt svårt att lägga ned mycket tid på träning.

Nedan föjer mina bästa allmäna råd för att få till hemmaträning. På onsdag ska jag hem till Sofia och förhoppningsvis ytterligare motivera henne till fortsatt träning hemma.

 • Dela upp din dag i timmar. Det är inte svårt att avsätta  30 minuter två gånger i veckan! Tänk efter hur mycket du “slötittar” på tv eller framför datorn varje dag?
 • Motivera dig! Vilka var dina mål?
  • En snyggare kropp
  • Du blir piggare och orkar mer
  • Klara 33 armhävningar
  • Dubblera tiden du orkar med statiska magövningar
  • Du minskar risken för skador
  • Mindre ryggbesvär
 • Berätta för familj och vänner om dina mål och få dem att hjälpa dig att hålla det. Uppdatera din status på Facebook, det brukar vara många som gillar att en person tränat! Kanske någon familjemedlem/nära vän kan träna med dig?  
 •  Skriv in i kalendern vilka dagar du ska träna! Det duger inte att tänka att du ska träna hemma två gånger i veckan. Bocka av i kalendern när du verkligen tränade, då ser du svart på vitt och lurar inte dig själv.
 • Använd ditt träningsprogram för att få bättre resultat och anteckna efter träningen hur det gick och kändes efter varje träningspass.
 • Utmana och belöna dig själv! För att dina muskler ska bli starkare måste du hela tiden öka belastningen och/eller öka antal repetitioner. Om en månad är det dags att utvärdera om du uppnått ditt delmål att öka styrkan i de inre stabiliserande magmusklerna. Börja fundera på hur du ska belöna dig själv när du uppnått detta mål.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia Huss

  Hej!
  Tack för peppningen!
  Jag har nog sett på hemmaträning på fel sätt! Något som ska ske lite av sig självt och utan att vara jobbigt… Men hur ska det då kunna göra mig starkare? Nej, insåg just när jag läste bloggen att hemmaträning = riktig träning! Jag får helt enkelt byta om, sätta på musik och inse att jag måste duscha efteråt. Då kommer det funka bättre och kanske ge lite resultat…. Körde hårt igår kväll i alla fall och det kändes bra.
  Däremot tycker jag det är svårt att göra både armhävningar och plankan tätt in på varandra. Börjar jag med plankan orkar jag inte så många armhävningar och tvärtom. Men jag får nog fokusera att maxa på olika övningar olika dagar.
  Nu kör vi!!!

  1. föräldrafitness

   Toppen! Kul att höra dina synpunkter. Det är bra att omvärdera hemmaträningen ge den högre status!

   Då du tränar armhävningar använder du mycket av dina inre stabiliserande magmuskler för att inte “falla ihop”, så det är inte konstigt om du inte orkar utföra övningarna optimalt. Börja med armhävningarna och lägg in plankan lite senare i programmet så att Coremusklerna hinner ta igen sig lite och bli pigga!