Familjen Annorlunda

Skogens guld:)

Jag är inte av Skogs-Mulle-typen.

Och samtidigt är jag Precis som Skogs-Mulle:)

Jag älskar att vara ute i naturen, men jag har ofta svårt att motivera mig till att ta mig ut. När jag väl är där, så klarar jag av att slå upp ett vindskydd, få fart på en eld och laga mat. Jag var scout och älskade hajkerna, men lyssnade kanske inte riktigt så noga som man borde på lektionerna om svamp. Eller fågelläten. Blommor. Träd;)

Jag kan bära en tung rygga med svintungt tält hur långt som helst. Bar 25 kilos ryggsäck (tält+övrigt) i en hel helg. Jag var tretton:)

Jag är inte rädd för myror, eller vildsvin. Eller för att gå vilse.

När jag väl är ute i naturen har jag inget emot att vara där länge, sova i det fria och diska i nån bäck. Det är bara att ta mig dit som är lite jobbigt. Stavas L A T M A S K

Igår frågade Mirka om jag var redo för en utmaning?

Det är jag alltid:D men det lät lite olycksbådande, så jag var beredd på nåt läskigt.

”Tänkte vi skulle plocka svamp. Till och med du kommer hitta svamp på mina specialställen”

Okey!

Jag älskar svamp, speciellt kantareller, men jag är så jävla kass på att veta hur de ser ut. Och eftersom man liksom kan äta vissa svampar bara en gång;) så fegar jag.  Men med en svampguru törs jag:)

Vi möttes upp på Gränby och tog en bil vidare till hennes svampställen, som lustigt nog visade sig vara i krokarna av vänner till mina föräldrar, och husvagnens vinterboende. Världen är liten:)

Sen var det i princip bara att hämta varsin kasse kantareller. Först fick jag fråga tusen gånger om det var en kantarell.

-Mirka?? Är det här en kantarell?

-Ja

Det här då?

-Ja

-Den här som ser lite vågig ut, är det också en kantarell?

-Få se? Jo.

-Men det här, det är inte det va?

-Jodå:)

Det fanns så mycket svamp. Det var så härlig skog att gå i. Först såg jag ingenting, men sen, när man ser dem så ser man dem liksom.

IMG_3563

Då är det överallt:)
IMG_3564

Min svampguru ♥
kantarell

Vi traskade runt på ett rätt litet område i en dryg timme, sen var kassarna nästan fulla. Eftersom man ska palla att rensa och ta reda på det så gav vi oss. Men det tar emot att lämna så mycket. Jag tror minsann att jag måste följa med henne dit igen, inom kort.

Jag, som liksom aldrig hittar svamp:) Jag som går rundor med Doris i skogen varje dag, Jag förvandlades idag till svampMulle:)

Och det är stora och fina rackare.

IMG_3569

Vi åkte tillbaka till Gränby och käkade sushi:)

Det är bland det bästa jag vet, och Mirka med så vi hamnar ofta på sushihaket när vi dejtar. Sen slog vi ihjäl lite tid innan det var dags att hämta kids på var sitt håll. Tusen tack för i dag:)

Hemma så spridde jag ut svampen IMG_3572IMG_3573 Och sen ägnade jag en lång stund åt att rensa. Skickade en bild till syrran och frågade om hon ville ha, och det ville hon såklart:)

Pappa kom över en stund och jag försökte skicka med honom lite, men han trodde mamma skulle få spader om han kom hem med mer att ta reda på – hon stod och kokade saft på paradisäpplen.

Corrinda stekte på lite svamp till mig, sig och Patricia som vi smackade i oss, och sen gjorde jag en kantarellpaj. Mirka visade en bild på sin blogg för nån dag sen, och jag har varit så sugen på det sen dess. Nu hade jag inte hennes recept utan googlade upp ett eget, som jag såklart modifierade efter eget huvud. Jag är totoalt oförmögen att följa ett recept till punkt och pricka

Pajen blev SÅ GOD!!kantarellJag har ätit säkert halva själv, och mår inte helt bra nu;) Totalt proppmätt.

Jag tänker att ni såklart vill ha receptet på pajen? Kommer i ett eget inlägg.

Ungarna som inte gillar svamp….(gosh, men mer till  mig, hehe) fick köttbullar och makaroner, och jublade över det.

Sista dagarna har de fått äta massa konstiga saker. Jag håller på att rensa ur frysen:) Det har legat så mycket där inne att inget fått plats. Det är matlådor, små påsar med lite rester, ett halvt paket av nåt och ett kvarts av nåt annat.

Mina barn är allergiska mot ”Rester”. Allihopa. De antar en lätt grön ton och petar bara i maten. Det är iofs skitbra för då räcker det att laga mat på måndag och torsdag. För det de inte äter upp idag får  de äta igen i morgon;) Bara att värma på igen,

Nä, inte riktigt, Jag värmer och kyler inte samma mat gång på gång. Jag lagar mat, kyler den, förvarar antingen i frys eller kyl och sen värmer jag bara det som går åt. Alltså var och en får värma på sin egen tallrik.

De hatar rester. Jag älskar rester, speciellt om jag får ihop till en pyttipanna:) Men då är det ett jädra klagande på ungarna? Fattar verkligen inte, det är ju det godaste som finns.

Jaja

Sen blev det bråttom. Lovelia skulle på gympa. Trixie är sjuk, men Jamie vill följa med Jag brukar mötas upp med syrran och så promenerar vi en och en halv timme. Jamie tycker om att få vara med och pratar oavbrutet. Spelar ingen roll om han är tjugo meter före eller efter;)

Vi hittade en fotboll och spelade lite, Han är rätt vass på det, kanske ska han börja spela. Vi får väl se. Jag spelade fotboll som ung, och det är fortfarande väldigt roligt även om jag dör andfåddhetsdöden efter en minut, Det är så jobbigt att springa efter den där jäkla bollen:)

Jag var back i mitt forna liv, och det var mycket för att jag hade ett jäkla drag i sulan och kunde sopa upp bollen ända fram till mål. Springa var inte min paradgren då heller;) Jag föredrog att skjuta hårt. Skottet sitter väl inte riktigt lika snyggt idag, men när jag bara vågar så är det helt okey. Men jag är rädd att sparka rätt ner i backen, det skulle göra väldigt ont;)

Hem, äta mera paj, och så lite till och ännu mer.

Kolla på Biggest loser med magen full av kolhydrater;) och sen tyckte jag att det kröp över hela mig, så det blev en dusch. Fästingar är jag högst äcklad av.

Jag borde ha letat med ljus och lykta efter en bok jag behöver, men får helt enkelt hoppas att den kommer in på bibblan i morgon. Personen som lånat den är försenad med att lämna tillbaka….gahhhh, ingen som helst medmänsklighet. I neeeeeeeed it! I förrgår. Den finns i ett eller om det var två ex och jag har letat efter den ett tag nu.

Jag hann iaf läsa klart den jag lånade igår, ska skriva ihop uppgiften om den i morgon.

Sen ska husvagnen besiktas vid lunch, så pappa kommer och hämtar mig och den Innan dess ska jag plocka ur det som inte ska bo där under vintern, och sen på eftermiddagen måste jag plugga. Det är många böcker som ska läsas, och det tar tid, men jag orkar inte sitta fokuserat i flera timmar,Speciellt om det är böcker som jag inte fångas av,  utan använder helgerna med.

Jag älskar det:)

Nu ska jag krypa i säng.

Natti natti på er som är vakna nu, och godmorgon till er som läser till frukosten:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.