Amning ger smartare barn? – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Amning ger smartare barn?

Lagom till att jag slutat amma presenteras nya forskningsresultat från Linköpings Universitet som hävdar att barn som ammas längre blir smartare. Det är ju inte första gången resultat om amningens många fördelar presenteras.

Nyfödda barn får i sig dessa fettsyror via bröstmjölken och balansen mellan omega-3 och -6, har enligt studien betydelse för barnets kognitiva förmågor vid 6,5 års ålder. Förenklat handlar balansen mellan fettsyrorna om att den ammande mamman behöver få i sig mer omega 3 från fisk (eller genom rapsolja och linfrön) för att kunna överföra detta till barnet.

Det framgår dock inte i pressmeddelandena att mamman måste äta mer omega 3 rik mat för att barnet ska kunna få i sig detta. Det säger sig ju självt, äter inte mamman omega 3 så kan ju inte heller bröstmjölken innehålla det.

I GP och SvD kan du läsa mer om avhandlingen, nu väntar jag med spänning på att läsa mer på slv.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.