Familjen Annorlunda

Takbyte!

Dagen idag har jag tillbringat på högre höjder:)

Kanske inte några extremhöjder men ändå.

Min syrra ringde vid lunch, eller frunch för min del då;) och meddelade att idag var det dags, Idag skulle vi byta tak på mamma och pappas trädgårdsbod.

Öh, aha, okey då får jag äta frukost först?

Det fick jag och hann till och med dricka kaffe. Jag älskar kaffe. Om jag ska dricka ensam så är det alltid snabbkaffe. Nescafe eller ännu hellre Coops, Icas eller Favorits egna. Med mjölk. Jag värmer vatten och mjölk i ett glas och sen vevar jag i snabbkaffepuvret. Klart på 2,3minuter. Förresten glöm mjölk, det är grädde:) Haha. Fett gott,

Om jag ska göra fler koppar så är det Zoegas. Av valfri sort, lite olika vilken som är favorit. Bryggaren får dock bo i ett skåp större delen av tiden eftersom jag oftast dricker ensam. Kaffe alltså;)

Jaja, det var en passus, Jag har fått för lite kaffe idag så jag saknar det. Märkligt är det kanske att jag inte lider ett enda dugg av abstinens om jag inte får min vanliga ranson. Bara att tacka och ta emot:)

 

I alla fall, jag tog med småkillarna och drog iväg. Syrran hade redan hunnit skruva ner en hängränna och höll på att dra ut alla spik ur den gamla takpappen.

Jag balanserade upp på en stege och eftersom jag inte nådde som jag ville så klättrade jag vidare upp på taket:)

IMG_1794

Ena sidan har varit hårt utsatt för väder och vind så pass att pappen blåst bort och vikt sig. Så kan man inte ha det.
IMG_1795

Det bästa med att klättra upp på taket är att man får saker servade. Som saft tex:)

IMG_1797

Massa spik som skulle bort. Mina jobbarbrallor är super, men om nån kan tala om varför de vadderade knäskydden sitter för långt upp och vad man gör åt det blir jag glad. De är till precis ingen nytta alls, och det gör ont att krypa runt på knä utan. Byxbenen är alldeles för långa, så om något borde skydden sitta för långt ner, men icke.
IMG_1798

Jamie ville gärna klättra upp han med, men fick nöja sig med att leka på marken. Han och Jordan gick runt till alla lekplatser i området i stället. Och sen gick de en promenad till affären med mormor för att köpa middag.

IMG_1799

Och så gosade de med Malte. IMG_1803

Malte är en riktig gosgris:)
IMG_1805

Han är en hittekatt. Bodde flera år i min kusins garage mitt ute i bushen och fick lite mat men fick inte komma in. Men när de flyttade så tog pappa hem honom. Malte älskar pappa, fullt medveten om att han är hans hjälte. HUR kan man dumpa en sån här fin katt?

IMG_1814

Vi var ju tvungna att såga lite, och syrran fick muskelhjälp av killarna.
IMG_1819

Väldigt viktiga arbete faktiskt:)
IMG_1821

Och efter att ha klättrat upp och ner från taket några gånger, dragit ut en miljon spik och sågat till plankor, fäst nya vindskivor, skruvat upp hängrännor och skurit till den svintunga pappen samt spikat i två miljoner nya spik så var vi klara.lägga takBoden är lite skev och vind så det blir inte rakare än så här:) Det ska målas lite men taket är klart och lär hålla längre än själva boden.

Till sist hade jag så ont i fingrarna att det var rätt plågsamt att spika. Att hålla i en hammare i flera timmar gör inte direkt underverk för ett brutet lillfinger, och sen är det ju så att jag har ruggigt ont även i långfingret. Det är inte brutet, röntgat och ok men ledbandet där har ju fått en smäll det med. Bah. Stelt var bara förnamnet;)

De sista spikarna blev inte de bästa spikarna kan man säga;) Få se hur det känns i morgon..

 

Så nu tar syrran och jag upp beställningar på takarbeten. Vi tar betalt per timme, är rätt långsamma men väldigt noggranna;)

 

Det var dagens göra.

Killarna hade kul de med och tjejerna var ju på sitt läger. Alla var nöjda och glada:)

Corrinda messade mig i förmiddags och frågade om jag hämtar på Arlanda i morgon? Deras plan landar vid 10.40 och det är väl klart att jag gör det. Två veckor sen hon for till Spanien. TVÅ veckor?Det går för fort. Stoppa tiden lite nu tack.

Och hit med lite sol!

 

Nu ska jag hoppa i säng:)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. bara en mamma

    Hur kommer man in på instastory? Jag gick in på instagram och tryckte på profilbilden men inget händer, hur gör man?

    Carola: INstastory – man ser en rad med runda profilbilder högst upp när man går in på sin instagram. Det är folks instastories:)

  2. Maria

    Byxor överhuvudtaget kan ju vara jäkligt att hitta utan att dom är för långa eller så är dom låga i midjan, och då menar jag låga ?.
    Men jag har själv tittat på såna byxor(jobbarbyxor) du har, men inser innan jag ens provat dom att det inte kommer funka, knäskydden kommer definitivt inte sitta där dom ska?

    Duktiga ni varit :)

  3. Margaretha

    Men så duktiga tjejer ni är!
    Och vilken härligt fin katt ,heder till din pappa o mamma som tog hand om honom!!!!

Comments are closed.