Familjen Annorlunda

Biggest loser..och vad ville jag egentligen;)?

Kollar ni på Biggest Loser VIP?

Jag som i många år stretade emot Biggest Loser över huvudtaget eftersom jag inte tyckte det var nån schysst programidé. Att göra tv på ett gäng tjockisar. Whats the fun? och var i hela friden finns moralen i det?

Nu är det en av de få evighetsserier jag följer:)

Jag är rätt less på att det är så många varianter av exakt samma tema på TV.  Ta alla dejtingprogram exempelvis, har aldrig ens fastnat för dem förvisso. Men allvarligt nu, Jag har varit med i en TV-produktion och vet ju hur det är att ha en kamera upptryckt i ansiktet vad man än gör. Att försöka hitta kärleken under de förhållandena, hur tror man att det ska funka? Det är så uppstyrt och så fejkat som det kan vara. Sen beror det ju såklart på hur folk är, en del har ju inga problem med kameran, är naturbegåvningar, men faktum kvarstår att du har ett eller flera filmteam runt dig. Det är minst tre personer, och alltså allt annat än intimt. Hur hittar man ens fram till nån slags förälskelse under övervakning av tre andra. Nä, jag kanske inte borde uttala mig när jag inte ens tittar:)

Men Bonde söker fru, Bachelor, Bachelorette(?) Ensam mamma söker, Gifta vid första ögonkastet, Nåt med präster som sökte partner, och gud vet allt vad de heter. Hur många dejtingprogram finns det?

Sen Paradise Hotel, Ex on the beach osv… jag får bara ont i själen av att se dem. Alla dessa unga människor som utåtagerar och är mer än lovligt lössläppta åt alla håll och kanter.

Vad har vi mer? Jo alla matprogram – Kockarnas kamp, Mästerkocken, Sveriges yngsta mästerkock, Tårtslaget, Dessertmästarna, Hela Sverige bakar osv. Plus alla utländska Jamie Oliver, tex.

Just ja och sen alla Arga program:) Arga snickaren, Kniven på strupen, Lyxfällan, Att få en fet utskällning (eller sjutton) oavsett om man verkligen behöver den eller ej, på bästa sändningstid….nja.

Även om jag är högst förtjust i Anders Öfvergård:)

Jag kan tycka att Enough is enough. Man tjatar sönder allt. Att sända säsong efter säsong med samma upplägg, det blir tråkigt. Det blir upprepningar och inget nytt. Inte ens om man istf kockar tar konditorer… det blir ändå same same but different. Eller präster i stället för bönder.

 

Kan vi kanske prata lite om Unga föräldrar också?

Sen NÄR började vi tycka att det är okey, kanske till och med något att uppmuntra, att bli förälder när man är 15-16-17 år? Jag tvivlar inte en enda sekund på att de flesta av de som blir mammor väldigt unga klarar av det utmärkt, för det tycker jag ofta att de gör. Jag skulle inte lägga mig ner och dö om nån av mina ungar hamnade i den sitsen, men jag skulle då fan aldrig UPPMUNTRA det.

Att leta folk till program som Unga föräldrar… där man följer små tonårstjejer under graviditeten helst och sen framåt…gör inte det att det kanske i de där inte alltför konsekvenstänkande ungdomarnas huvud blir något att sträva efter? Idag vill så många  leva ett liv i offentlighetens ljus. Spelar ingen större roll hur man skaffar sin offentlighet, om det är genom att ligga runt i Paradise Hotell eller skaffa barn när man är sexton och starta en blogg/instagram där man delar graviditeten och söka till Unga föräldrar… Bara man får sina fifteen minutes of fame…

Jag har döttrar som ser på Teenage mum och andra program från främst USA och England, och nu såklart även Unga mammor. Jag hör ju på dem när de pratar att de på ett vis imponeras och förenklar det hela. Mina tjejer vet nu ändå mer än kanske de flesta hur det är att ha småbarn, eftersom de alltid fått ta mycket ansvar får sina småsyskon. Nu lät det som om jag pådyvlat dem ansvaret för ungarna, och så är det inte, men de har alltid hjälpt till mycket, Ofta av egen vilja, men även för att det varit tvunget, speciellt senaste åren av någon anledning;)

Det jag ville få fram var att mina tjejer faktiskt vet att det är ett jäkla jobb med småbarn, Om man inte har några bebissyskon så begriper man inte det. Jag är helt säker. Då romantiserar man det hela, till och med att inte få sova blir lite charmigt. Hur har vi det med statistiken över tonårsföräldrar? Nån som vet om de ökar? Minskar? Jag tror iaf att den här sortens program glorifierar något som inte bör ses som något att sträva efter.

Skaffa absolut barn tidigt om du vill det! Men gå klart skolan, och väx upp själv först. Den tiden kommer aldrig igen.

 

Jamen okey, tillbaka till Biggest Loser:)

Jag har ändrat mig gällande det. Förvisso kanske det fortfarande inte bör vara underhållning, men jag inspireras av det. Av deltagarnas ryggsäckar men framför allt hur de gör en livsstilsförändring. Jag önskar att alla som lider av fetma skulle få samma möjlighet. Att få kompetenta tränare, kostrådgivare och läkare som övervakar, och peppar. Och ställer tuffa krav.

