Filippa Rådin

En dag som innehåller allt.

gamlia_julmarknadSöndagar för mig innebär mycket önskan och smidighet. Det vilar alltid en förväntan om att få en fulländad dag.

Men vad innebär en fulländad dag? Det kan verkligen var så olika. Den kan vara tok maxad men också helt i vila, huvudsaken för mig är att för att man har kvalitet i dagen istället för att bara ruscha runt . Och den här söndagen har verkligen innehållit allt! Kidsen vaknade tidigt så Anja och jag turades om att ”sova ut”, sedan fick vi en lång frukost med hela familjen. Elvis och Maximilian åt två frukostar, en tidig och en med oss.  Det var som jag vill ha det, att frukosten går nästan rakt in i lunchen. Vi kunde ta en ny god kaffe och kolla in killarnas världscup i Val d isere. Anja försöker få se lite slalom men det är inte alltid lätt då vi har aktiviteter som kan vara i vägen eller barn som vill se barntv. Efter det utformade vi dagen med att göra några ärenden och sedan avsluta på Leos lekland. Men mitt i denna plan ringde min mamma och frågade om vi skulle mötas upp på Gammlias. Jag hade glömt att det var julmarknad idag. En snabb vändning, Emmis kompis Emmylo kunde sladda in tidigare och vi tog riktning mot Gammlias underbara julmarknad.

Väl på plats hade mamma samlat alla damerna på fika och det var så mysigt att få en pratstund med ”tanterna” . Det blev en en snabb pratstund, nyfikenheten var för stor för våra små. Det är så mysigt att gå på julmarknad. Det finns så många fina saker och människor som lagt sin själ på att skicka vantar, garva skinn och göra smycken. Jag bara älskar att se all hemslöjd och god mat.  Vi stannade inte länge men hann ändå se allt och äta en rensouvas- klämma och köpa lite julpynt..

Efter det hoppade vi in i bilen och landade på Leos lekland som rejäl kontrast till julmarknaden..Parkeringen mötte oss fullparkerad och helt packat med bilar, men det märks verkligen inte inne i lokalen. Allt är så stort och det finns så mycket med variationer så alla barnen kan göra sina grejer.

Och i dag var det med glädje vi gick i på Leos då vi såg att man kunde köpa ett årskort för halva priset!! I samarbete med GenPeP så har Leos halva priset på årskort fram till den 24 december! Så åkt och köp och maxa lek tillsammans med barnen under ett helt år! Så grymt!!

När vi landade hemma lagade jag Linneas bovetevåfflor och alla barnen åt så det stod ut genom öronen. Grymt tips till er som känner att vanliga våfflor känns onyttigt och tunt att ge till middag. Ikväll testade vi med Linneas chiasylt och grädde, sjukt gott, nästa gång tänkte jag testa dom med ett plockbord med typ skinka, keso, ost och grönsaker så blir det ännu matigare.

Kram <3 F

Recept till våfflorna hittar ni här: Linneas bovetevåfflorbovetevåfflor

Foto: Linnéa Skafferi

gamila_julmarkandmetzerverketmetzerverketgamlia_julmarknadgamlia_julmarknadIMG_0171IMG_0167IMG_0157gamlia_julmarknadgamlia_julmarknadleosleklandleosleklandleosleklandleosleklandIMG_0196IMG_0190

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.