Filippa Rådin

Mumsigt fröknäcke

Vi har ju den senaste tiden börjat komma tillbaka till lite nyttigare och hälsosammare rutiner, där vi både tränar och äter bättre än vad vi gjort nu under vintern. När vintern kommer är det som att man går in i en grotta och allt blir mer en kamp om överlevnad men med ljuset och våren på ingång så sprudlar det liksom av energi?.

Vi har flera gånger tidigare gjort eget fröknäcke, något som verkligen är supergott. Men som sagt, med vintermörkret har inte samma ork funnits men nu brukar det bli en ny sats fröknäcke nästan varje vecka. Det är både superenkelt och nyttigt och passar perfekt både till frukost eller mellis. Jag har provat olika recept men min favorit är fortfarande ur Leila Lindholms bok, The Fresh Foodie.

Till två plåtar behövs:

  • 200 g Solrosfrön
  • 1 dl Hela linfrön
  • 1 dl Sesamfrön
  • 2 dl Pumpakärnor
  • 2 msk Fiberhusk
  • 2 msk Mandelmjöl
  • 1 tsk Salt
  • 5 dl Vatten
  • 1/2 dl Vallmofrön
  • Flingsalt
  1. Sätt ugnen på 160 grader
  2. Blanda allt utom vallmofrön och flingsalt i en bunke och låt smeten stå framme och svälla i ca 15 minuter.
  3. Bred ut smeten tunt på två plåtar klädda med bakplåtspapper
  4. Strö över vallmofrön och lite flingsalt
  5. Grädda knäckebröden i ca 70 minuter.
  6. Låt bröden svalna något och lossa dem försiktigt från bakplåtspappret. förvaras torrt.

Super enkelt och smarrigt. Något vi numera alltid försöker ha hemma!

Läs mer om när jag överraskade Anja med frukost. 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.