Träna som Ingemar Stenmark – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Träna som Ingemar Stenmark

Nu kommer jag tyvärr göra dig besviken om du trodde att du skulle få läsa om Stenmarks träningsupplägg i detalj. Den här mannen avslöjar inte mer än nödvändigt. Det har inte undgått någon att denne man är vältränad, men han tränar aldrig på gym. Han ser inte bara vältränad ut han bevisar detta också och anledningen är att han cyklar eller springer varannan dag under sommarhalvåret och åker längdskidor under vinterhalvåret. Det framgår dock inte hur länge aktiviteterna.

Stenmark tycker inte själv han är vältränad utan mager, och det gör ju självklart att man ser mer vältränad ut, till en viss gräns. Jag får samma känsla som man hade på högstadiet inför ett prov. Ingen hade pluggat men alla fick toppresultat. Är det inte okej att erkänna att man tränar? Jag tror inte riktigt på Stenmark och anledningen till detta är att han i GP menar att han inte är något vidare på att åka slalom.

Vad är hemligheten? Ärftlighet säger Stenmark, han har fått sig kropp efter mamma. Som jag varit inne på i tidigare inlägg har våra föräldrar stor betydelse, likaväl som vi har betydelse för våra barn. Inte bara genetiskt utan även vilka vanor vi får med oss hemifrån. Jag kan tänka mig att Stenmarks familj hade aktiva levnadsvanor och därför är det naturligt för honom att leva ett aktivt liv, även på ålderns kvist…

Stenmark som har ett yngre barn kanske glömmer bort att mycket träning går åt att hänga med i barnets tempo. Intervallträning på hög nivå!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.