Fettmätning och styrketester, Sofia tränar vidare – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Fettmätning och styrketester, Sofia tränar vidare

 

Einar tycker att Sofia är bra!

Idag här jag träffat Sofia för uppföljning av tidigare träningsprogram. Nu har det gått 10 veckor sedan Vera föddes så det är fortfarande rätt lugn träning som rekommenderas. Sofia fortsätter sitt träningsprogram som ni läst om i tidigare inlägg. Om hon vill kan hon byta ut en promenad mot intervallunk med joggingvagnen.

Sofia har haft lite ryggbesvär den senaste tiden. Det kan bero på många saker, men en trolig orsak kan vara att hon inte fått tillbaka styrkan i de stabiliserande mag- och ländryggsmusklerna. Det är hennes prioritet 1. Därför fortsätter hon med övningarna från mammapilates 2 gånger i veckan. De morgnar hon hinner rekommenderas uppvärmningen från mammapilates. Programmet läggs upp på hemsidan under kvällen.

Under besöket gjorde Sofia även rörlighets- och styrketester av kroppens stora muskler. Det visade sig att Sofia behöver stärka upp vissa muskler för att bli mer jämnstark. Sofia är som många överrörlig i vissa leder och behöver tänka till vid stretching. Resultatet av testerna visar alltså vilka muskelgrupper hon bör prioritera. Med två småbarn är det svårt att få tiden att gå ihop och då är det bra att känna till hur det stor till med muskel- och rörlighetsbalansen i kroppen.

Vi gjorde även en fettmätning för att ha ett jämförelsevärde vi uppföljning.

Sofia menar att vågen stått stilla men tror samtidigt att den gjort det för att hon ökat på muskelmassa. Det bästa tecknet på förändringar märker man på hur kläderna sitter. Sofia har inte som mål att rasa i vikt, hon vill bli piggare, fastare och starkare.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.