familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Annons

Katastroftänk, gummiskor och möten:)

Jag börjar bli lite nervös nu:)

På torsdag åker jag till Växjö för att träffa mina kursare på UNIVERSITETET. (Ni vet ju att det är viktigt med högskolepoäng.) Jag har bokat rum på två hotell…för att jag fick tillfälligt hjärnsläpp och fick för mig att man måste det för att sen avboka det ena… jamen fråga inte;)

Hotell Värend…och Hotell Esplanad, tror jag det var. Ni som vet – vilket är bäst? Ligger närmast stationen? Jag måste kolla på en karta och avboka det ena i morgon:)

Skolan har nu berättat att vi kommer sluta halv fem istf fem, vilket hade varit kuligare att veta INNAN jag bokade tågbiljetter hem, för jag tog ett tåg som gick strax efter sex istf fem. Men hej, jag har hellre en timme över än att jag stressar:)

Nu tänker jag att jag ska lämna bagaget på hotellet för att slippa släpa det, så då hinner jag hämta det i lugn och ro, och köpa mat nånstans, kanske till och med äta, så jag kan sova sen:D

Jag älskar att sova på tåg, och tror att jag bokade fönsterplats så man kan gömma sig bakom gardinen. Hehe, för man är ju inte direkt sitt vackraste när man tappar hakan, kanske dreglar lite och definitivt snarkar till mellan varven. Nja gardinen får nog ersättas med en sjal, känns bättre att snora i sin egen än en begagnad;)

.

För fyra år sen hade jag aldrig vågat det här. Jag hade dött om nån sagt att jag skulle ta tåget till Växjö, eller det är ju inte ens direkttåg, utan byte i Stockholm och sen Alvesta.

Hade de sen sagt att jag skulle ta mig från stationen till ett hotell, och därifrån vidare till universitetet ENSAM hade jag mest troligt dött igen.

Men nu känns det inte ens speciellt besvärligt:) Jag ser till att ha gott om tid, så jag kan snurra till det och ändå inte komma försent. Det värsta som kan hända är ju att jag antingen kommer försent eller inte hittar alls:) Och det enda som händer då är att jag får nån slags skoluppgift och en tripp till Växjö:)

.

Mitt katastroftänk är till stor del borta.

Kanske ska jag tacka honom för det? Han den där som orsakade mitt livs största katastrof, som ryckte undan mattan jag stod på, som förstörde mitt liv. Som fick mig att inte sova ordentligt på flera år, som …. Nä,

Det är som att tacka nån för att de sköt en i huvudet;)

Men faktum kvarstår, att jag kaxat på mig som satan. För att jag var tvungen. Innan han drog så hade egentligen ingenting i mitt liv varit speciellt hemskt. Jag hade förlorat min älskade mormor, och en katt. Det var de förluster jag lidit. Visst har jag haft motgångar i livet, men inga katastrofala. Inte innan den där dagen. Eller natten som det ju faktiskt var om man ska vara noggrann.

Att han lämnade mig var det absolut värsta som kunde hända. Och nu har det hänt. Alltså kan inte en resa till okänd mark längre vara så farligt:)

Givetvis så finns det flera ”det värsta som kan hända”. Att något skulle hända mina barn är såklart det värsta. Men det finns liksom inga grader i helvetet. Alla ”det värsta” är lika illa.

.

Fast lite nervös är jag:) Mest över att träffa massa nytt folk som alla använder skitasvåra, fancypancy ord som kan inte riktigt begriper mig på:)

Jag är inte jättebra på att hävda mig i grupp, jag ogillar att tala inför många, även om jag vet exakt vad jag ska säga. Jag tror att jag är rätt bra på att fejka, för det är många som tror jag ljuger när jag säger det;) Haha, men jag låtsas bara vara bekväm.

Värst är när man ska presentera sig själv, och det inte duger med att som på kvällens föräldramöte säga: Jag heter Carola och jag är mamma till Novalie. Punkt:)

Vad fan ska man säga om sig själv? Folk slutar ändå lyssna efter att jag sagt att jag är mamma till nio;)

Jaja, på torsdag smäller det.

