Lite kul ändå :) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Annons

Lite kul ändå :)

Jag har haft körkort i 20 år, men eftersom jag varit gift så har jag struntat högaktningsfullt i ALLT som har med bilen att göra.😜 Ett tag tankade jag inte ens;)

Den andra personen i hushållet hade det som ” sitt jävla ansvarsområde ” 😂 och bilen blev servad, påfylld med diverse vätskor och luft, besiktad och bytte däck när det skulle ske. Jag talade om ifall nån lampa lyste eller så, men annars inte ett dugg involverad.

Så blev man solokvist och tvungen att tänka själv. Hallelulja vad jobbigt ;)

Ingen att skylla på heller.. värst av allt 😇

Förra året fick jag ställa bilen i några dagar när det där maffiga snöovädret drabbade oss, jag hade riktiga skäl till varför jag inte bytt tidigare men vad hjälpte det?

Så i år tänkte jag vara smart.

Kolla vädret minsann. Tiodygnsprognos.

Det gör jag ungefär aldrig, jag tittar ut i stället.

Jag bokade tid helt efter väderprognosen och det blev i fredags. Men, jag har dubbdäck och det begränsar hur man får köra i stan, plus att jag liksom tror att de ska slitas ut… vägarna struntar jag i, ego som man är ibland ;) Jag vill inte köra på dem i onödan alltså .

Så bokade vi kul träning på fredag samma tid som däckbytet så jag ombokade det. Vädret skulle vara fortsatt milt. Bara för att vakna och vara skruttig och inte kunna träna :/

Jaha.

Men det var skönt att slippa dra iväg ut.

Idag hade jag då tid. Ja, jag har mina däck på hotell:) Det kostar en slant men oj så värt! Det tar tio minuter max, och killarna kollar så mönsterdjupet är ok på de däck som åker av, annars beställer de nya till nästa gång. Jag litar inte helt på mig själv i den frågan… snåljåpen kan liksom lägga sig i.

Så slipper jag förvara dem och släpa fram och tillbaka, för att inte tala om att byta. Bah, hissa upp och ner bilen fyra gånger är ju inte kul. Nix jag älskar däckhotell.

Jamie och jag åkte dit, rullade in klockan 14.30 och klev ur och betalade. Killen bytte däck.

Och vi tittade på. Vill man bjuder de på kaffe men de är ju så snabba så man hinner knappt.

14.37 hissade de ner bilen, och en av killarna flinar, pekar ut och säger att min tajming var perfekt för nu kom årets första snö:)

“Här åker man inte en meter utan rätt däck😜”

Just det:)

Det yrde på rätt bra och marken blev vit direkt och fast det bullrar betydligt mer med dubb än sommardäck så kändes det helt okey.

Plötsligt händer det liksom 👌🏼

Nu ska jag röja hallen vidare, laga mat och sen köra tjejerna på gympa, samtidigt som jag ska ha me&i visning.. den logistiken är inte att leka med. Råkade visst glömma deras gympa …

De får vara där lite extra tidigt bara så löser det sig.

Hörs snart igen 😘

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Susanne

  Hej Carola din blogg visas inte uppe bland dom andras…
  Var inne på Jessica Lagergrens blogg och tänkte kika in hos dig så då gick jag högst upp på sidan och bläddrade men du finns inte med…

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nä du vet… 😬 man kan säga mycket om det, men lika bra att vara tyst antar jag;)
   Men.. håll koll på mig för snart blir det ändringar !! 😘😘

 2. Vanessa

  Hej!

  Apropå ingenting, kände igår att jag inte orkade laga nåt avancerat och är trött på att vi slänger så mkt mat. Ingen äter rester här. Då tänkte jag på dig och serverade svenska tapas! Godaste de ätit på länge o de vill göra det snart igen!😊 Sååå bra tips, tack!

 3. Sanna

  Jag hade inte vågat vänta så här länge 🙈 va ju snorhalt bara för en vecka sen här i Uppsala o hade då aldrig kört me bilen om det inte hade varit vinterdäck på. Glans is så man kunde ”åka skridskor” på asfalten 😱 Inte bara snön som gör att det blir halt 😜

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Fast jag kör när det tinat upp och då har det inte varit det minsta halt:)
   Temperaturen har ju varit strax under tio grader så då känns det ok.
   Och som sagt, förra året blev jag utan bil några dagar men det är smällar man får ta. Drabbar bara mig :)

   1. Sanna

    Fast det har legat runt nollan flera dagar under förra o förr förra veckan hela dagarna… O OM du kör ändå så kan det drabba andra än bara dig!
    Gäller inte bara dig utan ALLA! Tittade på trafikpoliserna igår o vart bara så upprörd över hur många som kör när de inte borde osv. Men kör du inte när det är halt är det ju ingen fara 😉

 4. Nettan

  Ett tips är o byt däcken innan snön kommer då ialla fall dubbdäck är bra att köras in på/ruggas upp innan snö o halkan kommer. Då dom blivit hårda under sommar förvaringen. Kör man vårdat ska det ej vara problem med dubbarna,

Annons