Filippa Rådin

Välling recept = Pretto välling?

Sommar solIgår söndag, vilken dag!! Solen och värmen kom på riktigt och vi var ute hela dagen. Ugnarna hoppade på studsmattan från morgon till kväll och det kändes som att hela kvarterets barn var här hos oss. Helt ljuvligt! Nu känner man verkligen hopp om livet 🙂

Maximilian

Anja Pärson Maximilian

Sen, välling! Vissa av er kommer nog tycka att ett vällingrecept är helt ointressant och andra att jag är lite väl pretto :):):) men själv är jag så grymt nöjd och stolt över att jag lyckat få till ett recept på välling till Maxi! Så jag vill verkligen dela med mig av det till er som också vill testa. Varför gör jag egentligen egen välling??! För att jag vill ha koll på vad jag ger till Maximilian och för att jag är ganska husmoderlig av mig ( undra om min fru håller med mig här ha ha ha). Sen älskade Maximilian min välling och det gör mig lugn i mamma hjärtat att han får ”ren” mat i sig. Ska jag vara ärlig trodde jag faktiskt att i stor sätt skulle vara omöjligt för mig att göra en en egen välling som lillhjärtat skulle acceptera men skam den som ger sig. Jag lyckades :)!

Våga att testa, det är inte så krångligt som man kan tro.

Havre välling:

2 dl kallt vatten

2 msk havremjöl

ca 4 dl havremjölk

Vaniljsocker ( som smaksättning) jag tänker även testa andra smaksättare som tex plommon och aprikos, plommon för hård mage och aprikos för att tillföra järn.

en skvätt rapsolja

Vispa ned havremjöl i kallt vatten. Koka upp och vispa då och då under uppkoket, för det klumpar sig lätt annars.  Späd med havremjölk och droppa i lite olja inför servering.

Spara det du får över och värm nästa vällingmål. Vällingen klarar sig ca 3-4 dagar i kylen!

Kram och lycka till! F

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Tack! Gjorde den nyss och den gick hem! Vår dotter är femton månader och har vägrat välling i alla former så hon dricker fortfarande ersättning på kvällen. Men nu kanske vi kan ändra på det. Kändes så jäkla lyxigt och enkelt att vispa ihop allt och veta exakt vad man ger till henne.

    1. filipparadin

      Vad roligt!! Ja visste är det enkelt! I kväll prövade jag smaksätta med aprikos, det blev nästa ännu mer uppskattat och helt utan socker samt järnberikat. Ska skriva ett inlägg om det i kväll 🙂 Kram Filippa

  2. -M

    Det ska jag prova till min lilla tös som inte är sådär jätte förtjust i köpe välling 🙂 gör du/ni egen mat till lillen? Har du i såfall lust att dela med dig av lite recept? Älskar att få inspiration till mat lagning till dom små 🙂 ha en toppen dag!

    1. filipparadin

      Ja gör det! Ska skriva ett inlägg i kväll om hur jag smaksatte den med aprikos också helt utan socker och super mumsig. Lagar i stort sätt all mat till Maximilian själv. Det finns en del recept på bloggen 🙂 men kommer även mer framöver. Kram F

  3. Linn

    Hej! Gör du storkok på vanlig mat till Maximilian kan du gärna lägga upp recept på det.
    Kram Linn

  4. Petra

    Hej
    Varför inte smaksätta vällingen med vanilj pulver i stället för vaniljsocker?
    Mvh Petra

    1. filipparadin

      Absolut! Feel free, som jag skrev i inlägget kommer jag att testa lite olika, igår hade jag inga blötlagda plommon eller aprikoser men jag är verkligen för att inte köra socker så vaniljpulver är toppen, mitt var slut för tillfället :). Jag tog bara vad jag hade hemma. Tack för att du kommenterar och föreslår, det gillar jag! Kram F

  5. Helen

    Hej! Istället för vaniljsocker, pröva vaniljpulver. Det kör jag med som smaksättning. Inget socker, och finns nästan bara i eko 🙂 Kom bara ihåg att det ska vara ytterst lite till receptet ovan. Knappt 1 krm. Nu är mina för stora för välling men en och annan portion havregrynsgröt med vaniljpulver och äggmacka går ner!

    1. filipparadin

      Toppen toppen!! Jag ska testa lite olika här fram över nu har jag hittat grunden sen kan man testa hur många varianter som helst. Tack för att du läser och kommenterar det älskar jag 🙂 Stor kram! F