Jihaaaa!

.

Idag har jag varit på föräldramöte som sagt. Och kom ihåg varför jag brukar hoppa över det:)

Man måste ta på sig massa uppgifter. Bah.

När mina ungar börjar sexan så har vi valt en friskola, Katarinaskolan. Lite katolsk i grunden, haha, så alla som misstänkt att jag är katolik som inte använder preventivmedel får sina misstankar bekräftade, tror de i alla fall;)

(Nej jag är inte katolik, men oj så många gånger jag fått frågan, sen försöker folk med leastadian)

Men det är ordning och reda och lärare med lite pondus. Det är de som bestämmer och inte eleverna, men det finns såklart en dialog. Men ungar ska inte bestämma över vuxna, så är det bara. Det är en superbra skola, jag har tredje ungen där nu. Tre kvar.

Men, med friskolor kommer massa trams som att man tex ska tvätta gardiner. Hell no, jag tvättar knappt mina egna så aldrig i livet att jag tar på mig nåt sånt. Jag skrev kvickt upp mig på att baka till adventsfikat. Det går alltid att köpa på närmsta bageri;)

Det var gardintvätt, bakning, servera /diska på samma adventsfika eller nåt mer jobbigt. Brrr.:)

Jag hade såklart glömt bort mötet, men en kompis med barn i samma klass messade och påminde. Jag erkänner, jag hoppar oftast över föräldramöten.

.

Jag pallar inte att sitta där med massa prettopäron som har åsikter om allt, men inte kan fatta att deras egna kids ofta är orsaken till problem som uppstår. Och det sägs i princip aldrig något viktigt, de där mötena är mest för att de ingår i läroplanen;) Typ. Ja men skjut mig om ni vill, jag avskyr föräldramöten.

Jag går på de möten som är befogade, men skippar de som bara är för att.

Nu har jag dock några sådana framför mig.

Men allvarligt nu, tycker ni att den där timmen, eller två, som man sitter där och hänger på allvar verkligen ger något? Eller jag fattar ju såklart om det är info som ni inte hört förr, men nu kan jag inte direkt säga att det sägs något jag aldrig hört förr:) Är det problem i klassen är det befogat, och en helt annan sak.

Innan mötet hade jag en hyfsat produktiv dag.

Först somnade jag i soffan efter att kidsen gått till skolan:) Öhh det var inte meningen, jag skulle bara blunda lite, men ojdå.

Sen läste jag pluggböcker, och hämtade Jamie i skolan.

Vi åkte hem och eftersom vädret var väldigt mycket skönare än vad det såg ut inifrån där jag låg under en filt och frös, så röjde jag trädgården. Plockade undan massa saker, körde med trimmern och skulle klippa gräset en sista sväng, men hade ingen soppa. Nähä. Men vafan då. När andan faller på vill man ju att det bara ska rulla på;)

Tog med Jamie till Jula för att köpa bensin, och kom hem med det, och lite annat smått och gott. Gympaskor till Trixie, gummi”stövlar” till henne, Novalie och Corrinda.

Visst är de väl lite coola ändå? Alla är gummistövlar, 50kr/st på ÖB:)

Jag har likadana svarta, som Corrinda använt, Nu kan vi väl slåss om vilken färg vi vill ha. Beroende på dagsform kanske.

Nu jäklar har alla ungar skor ett tag, möjligen behövde Novalie ett par innegympaskor. Världens mest onödiga utgift, de används nån gång i veckan i typ fyrtio veckor…sen har de vuxit ur dem:)

Så många timmar har jag använt mina gympadojor på två veckor..;)

Jomen, jag har lite krångel med bloggen, tror att det kanske inte funkar som det ska för fler loppisar, men ska försöka få iväg detta.

Jag har kopierat över det från datorn till mobilen ifall det ser helskumt ut.

I morgon ska jag visa hur man skaffar sig mer jävligt onödigt och löjligt tråkigt jobb ;)

Men nu – sova!