För fetma är ett världsproblem idag. En välfärdssjukdom som dessutom ger massa följdsjukdomar som diabetes, högt blodtryck, hjärtproblem, ledbesvär osv. Att gå ner i vikt är en sån jäkla vinst för alla. För den enskilda personen, dess familj, vården och samhället i stort. Fetma kostar massor. På alla plan.

Jag blir inspirerad och glad över deras slit och viktnedgång. Jag kan iofs surna till för att jag själv aldrig går ner fem kilo på en vecka, men å andra sidan tränar jag knappast tio timmar om dagen heller;)

 

Nu är det Biggest Loser VIP. Och det är aldrig lika kul med vippare:)

Sorry, men det är mer drama och gnäll då. Fast jag är ändå fast.

Men allvarligt, när man tycker Runar är lite het…?;)

Jag begriper fan inte och Patricia tittade frågande på mig, ruskade på huvudet och konstaterade två saker.

Ett – det var en jävla tur att du inte tycker Ullared-Morgan är het.

Två- det är nog dags att du skaffar dig en snubbe, mamma;)

 

Nej, okey, inte het som i Het. Han är mer…tja..vad är han? Charmig kanske?. Och det är obegripligt eftersom han en gång i tiden var pastor/predikant eller vad fan han nu var i Livets Ord och de var allt annat än just rara. Nu vet jag inte, men när de etablerade sig i Uppsala så kunde man bli påhoppad av dem och anklagad för att ha syndat.

Jajamen det hände både en och två gånger. Jag gick på kryckor en gång och fick veta att det var Guds straff. När jag då meddelade att jag fixat en medfödd skada (typ, den är förvärvad direkt efter förlossningen) så var det såklart min mammas fel, det var hon som syndat…

Så charmiga var Livets ord en gång i tiden. Har en hel del andra värre storys med, innehållande att tala i tungor och försöka omvända folk på arbetsplatsen..men de får vara glömda, tror inte det uppskattas att de dras upp;)

Jag antar att min syster har antagit en grönaktig ton nu, hon tycker Runar är slajmig;) Haha, men jag menade inte het het.

Men han kämpar, målmedvetet och fokuserat. Jag gillar fokuset:)

 

Jag älskar även Biggest Loser tränaren Micke Hollsten. No words needed.

 

Jag hade en slutkläm på det här….nåt jag ville få fram, men det har jag glömt bort på vägen;)

Bra jobbat.

 

Men vad tycker ni då? Vad ser ni på Tv? Eller kollar ni inte alls?

Jag sitter gärna på kvällarna och glor på repriser av NCIS, CSI. (Miami. Las vegas, New York;)

Och så älskar jag actionfilmer, ju mer action ju bättre. Marvel filmerna ju grymma. Thor, Ironman, Captain America. Die hard kan man alltid se en gång till och så filmernas film – Pulp fiction:)

Och nu slutar jag, för jag hat absolut ingen aning om vad jag ville komma:)

Så vi säger så. Bye bye:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Jag är tjock och tog inte det minsta illa vid mig av detta inlägg. Jag är tjock för att jag älskar attäta och inte har disciplin. Tänker inte skylla på gener eller någon annan. Min fetma och kolhydrat/sockerintag har gett mig diabetes 2. Så fort jag utesluter kolhydrater blir mitt socker normalt.

    1. familjenannorlunda

      Kloka insiktsfulla människa ❤️
      Jag älskar att fika och har taskig karaktär om det finns godis i skåpen.. därför har jag inget sixpack på magen utan mer en fluffpack ;)

  2. CureD1

    Man får INTE diabetes till följd av fetma!! Diabetes är ett samlingsnamn på flera sjukdomar. Man kan få diabetes TYP 2 till följd av fetma!
    Min son fick INTE diabetes typ 1 som 4-åring till följdav fetma.
    Det är oerhört viktigt att skilja på dessa sjukdomar, speciellt i sådana här diskussioner. Jag sprider kunskapen/ordet så min son aldrig igen ska behöva höra att han ätit för mycket godis, att han inte kan äta godis eller att han ju inte är tjock!

  3. Johanna dahl

    Fast nu tycker jag att du ser på unga föräldrar ur enbart en negativ synvinkel. Jag har följt programmet senaste säsongerna och tycker att de tar upp mycket problem, diskuterar om de hellre hade väntar ett par år osv. Sen är det en tjej som var med när hon var 16, resten är 18-25. Jag tycker att det är ett grymt program som visat att det inte bara är att skaffa en docka, det är jobb också. Framför allt så visar man att det är okej att leva olika liv.
    Ang biggest loser håller jag med. Kollar mest för att Micke är tränare denna gången. Vip är så mycket sämre än vanligt folk!

  4. Suss

    Vill bara tillägga i debatten att idrottsskador kostar väldigt mycket för samhället också!! Stora kostnader med operationer och rehabilitering, sjukskrivningar osv….

