Filips Blogg – En till LOPPI.se webbplats
filipgrahn

Filips Blogg

4 tips – Hur du sänker dina månadskostnader

Hej alla! Detta blir mitt första blogginlägg och hoppas ni tycker min blogg om privatekonomi är intressant!

Det jag hade tänkt att lyfta i mitt första inlägg är 4 tips om hur du kan sänka dina månadskostnader. Särskilt nu under Corona-tiderna nu när många blir av med sina jobb, då är det mer relevant än någonsin att dra ner på utgifterna! För att du ska kunna ha råd med något du drömt om, till exempel en bil, då är det superviktigt. Vanligtvis så brukar man ju låna pengar till en bil, men nu under Corona-tider så sjunker beviljandegraden på lån med 60% uppger mina vänner på Hittadittlån. Nu är det viktigare än nånsin att spara!

 

4 tips - Hur du sänker dina månadskostnader

 

1. Strunta i snabbmaten!

Som vilken person som helst så måste man ju unna sig någon gång, då brukar snabbmaten komma in i bilden. Det som många dock inte tänker på är att det är värsta rånet! Låt säga att du köper snabbmat 3 gånger i veckan, maten brukar ju oftast kosta runt 120 kr (i Stockholm iallafall!) och det blir 360 kr i veckan. Multiplicera det med 4 och du har spenderat 1440 kr i månaden! Kanske inte är så mycket för vissa, men ska man se till att spara, då är det en hel del.

 

2. Betala ALLTID dina räkningar i tid

Vi alla vet hur tråkigt det är att sätta sig vid månadsslutet och betala räkningar… Däremot är det jätteviktigt att du betalar dom i tid! Anledningen till det är att du kommer få massa avgifter som staplas på varandra. Låt säga att du skulle skippa att betala fyra räkningar i tid, då brukar det tillkomma en avgift på ungefär 200 kr per räkning. Det är alltså 800 kr som du egentligen kunde ha sparat! Därför kan det nog vara värt att att spendera någon timme på slutet av månaden att betala dem, hur tråkigt det än är.

 

3. Ta vara på rabattkupongerna i tidningarna

Varje gång man öppnar dörren till sin lägenhet så ser man alltid massvis med irriterande reklam som ligger på golvet. Hur irriterande det än är så kan det vara rena guldgruvan! Det finns alltid hur mycket rabattkuponger som helst i dem. Detta är alltså helt perfekt när du ska storhandla i veckan. Sammanfattningsvis, spara alltid kupongerna och kasta inte reklamen, hur irriterande den än kan vara!

 

4. Se över dina prenumerationer

Hur trevligt det än kan vara att läsa morgontidningen när du käkar frukost så kostar den pengar (läs istället på mobilen)! Detta kan vara värsta boven om du tänker till. Först och främst så kanske du prenumererar på några tidningar, sen har du också abonnemang på olika musiktjänster som till exempel (Spotify, Apple Music etc.). Om du känner att du kan undvika den biten, så gör det! Jag har till exempel slutat använda mig av dessa musiktjänster och slutat prenumerera på tre olika tidningar, jag sparar 930 kr i månaden. Hur grymt är inte det?

 

Detta var mina tips! Hoppas du tyckte det var intressant, kommentera gärna och lämna feedback. Jag har intentioner på att fortsätta men då vill jag gärna höra vad ni tyckte först. Filip is out!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.