Ree Park Safari – Danmark, dag två eftermiddagen:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Ree Park Safari – Danmark, dag två eftermiddagen:)

Pressresa/Visit Denmark

Jag har haft lite bildstrul, och inte riktigt kunnat få upp mina inlägg från Danmark som jag velat och tänkt. Men den som väntar på något gott, visst är det så?

Jag vill bara boka en resa tillbaka till valfri del av Danmark och det pronto, för det var verkligen ett semesterparadis. Så välordnat, rent, fräscht och framför allt barnvänligt!

På eftermiddagen dag två, onsdagen, så åkte vi till Ree Park Safari IMG_1009

Therese med Mira, Fnulan med Mira ( ja samma namn, inte jag som tänker fel) Diana med Oliver (och Heidi med Isac kommer bakom oss)

Ree Park är en park som jobbar väldigt mycket med att bevara utrotningshotade djur. På plats såklart,  men även som ett stort projekt i Kenya, där de hyr en stor stor mark,massor av hektar där de lär massajerna att ta hand om, och bevara djuren.

Det gillar jag, för vad man än tycker om djurparker så tror jag att de behövs. Vi människor är världsbäst på att förstöra vår jord, och utan djurparkernas arbete runt om i världen så skulle många fler djurarter vara utrotade.
Vår guide, René och plötsligt blev jag rysligt fokuserad på att försöka förstå vad han sa;) Livrädd för att han skulle fråga mig något och jag skulle stå där som ett fån;)

IMG_1016

René berättade massa intressanta saker om Ree Park och så länge han pratade lite långsamt så hängde jag med rätt bra. Danska är svårt alltså.

Han visade oss till den alldeles nya tågstationen

ree park, där det lilla Harry Potter-liknande tåget väntade. Det skulle ta oss på en rundtur bland några av djuren. P6140368

Det var väldigt varmt inne i vagnarna, men väldigt gulligt.
IMG_1018

Kanske satt vi och tyckte det var synd att det inte gick att veva ner rutorna, tills vi liksom kom in till djuren…då kändes det plötsligt väldigt bra att rutan var i mellan:)

Bisonoxar på väldigt nära håll, de är STORA:P6140371 P6140373

Här fanns även vackra vargar som helt nyfiket bara travade bredvid tåget, men både kameran och mobilen laddade ur, så det filmade vi. Och ja, den filmen är på gång, jag vet att jag sagt det förr, men det strular lite:)

Jag har alltid en powerbank i väskan men innan jag hade fått fram den så hade vi hunnit förbi. Men däremot de här sweatheartsen fick jag med.IMG_1021

Visst är stationen vacker?IMG_1023

Efter detta så gick vi till lemurerna:)
IMG_1024

Jag tycker att Jurassic Park vibbarna är rätt starka, dels djurvårdarnas kläder, dels de här entréerna in till de olika hägnen;) Det var samma på tågresan, Jurassic-grindarna gled upp.

Lemurer är roliga, och tjuvaktiga tydligen, så vi blev tillsagda att ha ordning på våra saker och inte släppa dem ur sikte. Ta av kepsar och håll undan småsaker:)
IMG_1026

Och ja. De är ljuvliga, Spelar ingen roll hur många jag ser, jag är lika fascinerad ändå.IMG_1032 IMG_1039

Sen tappade Diana och jag bort alla andra när vi smet iväg på toaletten, Messade och de sa att vi skulle gå hit. Men de var nån annanstans:) Till sist kom de i alla fall. Och vi klättrade in i safarijeeparna. Wow!

Även dessa gav Jurassic vibbar….:) Underbart ju.IMG_1045 IMG_1046

Här ute på den stora savannen kan man övernatta i de här tälten. Fnulan har gjort det, så vill ni läsa om det finns det på hennes blogg:) Det skulle jag mer än gärna göra, så det kanske vi måste återkomma till.IMG_1049 IMG_1052

På savannen härskar djuren. Det är deras mark som vi ödmjukt får komma på besök till, och det innebär att vill strutsarna sandbada och göra sig snygga mitt på vägen….då väntar vi:)  As long as it takes.
IMG_1055

Och de vägrade flytta sig, så till sist fick vi köra off road på sidan av:)

Men ser ni hur stort och fint det är? Vilka ytor. IMG_1056

Giraffer är en annan favorit. De har så otroligt vackra ögon ju. Och nyfikna var de med, stack nästan in huvudet i jeepen.
IMG_1063

Det fanns noshörningar, antiloper och massa andra djur här, men av nån anledning har jag trehundra bilder av just giraffer i mobilen:)

Till sist hamnade vi bland nordiska bondgårdsdjur. Det är väldigt charmigt det med, småkillingar är underbara och de här var alldeles nyfödda, bara några dagar gamla.
IMG_1083

Vi såg lejon, uttrar, lamor, pelikaner, geparder, kameler, och massa andra djur.