  5. Fnulan

    Vännen, jag håller med dig, Jag tror att du inser hur mycket jag föraktar de där dokusåporna sedan min egen lilla Cornelia var med. Men jag tänker som så, Cornelia hade ”her time of her Life”. Hon ångrar inget och blev älskad av alla. Framförallt så var hon sig själv.
    MEN jag kan inte se det mer. för jag vet hur det går till för ungdomarna. Jag vill inte stötta det mer och då ska jag inte titta heller.
    För tillfället tittar vi knappt på tv alls…. Jag njuter av serier på Netflix etc.

    Förresten så saknar jag dig!!!

    1. familjenannorlunda

      Jag vet ju det. Hur hårt det tagit på er, och det bidrar ju till min åsikt?
      Men folk gör som de vill och jag skulle inte försöka förbjuda mina ungar om de ville vara med. Eller jo lite :) men det måste vara deras val.
      Stor kram och jag saknar dig med!!! ❤️

      1. Fnulan

        Du är så klok!!! Du kan försöka prata med dina barn och berätta hur du känner. Men du kan aldrig förbjuda…. Och jag lovar att kärleken blir inte mindre. Någonsin
        Puss!

  6. Babsan

    Du är inte tillräckligt påläst i ämnet, Carola. Börja med att lyssna på P1 Kropp och själ. Det avsnitt som handlar om övervikt och fetma. Om du har andra kunskaper så vore det roligt att höra din argument mot de professorer som jobbar dagligen med problematiken. Återkom gärna i ämnet.

    1. familjenannorlunda

      Alla professorer är inte överens och jag tänker inte argumentera mot någon av dem. Det finns så jäkla mkt forskning som säger att fetma är farligt så jag kan inte peka ut något specifikt. Googla:)
      Såklart finns det olika aspekter på allt men du tror att jag bara kastar ur mig hittepå teorier? Att JAG har hittat på ?

      1. Babsan

        Ja, jag tror att du har åsikter, men de är inte alltid underbyggda med fakta. Om det är som det skrivs, att du utbildar dig till hälsocoach så behöver du läsa på lite mer. Och framförallt bli lite mer ödmjuk inför att vi människor är olika. Du kan inte komma med att ”kan jag så kan alla”. Många överviktiga och underviktig kämpar hela tiden med sin vikt på olika sätt och har det svårt. Så tagga ner med dina bestämda åsikter om hur du tror att livet är. Lyssna gärna på sådant som inte bara bekräftar din syn på tillvaron

      2. Babsan

        Ja, jag tror att du har åsikter, men de är inte alltid underbyggda med fakta. Om det är som det skrivs, att du utbildar dig till hälsocoach så behöver du läsa på lite mer. Och framförallt bli lite mer ödmjuk inför att vi människor är olika. Du kan inte komma med att ”kan jag så kan alla”. Många överviktiga och underviktig kämpar hela tiden med sin vikt på olika sätt och har det svårt. Så tagga ner med dina bestämda åsikter om hur du tror att livet är för alla. Lyssna gärna på sådant som inte bara bekräftar din syn på tillvaron.

        Carola: En åsikt kanske inte alltid behöver vara faktastödd? Jag gillar inte kinamat, det är en åsikt utan fakta:) Finns ingen anledning till det, jag gillar bara inte.
        Jag HAR ordentligt på fötterna gällande hälsa, och gällande hur man bör bemöta folk som söker för sin hälsa. Men, folk som inte är mottagliga av en eller annan anledning, de vill inte höra det. Och då kan man i stället reagera med ilska. Med att skylla ifrån sig, med att anklaga…
        Jag talar oftast rent generellt om folk när jag skriver, och det kanske är svårt att förstå. Jag för fram en åsikt och håller man inte med så letar man fel i den. Och visst kan jag ha fel, det har ju alla mellan varven.
        Men det stora i det här är att jag talar generellt eftersom det inte är en enstaka person som är utpekad. det innebär då att ingen, absolut ingen behöver känna sig kränkt av det jag skriver.
        Man kan ta det till sig, eller skita högaktningsfullt i det:)
        helt valfritt.

      3. Babsan

        Ja, jag tror att du har åsikter, men de är inte alltid underbyggda med fakta. Om det är som det skrivs, att du utbildar dig till hälsocoach så behöver du läsa på lite mer. Och framförallt bli lite mer ödmjuk inför att vi människor är olika. Du kan inte komma med att ”kan jag så kan alla”. Många överviktiga och underviktig kämpar hela tiden med sin vikt på olika sätt och har det svårt. Så tagga ner med dina bestämda åsikter om hur du tror att livet är för alla. Lyssna gärna på sådant som inte bara bekräftar din syn på tillvaron.

