Magen från ballong till slapp deg – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Magen från ballong till slapp deg

Magen får väldigt mycket uppmärksamhet under graviditeten, en del gillar det och andra gör det inte. Med mitt första barn fick jag redan i vecka 6 frågan om jag var gravid. Då var jag ganska vältränad och hade hört att ju starkare magmusklerna man hade desto längre tid tog det innan magen syntes, stark mage håller allt på plats längre. Sen är det såklart andra faktorer som spelar in så som längd, är man kort syns magen snabbare, placering av livmoder mm. Därefter kändes det som ALLA tittade på min mage HELA tiden. I början ville jag, ny på jobbet, hålla min graviditet hemlig vilket inte var helt lätt.

På nåt sätt tänkte jag inte på att magen skulle vara kvar i fokus även efter förlossningen. Först och främst försvann den ju inte efteråt. Jag var fortfarande tvungen att ha mammakläder. Dessutom var den som en färdigjäst bulldeg, fast slappare. Fast då kändes det inte som det spelade någon roll, mammalyckan tog över!

Magen efter graviditeten brukar vara lös och degig ett bra tag, vilket inte är konstigt med tanke på att vad som funnits där. Det är snarare fantastiskt att huden på de allra flesta får tillbaka sin “stramhet”. 

Sammanfattningsvis konstaterade jag att magen får mycket uppmärksamhet och läser man på olika forum märker man snabbt att man inte är ensam.

Vad kan jag göra för att hjälpa magen att hitta tillbaka? Som jag skrev igår är det statisk magträning för de djupa magmusklerna som gäller. Det stora problemet är uttöjda magmuskler, dessa måste kortas och det görs med träning. Och det slappa skinnet brukar för de allra flesta återanpassa sig.

Är det någon idé att träna upp magen om man ändå har tänkt att bli gravid snart igen? Absolut, om man stärker magmuskulaturen innan graviditeten så återhämtar magmusklerna sig mycket snabbare än om man inte har tränat.

Imorgon tänkte jag avsluta “magserien” med att skriva om hur man går tillväga för att få magrutor.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.