En helt fantastisk djurpark!

Det kostar 185 dkr för vuxna och 100 dkr för barn under högsäsong, och då har man lugnt att göra en hel dag. Parken är riktigt stor, det finns massor att se och såklart även matställen och gott om fina toaletter.

Jag ger den fem av fem stjärnor:)

 

Nu var vi trötta och hungriga. Parken stängde så vi for till hotellet vi skulle bo på. Det heter Hotel Ebeltoft Strand och låg precis på stranden. Jag och Hedi delade rum tillsammans med våra barn såklart och vi fick lyxigt nog den enda lägenheten som låg i markplan.

Fräscht, stora lägenheter och kändes bara som att komma hem. IMG_1086 IMG_1087

Fint kök, med allt man behövde.IMG_1090

Trixie fick välja rum och valde såklart detta:)
IMG_1091

Långa, mjuka inbjudande gräsmattor där ungarna sprang runt i solnedgången senare. Och jag försökte mig på att stå på händer i bikini…kan inte ha varit en vacker syn men jag bjuder på den. Det var inte så många gäster som kunde förskräckas.IMG_1092 IMG_1093

Efter ett bad i havet, kallt men fullt badbart, så tog vi en snabb dusch och sen samlades vi i restaurangen för middag. Detta kan har varit det absolut godaste jag någonsin ätit. Det smälte i munnen. Det enda som var dåligt med den här laxen, det var att den tog slut. Magnifik. Och det kommer från mig, som inte direkt är matfantast, så ta mig på orden. Kommer du hit – beställ den!IMG_1094

Barnen fick fina hamburgare, med supergoda pommes. Och dressing så fint på sidan av, det tycker jag om, mina barn har alltid varit petiga med sånt.IMG_1100

Till huvudrätt för oss vuxna var det kalv. Och även den var ljuvlig. Gosh, den här middagen var top notch.
IMG_1101

Mätta och belåtna gav vi oss in för att se lite på Ebeltoft. Jag har visat er fler bilder härifrån tidigare

Hej Jack Sparrow:)

IMG_1104

Krogen heter Den skeva krogen, typ, och är verkligen sned och vind.IMG_1106

Vilken otroligt härlig miljö. Och solen på det, som pricken över i.IMG_1113 IMG_1120 IMG_1121

Vi satt sen ute och drack bubbel och snackade, och så småningom kröp vi ner i de sköna sängarna.

Morgonen efter var det som vanligt gott med frukost. Det var lågsäsong på hotellet så i normala fall dukas det upp betydligt mer än så här, men det fanns allt man vill ha. Utom croissanter;) men nån annan godsak slank ner.IMG_1133 visit denmark

Det här är ett hotell jag gärna bor på igen, det kändes personligt och väldigt charmigt. Läget är ju bara grymt och hela den här lilla staden känner  jag att jag behöver uppleva mer av.

 

Om ni är intresserade av att åka hit, eller nån annanstans på Östra Jylland -Djursland så finns det en toppen bra sida med info om allt och ännu mer HÄR

 

Vår andra dag i Danmark tillsammans med de andra bloggmammorna och barnen var helt outstanding. Nu hade vi bara en enda dag kvar, och då skulle vi besöka Djurs Sommarland. Kunde det ens mäta sig med detta?

Svaret på det är JA!! Jag har fått uppleva en av de bästa nöjesparker jag någonsin varit på, och jag har varit på många:) Danmark kan verkligen det här med turism och nöjen. Jag är gruvligt imponerad, och det ska ni få läsa om alldeles snart:)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda Näslund

  Ååh såg helt fantastisk ut :D kan man gå runt eller gäller det bara att åka bil? Tänkte om det kanske går att ta med rullstol. Då jag jobbar som personlig assistent. Åka på sånt här är ju alltid uppskattat :D

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Man går runt i själva parken utom tåg och på savannen. Till tåget hade de dock ordentligs ramper till rullstolar :)
   Såg en vanlig men stor rullstol som utan problem fick plats.
   Vet inte om det var samma på savannen tyvärr, men det bör man ju kunna kolla upp. Det var ett toppenställe och jag tror absolut det skulle bli superkul att åka tillsammans brukare / assistent 👍