    2. Camilla

      Min 12 åriga som är svårt hjärt och lungsjuk av förklarliga skäl gick han upp i vikt …. han orkade inte motionera såklart . Vi fick hjälp med dietist och han började simma tre dgr i veckan . Han har nu tappat i vikt ( utan att banta han är ett barn) hans svåra hjärtsvikt som heter BNP värde har nu med viktnedgången gått ner . Så jo övervikt är påfrestande för hjärtat och till slut stannar motorn . Och ang följdsjukdomar som kommer med övervikt ? De kommer nästan alltid men det tar några år för hjärtat att signalera nu går det trögt. Även snarkningar och sömnapné är vanligt m fetma , och det innebär dålig syresättning och stor risk för hjärtsvikt . Våran kille snarkade mycket mer när han var större och fick ha syrgas nattetid ! Nu när han fått bättre kondis och gått ner några kilon så är syresättningen mycket bättre. Så jag har starka bevis vad vikten gör med syret till blodet, hjärtat och det är inte en forskare jag hänvisar till utan mina ögon på ultraljudet på killens hjärta!

  7. Jennie

    Biggest Loser ”B kändis VIP” – Vilket skräp!!
    Ytterligare ett skitprogram med Anna Book i spetsen ( ja Anna Book är med i ALLA (skit) tävlings program o alltid ska hon gnälla o böla om hur orättvist allt är… Suck…) Inte alls underhållande.

  8. Elin

    Fast vänta här nu! Som du verkar få det att låta så drar du alla kraftiga över samma linje att dem är lata idioter som inte rör sig! FEL! Jag är kraftig det säger jag inget om men jag rör mig
    Varje dag gärna fler gånger om dagen och äter hälsosamt! Men min sjukdom gör att jag inte knappt går ner i vikt även för att jag äter massa mediciner!

    1. familjenannorlunda

      Har jag sagt det?? Nej.
      Sa jag kanske snarare att det FINNS TILLSTÅND där det inte hjälper med bra kost och motion ?
      Ja.

  9. Karin

    Gällande stycket:
    Jag har ändrat mig gällande det. Förvisso kanske det fortfarande inte bör vara underhållning, men jag inspireras av det. Av deltagarnas ryggsäckar men framför allt hur de gör en livsstilsförändring. Jag önskar att alla som lider av fetma skulle få samma möjlighet. Att få kompetenta tränare, kostrådgivare och läkare som övervakar, och peppar. Och ställer tuffa krav.

    För fetma är ett världsproblem idag. En välfärdssjukdom som dessutom ger massa följdsjukdomar som diabetes, högt blodtryck, hjärtproblem, ledbesvär osv. Att gå ner i vikt är en sån jäkla vinst för alla. För den enskilda personen, dess familj, vården och samhället i stort. Fetma kostar massor. På alla plan.

    NEJ, fetma GER INTE en massa följdsjukdomar, fetma KAN ORSAKA dessa men så kan mycket annat.
    Och argumentet att fetma kostar en massa pengar, så tröttsamt!
    Det kostar alltid samhället pengar om folk blir sjuka, eller skadar sig, men man kan inte tänka på det viset.
    Nu är ju du inte tjock själv så du har ju inte tolkningsföreträde i denna frågan, men jag kan upplysa dig om att alla vill inte vara smala, och många kan inte.
    Biggest Looser är inte ett bra eller hälsosamt koncept, det är inte bra för kroppen att tappa vikt så snabbt och det om något kan orsaka en massa följdsjukdomar, de allra flesta som har medverkat har gått upp igen, det samma gäller för GBP-operationer.

    1. familjenannorlunda

      Jo vet du, att i slutänden så GER fetma följdsjukdomar, det är bara en fråga om tid.
      Och jo eftersom fetma faktisk oftast är självförvållat och enkelt hade gått att undvika så kostar det pengar, men det kostar ju även på andra sätt. Att inte orka, att inte kunna.
      Man behöver inte vara smal, det är inte heller det jag säger men vad sägs om normalviktig? Då har vi rätt många kilon upp och ner att spela på:)

      1. Karin

        Jag brukar tycka att du för vettiga resonemang men i den här frågan blir jag lite förskräckt faktiskt.
        Du har fel Carola, och ditt svar osar förakt, du behöver nog vara lite mer ödmjuk om du ska bli hälsocoach och jobba med människor och deras hälsa/livsstil i framtiden.
        Du kan inte generalisera och säga att övervikt lätt hade gått att undvika när ny forskning faktiskt påvisar raka motsatsen.
        Väldigt många människor har inte anlag för att vara smala/normalviktiga.
        Och nej,, alla feta drabbas inte av följdsjukdomar i slutändan!

        1. familjenannorlunda

          Men herregud. Hur fan kan man få detta till förakt? Jag skriver om folk som LIDER av fetma. Att jag önskar att de får hjälp. Hur tolkar man in förakt i det?
          Jag kan visst generalisera för så mkt forskning finns det om fetma. Jag pratar inte om tre kilon plus eller ens 15, utan om FETMA!
          Och okey då inte alla feta drabbas av följdsjukdomar men riktig riktigt många. Eller hur? Det är väl illa nog?