Natti natti ❤️

Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

 1. Stina

  Högskolepoäng är ju faktiskt väldigt viktigt för de flesta, vi skulle inte ha lärare, läkare, socionomer, sjuksköterskor, ingenjörer mm mm utan dem, oavsett vad man tycker om det. Vore ju inte så kul att bli vårdad av en ssk som fått jobb bara för att hon SAGT att hon var ssk eller påstått sig ha kompetens… Vid fristående kurser som man läser för att det är kul och förkovrande är det ju kanske inte så viktigt, men i det stora hela utgör ju de en minoritet.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Självklart är det viktigt med utbildade människor. Men jag raljerar:) Jag har pluggat på komvux och folkhögskola i tre år och fått ta emot en hel del ”klagomål ”på att det är för låga studier. Att man måste ha högskolepoäng annars är det inget värt överhuvudtaget.
   Bullshit såklart, eftersom det ger massor:)
   Folk har tjatat om dessa högskolepoäng som om de vore allsmäktiga. Och det lustiga i kråksången med dem är ju att Du kan plugga vilken/vilka skitkurs/er som helst på universitet, ha shitloads med poäng fast du ändå inte har En riktigt vettig utb.
   Skillnad på läkare osv som pluggar med ett mål, men många har ju läst strökurser och kan på dem plocka ut magister/ kandidat examen.
   Så, det jag menar är att högskolepoängen inte automatiskt innebär att man är kompetent. Utom kanske i Elvis-kunskap eller så;)
   Det är inte fy skam förvisso men jag kom inte på nåt annat ;)

 2. Helena

  Kan du se det som att ditt liv blev annorlunda mot vad du tänkt dig och inte förstört? Du verkar ju ha det så himla bra på så många sätt och vis, trots allt <3

  Carola: Jag älskar mitt liv:) Det är inte förstört, men han förstörde det liv jag hade, det som var, det jag ville ha, det jag trodde skulle vara.
  Det förstörde han.
  Att mitt liv idag är bättre än förr, det vet jag. Det är inte som jag tänkte, trodde och planerade för, utan helt annorlunda. Men inte på ett dåligt sätt.Tvärtom:)

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Information som jag inte hört tusen gånger :)
   Men det är lugnt, jag avstår så gärna.
   Jag kan även tycka att det är värt att diskutera skolresor ev, och det allmänna klimatet i klassen om det behövs.
   Men oftast är det ren upprepning av sånt JAG hört många gånger förr. Kanske inte du har hört det, eller så finner du ett intresse i upprepning:) Och med Du menar jag inte dig personligen :)
   Jag har haft ungarna i samma skolor, så det blir liksom inget nytt. För mig. För andra kan jag förstå att det är mer viktigt/ intressant.
   :)

 3. Maja

  Älskar att du inte gillar föräldramöten! <3 ! Och när lärarna försöker skapa tvångsgemenskap genom att man ska sitta i mindre grupper och diskutera självklarheter typ " hur sent ska man få sitta och spela om det är skoldag efter" och liknande. Har man inte koll på det och sin unges begränsningar lär man inte lära sig det på ett föräldrarmöte heller. Om man ens är där då. Men likväl så är det prettoföräldrar som kan mala på i en halvtimma hur de gör…pust. Eller de föräldrar som gärna diskutera enskilda problem inför hela gruppen och ingen stoppar dem. Det finns utvecklingssamtal för det, eller mejl, eller telefon…jag behöver inte höra eller veta.
  Funderar ofta på att skippa mötena pga detta men vill inte missa något viktigt Samt att jag tycker det finns ett visst värde i att veta vilka mina barns kompisars föräldrar är. Men 75% av tiden är trams och ovanpå det en massa stress för att hinna till klockan 18:00…

  Carola: Det sista – att det är värdefullt att känna igen folk, det håller jag med om:)
  Man missar inget viktigt, för de allra flesta är duktiga att sammanfatta mötet i ett mail sen:)

  1. Rut

   Oh, ja, midre-grupp diskussionerna har blivit populära på sista tiden, usch och Fy, hatar dem… Enda anledningen att gå, är faktiskt som du skriver att känna igen folk…..Det bästa vore ju foton på föräldrar och barn så behövdes inte mötena….ibörjan gick jag på alla föräldramöten, men ju äldre barnen blir, desto mer sällan går jag,….Vill inte gå på möten alls, inga gruppdiskussioner, ingen info (gärna via mail istället..), enda skulle vara om det som Carola säger är något problem i klassen, där det är viktigt att vi föräldrar är med…

