Promenadens hälsovinster – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Promenadens hälsovinster

image

Nu är vi på släktkalas då är det bra med en långpromenad för att göra plats för alla godsaker som ska ätas, eller?

Tyvärr gör jag inte av med så mycket energi, på en timme gör jag av med energi motsvarande en stor banan! För mig är promenaden framförallt tid för tankar. Eftersom inte Einar, 8 månader, sover på nätterna sover inte jag heller bra på nätterna. Det här gör att mina tankar många gånger är väldigt långsamma. Man skulle kunna säga att jag är trög, men det låter så trist. Under promenaden tänker jag bättre. Just nu funderar jag en hel del på BarnvagnsBootcampen som börjar om en månad. Ser verkligen fram emot att komma igång med kurserna!

Andra hälsovinster som promenaden ger mig är:

  • Frisk luft, om jag inte promenerar längs med Mölndalsvägen:)
  • D-vitaminproduktion genom solljus (under mars-sep).
  • Tillfälle att prata om man har sällskap, kanske om annat än vardagspussel!
  • Endorfinproduktion, vilket gör mig gladare.
  • Minskar risken för benskörhet, promenader belastar skelettet vilket motverkar nedbrytningen av skelettet
  • Promenader ökar produktionen av serotonin, vilket gör att vi sover bättre.

image

Min farmor fyller 80 år. Hennes bästa hälsotips är: SOV och ät lax så mår du bra. Just nu längtar jag efter en hel natts sömn, lille Einar är en riktig nattsuddare!

image

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.