      2. C

        Hm googla fetma och högt kolesterol hur hjärtat ser ut? Ett hjärta inbäddat i fett typ sådant vi skär bort när vi fixar fläskfilén . Har en 12 årig son som är allvarligt / obotligt lung och hjärtsjuk har fått order om att han inte ska öka i vikt och bli tjock. , så nu simmar han tre dgr i veckan eftersom annan sport är för påfrestande gör honom och hjärtat .Så jo varför ska så många människor oftast överviktiga påstå att övervikt INTE är farligt och ohälsosamt ? Det handlar inte bara om övervikten utan även konditionen som oftast hänger ihop m övervikt. Det är även många unga som lider av fetma som försvarar sig med… de har lågt blodtryck ingen diabetes , rygg och knä problem ? Så kan det vara men detta är något som kommer i äldre ålder . Våran hjärtläkare tillbaka sonen säger …. tänk dig en bilmotor som går och går och får inte service som den ska ha , vad händer till slut ? Motorn skär för den är utsliten . Men att disskutera vikt är känsligt men tycker nog att forskare och läkarna har bevis nog på att stress , fetma är de största faktorerna på att hjärtat till slut säger stopp!

        1. Anette

          Håller faktiskt med Carola här… Hur fan kan man få detta till nåt förakt?? Dessutom är det en mycket liten procent av befolkningen som är överviktiga p.g.a. nån sjukdom!! Hallåå?? De flesta är överviktiga p.g.a. att intaget av mat är för stor vs. att man är för passiv… Se på fattiga länder, hur många överviktiga finns där? Orsaken att jag själv t.ex. har 10-kilos övervikt beror på MIG själv. Jag äter för mycket och jag erkänner det också. Rör på mig mycket, men äter fel. JAG vet det och är medveten om att jag borde ändra det… Nä Carola, du är vettig och du har rätt, överviktig ger i slutändan en massa sjukdomar.

      3. Camilla

        Behövs bara att Googla fetma , högt kolesterol hjärta! Ett hjärta inbäddat i fett ? Tror du då att fetma INTE påverkar hjärtat och kroppen negativt? Klassiskt feta försvarar sin vikt säger en forskare att fetma inte är farligt så är det ren fakta . Säger 101 att fetma och hjärt / kärlsjukdomar är ett stort hälsoproblem är det fel … man suger in den ensamme forskarens ord ?

    1. familjenannorlunda

      Fast du kan inte skylla på ett program. Det handlar om eget ansvar.
      Även om det är enklare att skylla ifrån sig.
      Men jag hoppas att du får hjälp med det ❤️

      1. Evelina

        Är det ett eget ansvar att Anna blivit sjuk och att media är delaktig i det?

        Du kastar lite sten i glashus nu med tanke på att du ser ner på
        , i princip alla reallity-program, utan ditt eget. Tänker du på att Ullared-Morgan kanske läser och blir ledsen? Det finns nog många som inte förstår hur du kan slänga ut dina barn i media och sociala medier.

        Va lite schysst när du skriver iaf, du för folk ledsna och då är jag långt ifrån alla grupper du kritiserar. Sprid mer kärlek än hat, Carola. Du är en del av klimatet på nätet numera och har således ett ansvar.

      2. Evelina

        Är det ett eget ansvar att Anna blivit sjuk och att media är delaktig i det? Herregud….

        Du kastar lite för mkt sten i glashus nu med tanke på att du ser ner på, i princip alla, reallity-program utan ditt eget. Tänker du på att Ullared-Morgan kanske läser och blir ledsen? Det finns nog många som inte förstår hur du kan slänga ut dina barn i media och sociala medier men alla gör egna val.

        Du klagar på PH som är lössläppta men reflekterar inte (iaf inte i text) över att kvinnor som skuldbelägger andra kvinnor (ja, jag vet att du inte skrev enbart tjejerna i PH men du skrev inte enbart killarna heller) för hur mkt sex dom har, också är delaktig i normen om att kvinnor inte ska knulla runt och att sexualiteten blir negativ. Varför när sex är det mest naturliga?

        Va lite schysst när du skriver iaf, du gör fan folk ledsna och då är jag långt ifrån varenda grupp du kritiserar så detta blir inte ens personligt för mig. Sprid mer kärlek än hat, Carola. Du är en del av klimatet på nätet numera och har således ett ansvar.

        1. Camilla

          Fast ska man då förbjuda alla mat och bak program ? någon m Bullimi kan ju titta . Ska vi förbjuda Sofies änglar och sjukhus. program ? finns ju de som förlorat barn eller en anhörig ? Nä där har man ett eget ansvar …. ingen tvingar dig att titta bara slå på off knappen . Det finns ALLTID människor som blir påverkad av sociala medier och tv och då är det eget ansvar att inte titta.
          Jag tittar på Sofies änglar …. har en svårt sjuk son .

          1. Evelina

            Nu vänder du på vad jag sa, jag ifrågasatte hur det kan vara Annas egna ansvar. Inte att en ska förbjuda. Utan ha förståelse i att det påverkar.

      3. Evelina

        Är det ett eget ansvar att Anna blivit sjuk och att media är delaktig i det? Herregud….

        Du kastar lite för mkt sten i glashus nu med tanke på att du ser ner på, i princip alla, reallity-program utan ditt eget. Tänker du på att Ullared-Morgan kanske läser och blir ledsen? Det finns nog många som inte förstår hur du kan slänga ut dina barn i media och sociala medier men alla gör egna val.

