Styrketräning för mammor – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Styrketräning för mammor

Chins är bra styrketräning

 

Nyblivna mammor sysslar egentligen med styrketräning hela dagarna, vi bär och lyfter vårt/våra barn och de blir bara tyngre och tyngre!

Bära barn är kanske inte det bästa träningsprogrammet om du vill bygga muskler och förhindra skador. Det blir en hel del statisk träning i ogynnsamma positioner som ofta skadar oss i längden. Du som ammar sitter troligtvis med underroterade axlar och lätt krummad rygg den första tiden. Detta tillsammans med statiskt bärande leder till stelhet och värk. Regelbunden styrketräning hjälper dig att orka med vardagssysslorna samt är skadeförebyggande. En annan stor fördel med styrketräning är att en ökad muskelmassa ökar din ämnesomsättning och gör det lättare att gå ned eventuella överflödskilon efter graviditeten.

Det stora problemet är tiden, ni som följt min blogg vet att jag mestadels tränar hemma, antingen tillsamans med mina barn eller då de sover. Som fd gymråtta har jag fått tänka om, 15 minuter styrketräning är bättre än ingenting. Jag prioriterar de stora musklerna som rygg och bröst samt de muskler som min mammakropp har extra behov av att tränas (inre stabiliserande rygg och magmuskler, baksida axlar) och hinner jag träna mer lägger jag till andra muskelgrupper.

När barn inte längre fungerar som vikt är de en fantastisk inspirationskälla till rörelse!

Häng med i mitt tempo...

Längre fram kommer jag att skriva mer om hur du lyckas med din träning hemma, det ska vara enkelt att träna!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.