Ayurveda, en ny viktmiskningsmetod? – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Ayurveda, en ny viktmiskningsmetod?

Intresset för ayurveda växer i Sverige. Generellt är jag på min vakt då det handlar om hälsa som icke är vetenskapligt beprövad. Men det finns en hel del intressant i detta tankesätt som du kan läsa mer om i DN.

För att ta hand om sig på bästa sätt ska man enligt det ayurvediska synsättet tänka på vad man stoppar i sig. Jag är skeptisk till att våra dominerande element ska avgöra vad som är bäst att stoppa i sig och att man ska undvika annan mat.

Den stora anledningen till att intresset ökar är vi är mer intresserade av österländsk hälsa och samband mellan kropp och själ. En annan anledning är att många har som syfte att gå ned i vikt. Efter att ha provat olika dieter som inte fungerat i längden ser de nu detta som ett spännande alternativ. Efter ett enkelt test får du veta vilken typ du är och hur du ska äta för att må optimalt. Att vissa livsmedel är tillåtna och andra inte kan vara ett stöd i viktminskningen som är psykiskt påfrestande.

Genom de här testerna tror många att de har kommit rätt till en början, nu kommer hjälpen till min viktminskning! Inte konstigt att de inte funkat förut, jag har ju inte ätit enligt min kroppstyp. Nu vet jag hur jag ska äta för att få resultat. Hur stor blir inte besvikelsen sen om inte viktminskningen kommer eller blir varaktig?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.