Resultat av Sofias kostregistrering – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Resultat av Sofias kostregistrering

Sofia och Einar
Tricepspress, gäddhängsdödaren

Sofia har under fyra dagar antecknat allt hon ätit och druckit.

Så här sammanfattar jag Sofias fyra dagar:

Frukost: Fil och flingor, en stor macka med ost, smör och skinka. Kaffe (stor kopp) med mjölk.

Mellanmål: Frukt.

Lunch/Middag: Fisk/kött eller vegetariskt med pasta/bulgur/potatis och mycket grönsaker.

Efterrätt: Rabarberpaj med vaniljsås eller glass (3 av 4 dagar).

Mellanmål/kvällsmål: 2 smörgåsar med ost och skinka.

Jag räknade på att Sofia som är aktiv behöver 2400 kcal och hon fick i sig i genomsnitt 2340 kcal. Det finns rent kalorimässigt plats för godsaker som rabarberpaj om hon fortsätter att vara aktiv. Sen är det skillnad om det rent näringsmässigt (vitaminer och mineraler) finns utrymme, (då får hon istället öka på träningen för att kunna äta mer utan att gå upp i vikt).

Just nu behöver Sofia ligga runt 2400 kcal eftersom hon fortfarande ammar. Det är inte läge för Sofia att snabbt gå ner i vikt. Förlorar hon fettmassa snabbt kommer de miljögifter som lagras i kroppen frigöras och gå ut i bröstmjölken.

Sofia får i sig bra med vitaminer och mineraler förutom D-vitamin, folsyra samt järn. Hon får i sig tillräckligt med protein och kolhydrater men lite för mycket mättat fett som på sikt kan ha påverkan på hjärt- och kärlsjukdomar. Dessutom behöver hon få i sig mer omega 3. Väldigt många här svårt att få i sig tillräckligt av omega 3, folsyra, järn och d-vitamin men det går att klara sig utan tillskott i form av vitaminpiller.

Imorse skrev jag om mat och amning samt att det är vissa näringsämnen som ammande behöver extra mycket av. D-vitamin, folsyra, järn samt omega 3 är viktiga näringsämnen för ammande.

I mitt nästa inlägg kommer jag att presentera ett förslag på en fyra dagarsmeny som täcker in alla näringsämnen som en ammande aktiv kvinna i 30 -årsåldern behöver.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.