        Du klagar på PH som är lössläppta men reflekterar inte (iaf inte i text) över att kvinnor som skuldbelägger andra kvinnor (ja, jag vet att du inte skrev enbart tjejerna i PH men du skrev inte enbart killarna heller) för hur mkt sex dom har, också är delaktig i normen om att kvinnor inte ska knulla runt och att sexualiteten blir negativ. Varför när sex är det mest naturliga?

        Va lite schysst när du skriver iaf, du gör fan folk ledsna och då är jag långt ifrån varenda grupp du kritiserar så detta blir inte ens personligt för mig. Sprid mer kärlek än hat, Carola. Du är en del av klimatet på nätet numera och har således ett ansvar.

        1. familjenannorlunda

          Men åh. Ja kanske UllaredMorgan läser och kanske han blir ledsen över att jag inte tycker han är het. Men jag sa ju inget elakt eller hur?? Bara att han inte var min typ.
          Jag kastar inte skit på programmen jag är bara trött på att det är samma samma. Jag kan väl säga att även FA är lite tråkigt och upprepande :)
          Och att anorexi uppkommer pga ett tv program ? Eller återkommer.. man kan inte skylla ifrån sig allt. Det är HEMSKT med alla ätstörningar, men att ta sitt ansvar och låta bli att titta på det, är inte det smart? Och jag har diskuterat detta med tillfrisknande anorektiska vänner som är helt överens med mig i detta. Så jag grundar det uttalandet på deras ord.
          PH ja.. som du säger så drar du egna slutsatser där. Jag skuldbelägger INGEN. Folk får göra som de vill men jag får åxå tycka som jag vill. Du med.
          Sex och fylla i tv är inget annat än galet.
          Tycker jag då.
          Man kan inte vara alla till lags. Men hur du kan tolka in att jag gör folk ledsna i detta inlägg det är för mig obegripligt.
          Du kanske är onödigt lättkränkt ;)

      4. Anna

        Men gå och tvätta munnen med tvål. Vad är det du sitter och skriver? Att det är mitt egna val att bli sjuk? Du tror inte STÄNDIGA påminnelser om att min kropp inte duger har något med det att göra? Titta i valritt magasin, oändliga bantningstips. Du är säkert också en sådan person som säger till någon med ångest att ”rycka upp sig”. Nej usch, men det där var faktiskt inte okej!

        1. familjenannorlunda

          Nej. Jag gör inte det. Skulle aldrig falla mig in.
          Det är såklart inte ditt eget val att bli sjuk!!!! Men det är väl ditt val att slå på tv:n ?
          Jag mår dåligt av att se på paradise hotell alltså gör jag inte det.
          Vi pratade om Ett program – biggest loser, inte hela samhället.

          1. Camilla

            Hm googla fetma och högt kolesterol hur hjärtat ser ut? Ett hjärta inbäddat i fett typ sådant vi skär bort när vi fixar fläskfilén . Har en 12 årig son som är allvarligt / obotligt lung och hjärtsjuk har fått order om att han inte ska öka i vikt och bli tjock. , så nu simmar han tre dgr i veckan eftersom annan sport är för påfrestande gör honom och hjärtat .Så jo varför ska så många människor oftast överviktiga påstå att övervikt INTE är farligt och ohälsosamt ? Det handlar inte bara om övervikten utan även konditionen som oftast hänger ihop m övervikt. Det är även många unga som lider av fetma som försvarar sig med… de har lågt blodtryck ingen diabetes , rygg och knä problem ? Så kan det vara men detta är något som kommer i äldre ålder . Våran hjärtläkare tillbaka sonen säger …. tänk dig en bilmotor som går och går och får inte service som den ska ha , vad händer till slut ? Motorn skär för den är utsliten . Men att disskutera vikt är känsligt men tycker nog att forskare och läkarna har bevis nog på att stress , fetma är de största faktorerna på att hjärtat till slut säger stopp!

      5. Camilla

        Hm googla fetma och högt kolesterol hur hjärtat ser ut? Ett hjärta inbäddat i fett typ sådant vi skär bort när vi fixar fläskfilén . Har en 12 årig son som är allvarligt / obotligt lung och hjärtsjuk har fått order om att han inte ska öka i vikt och bli tjock. , så nu simmar han tre dgr i veckan eftersom annan sport är för påfrestande gör honom och hjärtat .Så jo varför ska så många människor oftast överviktiga påstå att övervikt INTE är farligt och ohälsosamt ? Det handlar inte bara om övervikten utan även konditionen som oftast hänger ihop m övervikt. Det är även många unga som lider av fetma som försvarar sig med… de har lågt blodtryck ingen diabetes , rygg och knä problem ? Så kan det vara men detta är något som kommer i äldre ålder . Våran hjärtläkare tillbaka sonen säger …. tänk dig en bilmotor som går och går och får inte service som den ska ha , vad händer till slut ? Motorn skär för den är utsliten . Men att disskutera vikt är känsligt men tycker nog att forskare och läkarna har bevis nog på att stress , fetma är de största faktorerna på att hjärtat till slut säger stopp!

