Familjen Annorlunda

Girlpower:)

Det här med att vare en bra kvinna som reder sig själv, det är inte alltid det enklaste:)

Ibland krävs det en massa jävlaranamma och muskler för att klara av vad man nu föresatt sig.

Idag tex. Det stod Grindfix på agendan. Jag har en grind som liksom hänger på trekvart. Eller står mer på marken än hänger i ärlighetens namn;)

Den översta pinnen som man liksom hänger upp grinden på har gått av på ena sidan, och såklart har den försvunnit. Min tanke har under många år varit att skaffa lite cement och gjuta fast den igen. Men det där med LITE cement var visst inte så enkelt. Jag behöver typ en deciliter, och säckarna är på flera kilon. Vad gör man då?

Ja andra, lite mer ”inredningsintresserade” (tappade ordet men ni fattar vad jag menar?) hade väl kanske ringt nån som kunde fixat, eller fixat själva. Men jag som skiter högaktningsfullt i utseende så länge funktionen finns slog ett spännband runt grind och stolpe. Häpp. Funkar utmärkt:)

Kalla mig McGyver;)

Men så fick jag veta att det fanns något som hette Kem-ankare, eller fixmassa eller vad fasen det nu var. Nåt på en tub som man sen sprutar in i hålet och petar in pinnen och det ska sitta som berget.

Aha. Jag är ju nu ingen hantverkare. Jag vet inte vad som finns. Jag tror alltid att allt är mycket krångligare och dyrare än vad det är. Eller tvärtom;)

Så finns det en tub. Jaha.

Kruxet var ju nu bara att det fattas en pinne. Och vart hittar man en sån då? Inte på Bauhaus i alla fall, och inte heller på K-Rauta. Eller nån annan bygghandel heller. Alla gubbar har tittat på syrran och mig som om vi vore helt korkade.

Den ska se ut så här. Som den understa, fast kortare.

armeringsjärn

Jag hade den med och viftade med den och de ruskade på huvudet. Näe? Noll ideér.

Namen då fixar vi väl en egen då:)

Att fråga folk som jobbar på typ Bauhaus är helt värdelöst, de kan liksom inte sånt här, de bara säljer. Som att köpa en tvättmaskin och säljaren läser innantill på lappen som sitter på den med info. Jag kan läsa själv faktiskt;)

Armeringsjärn. Det blir bra. Hoppas jag. Men sex meter kändes lite ohanterligt. På Bauhaus kunde de inte svara på om det gick att få köpa en liten bit, och vi åkte vidare till K-Rauta där det fanns kortare iaf.

Frågade killarna i kassan om de hade nån böj-grej för att vika till den, men det hade de inte. ”Men om vi böjer den själva då, har ni nåt vi kan kapa den med?”

Ja, det hade de, vi fick med oss en stor och tung bultsax.

Först petade vi in pinnen under lastpallarna och så böjde vi den, mycket muskler och tyngd behövdes det eftersom dimensionen inte är den minsta. Men till sist fick vi en böj som skulle funka:)

Bara att knipsa av den då. Eller bara och bara…. satan vad hårt det var!

bultsax

Jag har ju ont i handen;)

bultsax

Okey,. jag erkänner. bilden är fejkad;)

Vi slet både jag och syrran. Och till sist, med gemensamma krafter så fick vi av den där förbaskade pinnen.

IMG_1459

Glada betalade vi ut oss och och åkte till Sibylla. Man måste ju mata sina muskler;) Med tunnbrödrulle.

Men moset är som vanligt en besvikelse, det är inte lika slätt och salt som förr. Men funkade.IMG_1467

Åkte hemåt och började klia oss i huvudet, mäta, och greja. Givetvis hade vi glömt att vi skulle ha kortat av den lite, men det fixade vi betydligt enklare med en metallsåg. Tog inte många minuter och ingen direkt styrka mer än uthållighet ;)

sågaSen väntade vi ut en regnskur….mutter, och så fick vi äntligen det där fixet på plats.

grindDoris håller koll:)

Nu sitter pinnarna fast.

Och jag vill INTE veta om det är dåligt med armeringsjärn för det är för sent nu:)  Det får lov att funka.

Jag tänker att det är två pinnar på varje sida av grinden, och att vikten fördelas på dem. Den undre sitter som gjuten (höhö) sen stenåldern ungefär så den övre på ena sidan kanske inte behöver bära allt för mycket vikt.

Det stod att de härdade fast på nolltid, men sånt litar jag inte på, så mina spännband sitter kvar ett tag till, innan jag vågar mig på att haka upp grinden på dem.

