Män som är föräldralediga har bättre hälsa – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Män som är föräldralediga har bättre hälsa

Ny forskning som presenteras i DN hävdar att män som tar ut föräldraledighet och anammar en mindre traditionell papparoll kommer förmodligen att leva längre. En orsak kan vara att männen känner ansvar och inte vill utsätta sig själv för fara. Vet inte riktigt vad som menas med fara, kanske kör den pappan försiktigare? Håller sig hemma på nätterna? Börjar använda cykelhjälm?

Enligt forskaren gör familjetillvaron att man exempelvis äter mer regelbundet och rör på sig mer vilket också  påverkar hälsan. Där tror jag att det ligger mycket sanning bakom. Föräldrar är förebilder och barnen gör inte som vi säger utan hur vi gör.

Kan man inte vara en bra förebild även om pappan/partner inte tagit ut föräldraledighet? Å andra sidan har inte den som arbetar lika stor möjlighet att visa för barnen hur en gof förebild är.

DN har flera intressanta artiklar om ämnet, läs dem här:

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.