Därför är BarnvagnsBootcamp bra fettförbränning! – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Därför är BarnvagnsBootcamp bra fettförbränning!

Nu är det bara en dryg månad kvar till BarnvagnsBootcamp i Änggårdsbergen. Idag ska jag sätta ihop styrkeövningarna till passet. Halva passet kommer att bestå av styrkeövningar och resterande del kommer att vara kondition.

Eftersom det är rätt backigt får du räkna med en högre energiförbrukning jämfört med en vanlig promenad. Ju jobbigare desto större fettförbränning totalt. Dessutom förbränner du även fett efter passet, vilket du inte gör på samma sätt efter en vanlig promenad.

Styrkedelen kommer också att hålla ett högt tempo, då vi vill hålla igång pulsen hela tiden och då bibehålls fettförbränningen. Eftersom vi alla är olika starka så kommer du att kunna välja ansträngningsgrad på styrkedelen. Det är viktigare att rörelsen utförs korrekt i början så att du inte skadar dig. Tanken är att du i kommer att blir starkare under kursens gång och att det ska finnas tyngre alternativ att välja.

I takt med att du kommer att få mer muskelmassa kommer även din fettförbränning i vila att öka, dcet är en fin bieffekt av styrketräning!

Ni som gått mammapilates vet att min filosofi är att vila kan du göra när du kommer hem och därför får du mycket träning på lite tid, precis vad småbarnsföräldrar behöver.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.