Socker är uppe på tapeten – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Socker är uppe på tapeten

Isglass är en riktig sockerbomb

På semestern blir det ofta en hel del socker! Såg att GP haft en sockerserie då vi varit bortresta. Inte nog med att socker finns dolt i en mängd livsmedel, de har även olika benämningar på socker, istället för att skriva att produkten innehåller socker kanske det står maltos och jag tror att en och annan blir lurad. Läs mer på GP:s hemsida.

 
Ibland känner jag att sockerdiskussionen blir lite märklig. Bra att den är i fokus och att produkter som anses vara nyttiga som Allbranflingor och måltidsbars ställs till svar. Men den stora boven är framförallt läsk!
 
Det spelar väl inte så stor roll om t. ex. senap innehåller mycket socker, för hur mycket senap äter vi? Enligt en annan artikel i GP innehåller inlagd sill också en hel del socker, både lagen och sillen. Det socker som finns i sillen tycker jag är okej eftersom sill innehåller så mycket omega 3, D-vitamin och selen. Näringsämnen som många har brist på. Så ladda med sill, inte bara till midsommar!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.