Ett nytt handtag, eller trycke eller vad det nu kan heta köpte jag också, själva grejen man öppnar grinden med. Det gamla gick sönder för några år sen, och jag lackade och skruvade loss det, sen dess har den stängts med en stor karbinhake. Den var grym som barnlås dessutom:) Nej, jag bryr mig som sagt inte om hur det ser ut. Det funkar, det räcker för mig. Jag har andra kvaliteter:)

Så. nu får ni hålla tummarna för att det funkar! Det är inte säkert, men förhoppningsvis:) Om inte, så såg jag att det fanns spännband i massa roliga färger idag;)

 

I morgon åker vi till husvagnen! OM inte vädret får för sig att bara regna, men det ser hyfsat ut. Lite regn men inga dagsvarianter iaf. Jag ska komma ihåg att packa med tältet, så jag och Novalie kan sova där, och även bäddmadrassen. Sen köpte jag solcellsbollar på rea idag som jag inte får glömma. Har en miljon små lampor man sätter ner i gräset, men det funkade inte riktigt med trallen vi har. Man snubblar bara på dem;)

Det var en hel del annat jag skulle ha med också, tv:n tex…jag kommer glömma det mesta… Men vi åker hem på onsdag så det blir kortvisit igen.-

Jag ska på konsert på torsdag – Guns n´roses minsann, och som jag ser fram emot det:)

Mirka och jag och vi har ståplats. På Friends tror jag det var, och vi måste planera lite mer, men vi har en grundplan. Innefattar vart vi ska parkera för att slippa köa i evigheter på väg hem. Jag har aldrig sett dem live, men det är ena riktigt stora favoriter sen evigheter tillbaka.. Slash och Axl på samma scen dessutom, trodde man väl aldrig;)

guns n roses

 

Sen på fredag är det dags för vår reunion med våra husvagnskompisar från förr, och det ser jag fram emot minst lika mycket som konserten!

Avrundar det hela med att gå ut och svira med mina gymnasiekompisar på lördag. Haha, om jag orkar och inte har ont i håret förstås;) men det brukar ju ordna upp sig framåt kvällen oavsett.

 

Tillbaka till husvagnen, Jag funderar på att ta med Doris. Jag vet att det kommer bli skitjobbigt, för hon är inte direkt en hund som nöjer sig med att ligga still i ett koppel. Jag tänker inte försöka mig på att hägna in henne för jag vet att det ska till en hel del för att hålla henne kvar;) Jag har ett sånt där ankare man skruvar ner i backen, men hon kommer inte vara glad. Men för att testa, man vet ju aldrig. Hon ska ju kunna följa med oss överallt. När det är smällhett tycke jag mest det är taskigt att ha med henne eftersom det är varmt överallt i en husvagn, men nu är det ändå ok. Det finns massor av jyckar på campingen så hon kan antingen får kul eller asjobbigt;)

Jag funderar vidare, men annars är det folk hemmavid också som kan ta hand om henne.

 

Ibland kommer det larmsäljare och tjatar om att jag ska installera ett larm. De går på om hur mycket inbrott det är och hur ett tomt hus lockar tjuvar. Jag svarar bara att mitt hus typ ALDRIG är tomt:)

Det är nästan alltid nån hemma och om inte så handlar det om få timmar mitt på dagen. Jag tänker inte lägga ner massa pengar på ett larm. Dessutom…jag har inte direkt något av värde, så skulle det krångla sig in tjuvar så skulle de mest troligt bli sura över att det inte fanns nåt att sno, mer än stök och bök;)

 

Nu är jag jättenyfiken på era semesterplaner!

Kan ni inte berätta, och gärna tipsa:) Har ni tips i krokarna av Norberg eller Uppsala så blir jag extra glad.

Kom igen nu och tell me:)

 

Vi hörs snart, nu ska jag koncentrerar mig på den högkvalitativa actionrulle Under belägring 2…..med Steven Segal som bryter armar och nackar till höger och vänster utan att få en skråma. Troligt och bra.

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia från Skåne

    Vi ska iväg med vår husvagn i 3 veckor. Vi bor i södra Skåne o ska köra en vecka till Ronneby i Blekinge o sedan 2 veckor på Öland. Längtar! Älskar att åka iväg med vagnen eftersom man inte har en massa måsten där. Man bara umgås.
    Vi har också en liten hund och hon älskar husvagnenp

  2. Mia från Skåne

    Vi ska iväg med vår husvagn i 3 veckor. Vi bor i södra Skåne o ska köra en vecka till Ronneby i Blekinge o sedan 2 veckor på Öland. Längtar! Älskar att åka iväg med vagnen eftersom man inte har en massa måsten där. Man bara umgås.
    Vi har också en liten hund och hon älskar husvagnen ☺️

  3. Karin

    Inga semesterplaner alls här, skittråkigt jag behöver miljöombyte =/
    Däremot ska jag också på konserten på torsdag =D Vi har sittplatser, inte samma känsla, men passar min onda kropp mkt bättre.
    Kram

Comments are closed.