Funktionell träning för gravida – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Funktionell träning för gravida

En läsare hörde av sig med den relevanta frågan, vad är funktionell träning för gravida?

Funktionell träning innebär att du förutom styrka även tränar rörlighet, balans och koordinationsförmåga med övningar som aktiverar många olika muskler samtidigt. Därför kommer funktionell träning att likna de rörelser vi gör till vardags. Vi kommer att fokusera på stabiliserande mag- och ländryggsövningar.

 När passar det bäst att träna funktionell träning under graviditeten?

Enligt min uppfattning kan du med en normal graviditet träna funktionell träning graviditeten ut. Det handlar om att övningarna anpassas efter dina förutsättningar. Träning under graviditeten handlar inte om att öka muskelmassa eller förbättra konditionen utan bibehålla de förutsättningar vi har. Grundtanken med FunkyMamma är att förbereda kroppen fysiskt inför att vara mamma. Det kommer att bli mycket lyftande och bärande vilket sliter på kroppen.

Du lär dig hur du kan förhindra överbelastningsskador genom övningar som både passar nybliven mamma och gravid. Att ha ländryggsbesvär som gravid och nybliven mamma är väldigt vanligt och genom träning av de stabiliserande, funktionella mag- och ryggmusklerna kan besvären minska.

När barnet är fött kommer nästan all fokus ligga på barnet och vet du redan under graviditeten hur du ska träna efter några veckor är det lättare att komma igång och därför återhämtar du dig snabbare.

De härliga bieffeketrna av träning är att risken för komplicerade förlossningar samt ditt behov av smärtlindring minskar, du ökar din kroppsmedvetenhet, mår bättre och känner dig mindre trött.

Lite mindre trött är ju verkligen ingen nackdel eller?

Räddningen för en trött rygg, bad i tvättho!

Gravid i vecka 17, det finns få foton av min gravidmage.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.