    2. Camilla

      Hm googla fetma och högt kolesterol hur hjärtat ser ut? Ett hjärta inbäddat i fett typ sådant vi skär bort när vi fixar fläskfilén . Har en 12 årig son som är allvarligt / obotligt lung och hjärtsjuk har fått order om att han inte ska öka i vikt och bli tjock. , så nu simmar han tre dgr i veckan eftersom annan sport är för påfrestande gör honom och hjärtat .Så jo varför ska så många människor oftast överviktiga påstå att övervikt INTE är farligt och ohälsosamt ? Det handlar inte bara om övervikten utan även konditionen som oftast hänger ihop m övervikt. Det är även många unga som lider av fetma som försvarar sig med… de har lågt blodtryck ingen diabetes , rygg och knä problem ? Så kan det vara men detta är något som kommer i äldre ålder . Våran hjärtläkare tillbaka sonen säger …. tänk dig en bilmotor som går och går och får inte service som den ska ha , vad händer till slut ? Motorn skär för den är utsliten . Men att disskutera vikt är känsligt men tycker nog att forskare och läkarna har bevis nog på att stress , fetma är de största faktorerna på att hjärtat till slut säger stopp!

    3. Camilla

      Och Anna hur kan det vara programmets fel att du fick anorexi ? Ska personer m Bullimi förbjuda alla bak och matprogram ? Jag som har en svårt sjuk son ( lever på lånad tid) ska Sofies änglar , sjukhusprogram då förbjudas pga att jag tar illa vid mig? Om programmet utlöser Anorexi så föreslår jag att INTE titta på detta program . Det har du ett val att bestämma över i allafall .

  10. daniela

    men Alltså biggest loser är ju inte ens ett bra program för vikt nedgång. till och med tränare från andra säsonger har gått ut och sagt att folk som varit med där har förstört sin förbränning så helt ärligt hellre tjock än att svälta sig och träna 6-8h dag i några månader.. det är inte ens bra för kroppen >.<.

    då ser jag hellre att samhället börjar acceptera olika kroppar och ser personen och individen än vikten för ingen har den blekaste aning om varför en person inte springer på gym varje dag. det finns massor av olika orsaker som påverkar folks vikt som psykiska besvär, fysiska osv osv.

    Carola: Ja Olga, som var tränare har uttalat sig. Men det hon sa var inte att Biggest Loser var dåligt, men det är vad media för fram för att sälja rubriker:) Det hon sa var att det är en extremt onormal situation. Man ska inte jämföra sig med deltagarna.
    Det handlar inte om att svälta sig, gå ner massa kilon på några månader och sen återgå i gamla mönster, det handlar om en livsstilsförändring. Med en sjujäkla kickstart i BL:)
    Även om man trivs med sin övervikt, så är det inte bra för kroppen. Det är liksom bara så. Det handlar inte om att acceptera olika kroppar. Alla är vi olika byggda, och det ska accepteras såklart. Men övervikt…ska man verkligen normalisera det? Alltså jag snackar inte om några pluskilon hit eller dit, utan ordentlig övervikt. Det är inte bra för någon.
    Du har helt rätt i att ingen annan vet orsaken till varför någon annan inte tränar, och det finns säkert lika många anledningar som rena bullshit-ursäkter:)
    Rent sakligt nu… träning är bra för både kroppen och psyket. Det är bevisat om och om igen.
    Så alltså, mår man skit så kommer man inte må sämre för att man tränar. Tvärtom.Och nu generaliserar jag, för såklart finns det tillstånd som inte tillåter fysisk aktivitet, men de är få.
    :)

    1. Sara

      Håller med Daniela. Och sen stämmer inte det där med att vara tjock automatiskt ökar risken för sjukdomar och att dom får diabetes, hjärtproblem osv. Det är lika vanligt bland smala så ge inte fel information. Det är en myt. Alla jag känner som har diabetes är trådsmala. Och varje gång man hör talas om nån som fått en hjärtinfarkt är det ju en löpare, maratonlöpare, längdskidåkare osv. som plötsligt bara faller ihop. Folk som tränar väldigt mycket är ju dom som får hjärtinfarkter av folk man känner. Det är ju även smala människor som alltid blir sjuka, förkylda, vinterkräksjukor, och fan vet allt och drabbas av alla möjliga virus och skit. Alla tjocka jag känner är däremot friska som nötkärnor och blir aldrig sjuka. Jag tror fettet skyddar för dom. Jag tror också det är bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete. Jag har aldrig varit tjock men jag skulle inte bry mig för fem öre om jag nån gång blev det.