  2. Rut

   Oh, ja, midre-grupp diskussionerna har blivit populära på sista tiden, usch och Fy, hatar dem… Enda anledningen att gå, är faktiskt som du skriver att känna igen folk…..Det bästa vore ju foton på föräldrar och barn så behövdes inte mötena….i början gick jag på alla föräldramöten, men ju äldre barnen blir, desto mer sällan går jag,….Vill inte gå på möten alls, inga gruppdiskussioner, ingen info (gärna via mail istället..), enda skulle vara om det som Carola säger är något problem i klassen, där det är viktigt att vi föräldrar är med…

  3. Rutis

   Oh, ja, midre-grupp diskussionerna har blivit populära på sista tiden, usch och Fy, hatar dem… Enda anledningen att gå, är faktiskt som du skriver att känna igen folk…..Det bästa vore ju foton på föräldrar och barn så behövdes inte mötena….i början gick jag på alla föräldramöten, men ju äldre barnen blir, desto mer sällan går jag,….Vill inte gå på möten alls, inga gruppdiskussioner, ingen info (gärna via mail istället..), enda skulle vara om det som Carola säger är något problem i klassen, där det är viktigt att vi föräldrar är med……

 4. Anna

  Hotell esplanad ligger lite närmare stationen men det är inte långt mellan hotellet.
  Jag har endast erfarenhet av hotell esplanad men deras rum var fräscha och god frukost :)

  Carola: Jaha…s¨åklart:) Gissa vilket jag avbokade;)

 5. Linnea

  Bägge hotellen ligger i stort sett lika nära stationen, jag bor i Växjö men har inte någon erfarenhet av någon av dem. Men bägge är säkert lika bra, hotell Värend ligger på en ganska mycket mindre trafikerad gata. I närheten av stationen i Växjö finns både ett sushiställe (moshi moshi) och Subway som tips på mat till tåget eller snabbt innan. Bägge ligger på Kungsgatan, är bara att korsa gatan vid gamla stationshuset och sen har du dem på vänster sida.

 6. Sofia

  Du väljer ju själv hur mycket eller lite du berättar om dig själv. Personligen berättar jag inte om mitt privatliv om man ska presentera sig i ett sammanhang som inte är relaterat till familjen. Jag menar du går ju kursen i egenskap av dig själv, inte i din roll som mamma. Jag skulle hellre fokusera på varför du vill gå kursen och vad du hoppas få ut av den. Allt eftersom du lär känna folk kommer ni säkert ändå att prata om familj, bakgrund etc men det är ju knappast något som hela gruppen är intresserade av eller ens kommer att komma ihåg sedan om du berättar det det första du gör. Så om du vet att folk har förutfattade meningar om någon som har nio barn, behöver du ju inte ta upp det Inte för att du försöker dölja det, men för att det inte är relevant i sammanhanget. Var dig själv Carola, då är du som bäst 🙂Lycka till! Kramar 💕

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja alltså jag vet :)
   Jag skojade mest. Men jag ogillar att prata inför större grupper. Oavsett vad jag aka prata om :)

 7. Pernilla

  Äh, presentera dig bara som en människa som fortfarande lär om livet, tagit del av dess erfarenheter och är vansinnigt nyfiken på att lära känna nya för att ni tillsammans ska lära er mer. Framförallt att du är stolt över att allt du lärt tagit dig dit du är idag. Kram, kommer att gå skitbra!!!

 8. S

  Läste en distanskurs i Växjö förra året och hade väldigt många kursare som bodde på hotell esplanad och var nöjda med det :)

 9. Camilla i Vargön

  Håller fullständigt med om inneskor till gymnastiken, så jäkla sur utgift! Min förhoppning är varje gång vi köper nya på hösten att de kan fortsätta använda de ute när skolan slutar till sommaren, men det brukar aldrig fungera.

Annons