    2. daniela

      fast det är ingen som normaliserar den men individer begär att folk ska se dem som person och inte kilo!. sen är det så här att alla kan inte träna som du gör varje dag. för det andra finns det miljontals och åter miljontals som kanske aldrig går ner även fast dem tränar tränar och tränar. Alla är inte stöpta i samma form. så samhället måste nog faktiskt börja acceptera individer som är större än Size zero. men tyvärr så är det ju roligare att förnedra dem i tv och ha häxjakt på dem i sjukvården för alla vet ju att en gastricbypass kommer göra alla överviktigas liv mycket lyckligare alla problem försvinner ju självklart med vikten…

      eller inte

      1. familjenannorlunda

        Nej nu får du hejda dig☹️Jag har väl vare sig häxjakt eller hånar feta på något vis?
        Gbp har jag öht inte yttrat mig om för jag vet inte riktigt vad jag tycker om det.
        Precis ALLA skulle kunna avsätta 15-30 minuter per dag åt träning, iaf 3-4 gånger per vecka. Det handlar enbart om prioriteringar. Enbart. Har du inte tid att träna idag får du avsätta tid till att vara sjuk i framtiden .. Jag är ensamstående niobarnsmorsa utan avlastning, men jag fick ändå in den där träningen. Kan jag kan fan alla:) man behöver inte ens lämna hemmet. Jag tränar idag kanske 3-4 timmars pass /v och lite promenader på det, och sen ligger jag på soffan och jäser resten av tiden ;) Min balans ?
        Det handlar verkligen inte om att jag tränar som en dåre.
        De miljontals och miljontals du talar om, det är ju DE som jag önskar skulle få all hjälp och stöd de behöver.
        För ingen jävel har sagt att det är lätt att gå ner i vikt! Tvärtom kan det vara helt omöjligt om man inte gör rätt. I de allra flesta fall handlar det en hel del om att blunda åxå.. som mina skämt om att kalorier på bortaplan inte räknas tex;)
        Kost är bökigt.
        Men jag vet vilken jäkla skillnad jag själv känner. Jag har gått upp mkt i vikt efter graviditet och fått jobba hårt för att få bort det mesta. Skillnaden i kroppen på bara tio kilo upp är enorm! Jag mår så mkt sämre på så många vis, leder tar stryk, man orkar inget och är osmidig som ett jävla kylskåp. Jag ser så tydligt hälsoeffekten på mig själv.
        Jag vill vara den bästa versionen av mig själv helt enkelt. Och jag vill ge mig själv alla möjligheter att leva ett långt friskt liv.
        Det är vad jag menar.

        1. Stina

          Klart alla hinner träna, det handlar om prioriteringar. Men ägna också en tanke åt att du är hemma hela dagarna! Du pluggar hemma, det vet jag. Men det är faktiskt så att du finns hemma, kan ta en paus, stoppa in en tvätt, förbereda mat, handla och andra hushållssysslor, som man inte kan när man jobbar. Så klart hinner man iväg
          och träna sen då. När du åker iväg och tränar, då har liksom många nyss kommit hem, ska äta, och klara av det du kan göra hemma på dan.

          1. familjenannorlunda

            Ja. Visst är det på så vis enklare för mig. Men man behöver inte åka iväg och träna. Man kan göra det hemma och det har jag gjort i perioder. Enbart hemmaträning. Eftersom jag liksom blev ensam så fanns tiden men inte möjligheten att åka iväg. Oavsett hur mkt jag hunnit stöka undan på dagen.
            Då var det perfekt att köra ett pass hemma. Kettlebell hantlar gummiband – och du kan göra ett svinbra pass:)
            Tar ungefär lika långt tid som att läsa och kommentera bloggar ;)
            Jag har tränat på kvällarna när ungarna somnat, andra väljer tidiga morgnar. Eller så har de fått vara med.
            För mig har träningen varit så viktig för jag insåg hur förbannat mkt bättre jag mådde av det. Då blir det enkelt att prioritera.

  11. Sara

    Å, jag skulle så himla gärna vilja att du lyssnade på detta! http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/942137?programid=1272
    Det handlar just om Biggest Looser och övervikt. Särskilt intressant för dig som hälsocoach!

    Carola: Ska försöka få tid:) Men läste och antar att du menar att folk går upp igen? Det är ju inte jättekonstigt egentligen. Fast ändå lite märkligt. Men de tränar hela dagarna under programmet, och sen ska de stå på egna ben. Inte jättemånga har tid att träna 8 timmar om dagen, och går jag till mig själv blir jag extremt lat mellan varven;)
    Att en fettcell inget hellre vill än samla på sig fett igen, det är ju allmänt känt, därför är det så mycket bättre att aldrig låta vikten skena iväg. Men hur det än är, till syvende och sist så går ingen upp 60-70-100 kilo om de rör på sig och äter bra kost. Så är det bara. Oavsett om de tokbantat. Men det handlar om en livsstilsförändring. Det handlar inte om att banta och sen återgå i gamla mönster. Man måste hitta en balans och man måste mest troligt jobba hårt för det. Ingen sa att det var enkelt. Tvärtom.
    Men jag ska försöka lyssna!

  12. Ella

    Tycker att det är sjukt skönt med alla matlagningsprogram eftersom jag inte har någon att äta med nu för tiden. Och efter år av ätstörningar har jag lite svårt att bara sitta själv och äta. Så jag ser på matlagningsprogram och äter till dem, för att det ger mindre ångest. Så heja eviga matlagningsprogram! Från mig iaf ;)

  13. Erika

    Oj jag kollar iprincip alldrig på tv längre, blir mest netflix, svt play o liknande. orkar inte vara bunden till en tablå

Comments are closed.