Midsommar ❤️ – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Midsommar ❤️

Rent krasst så tycker jag det känns som att midsommar är början på slutet. Nu blir dagarna kortare och det rusar på i 180 mot den där hemska mörka årstiden som jag inte mår bra av. Innan midsommar känns sommaren oändlig, efter midsommar känner jag mig stressad över allt jag vill hinna och inte kommer göra :)

Men jag firar den ändå. På vårt vis, utan stress, inga större krav, ingen fancy mat eller tokstress.:)

I år firade Robban med sin flickvän men alla andra kom hem. Vi har ett stort firande precis där vi bodde förut, som jag alltid var på som liten. Det har vi varit på alla år sen vi flyttade hit ut, alltså sen 1999:)

Det är dans runt midsommarstång, skytte, pil/dartkastning, kasta bollar, chokladhjul, fiskdamm och kiosk där man kan köpa kaffe och läsk, nån kaka också. Folk tar med sina picknickfiltar och dukar upp, men jag är en lat jäkel och orkar inte greja så jag köper i kiosken :)

Ungarna får Festis och bulle efter att de dansat runt stången.

Det är alldeles lagom och perfekt. I år skulle min tjejtrio jobba i fiskdammen, jag känner arrangören så ungarna blir alltid tillfrågade :)

Vissa år har jag känt det som att Jag bjuder in på firande med mina kids i varje stånd ;) ( välkommen till wetterholms midsommar)men nu var det bara tjejerna som jobbade.
Jätteduktiga och det var ordentligt varmt bakom planket , strålande sol som stekte. Jag var dit med lite läsk och sen bullar, det var två killar förutom mina tjejer så fem totalt. 

Jamie har vuxit i den kostym som Robban hade när vi gifte oss, och den vill han alltid ha när det ska kläs upp:)  

Även håret fick sättas upp i en svans som Simon har :)


Skjortan har han fått av Mirka och han var så stilig ❤️

Jordan valde även han en skjorta från det Norrströmska hemmet men i flanell ;) så det var lite svettigt i solgasset ;)
 

De delade på en sockervadd :)

Stången restes och alla som ville fick dansa, jag gjorde ett försök att få med Jamie men gav upp efter en halv låt, han var så ointresserad ..


Men Corrinda och hennes vänner dansade .


Jag drog med mig Corrinda för att skjuta ganska direkt när vi kom dit, det blir lång kö sen. Hon sköt 43 ( av 50) tror jag, och jag satte min första kula mitt i prick. En klockren tia:) en tia till men sen blev det sämre och första tavlan blev 47p. Jag sa ju att jag hade lite dålig känsla inför i år. Men vi hade betalat två omgångar så det var ju bara att skjuta igen. Geväret kändes väldigt fint, och jag siktade och sköt. Problemet är att jag inte riktigt ser tavlan skarpt på det hållet. No shit ;) Och mina linser blir klibbiga av att inte blinka, för det kan man ju inte göra när man siktar ;)


Jag ser oftast inte vart jag träffat, speciellt inte om det är på svart. Det kändes dock bra, och jag såg tillräckligt för att se att de satt rätt samlade. Och att det var fler tior. Mja inte så pjåkigt va?


Så här ser full pott ut. 50 poäng av 50 möjliga:)

Det har jag aldrig skjutit förr, brukar få till 48-49 utan större problem så det är lite surt men nu jäklar :)

Jag var stolt som en tupp inte minst med tanke på att ingen man lyckades få till mer än 43….;)

Det finns få saker som plattar till en snubbe så som när de skjutit och fått kanske 45-46 poäng och de vill ha beröm och tittar lite på min tavla. 

“Vad fick du då? Jag fick 45!!” Lite som om de vore Zeb Machahan ;)

“Nja det gick sådär, jag fick bara till 49..”

Hehe. Eller när de står efter i kön och bräker om hur bra de är och liksom stressar en, försöker köra över med att man ska lämna plats åt de riktiga skyttarna… och man sen kan trycka upp sin tavla i nyllet på dem och fråga vad de fick ;)

Många av gubbarna vet nu att jag kan och är rätt imponerade medan många tror att det bara är tur . Men tur tjugo år i rad? Nä.:)

Jag frågade J som stod i skyttet om hans mamma kom senare ikväll och det skulle hon göra. S är den jag alltid får skjuta emot, det är vi två som vinner, nån av oss;) 

Skit. Jag hade på känn att hon skulle dra i med maxpott hon med, vi är väldigt jämna.

Jaja. Det blev en senare fråga :)

Jamie fick en röd fisk i fiskdammen, han fick lite VIP sent på dagen och fick gå bakom och välja och valde en sån här skitful grej 😂

Janelle, även hon rätt vass på att skjuta, minns inte hur mkt men bra.

Corrinda :) Janelle och Simon intill.

Novalie :)

Lovelia :)

Corrinda 

Jordan 

Jamie igen ;)


Bara Trixie som inte ville fastna på enskild bild:)

Vi stannade tills det var slut vid fyra eftersom tjejerna jobbade. Sen åkte vi hem och jag påbörjade maten. Lydde mitt eget råd i det här inlägget och gjorde grillspett:)

Simon grillade och syrran skjutsade Corrinda till Arlanda, hon ska till Spanien i två veckor:) 

Ungarna fick duka och allt flöt på bra. Syrran kon lagom till det var klart och lite senare även Patricia och Simon.

Kyckling, nån Texas steak, nåt annat kött, små chorizo, hotdogs, majskolvar, halloumi, färska champinjoner och en härlig sallad till det.

Så gott!! Så mycket mat! Grillspett är toppen när vi är så många .
Till efterrätt ville Trixie och Lovelia göra tårta 


Jag har hört att det är inne med ” naked cake” alltså att kanterna ska synas? På allvar alltså :) så så var vi moderna :)

Ytterligare jordgubbar på sidan om


Och rosévin till, så vi fick skippa bilen när vi skulle tillbaka till festplatsen. Janelle hade inte druckit så hon körde syrrans bil, några ungar cyklade. På kvällen är det väldigt lite folk vid firandet. Jag minns när jag var liten, det var fullt drag i dagarna två, men nu är det nästan inte försvarbart att ha det öppet på kvällen . Jag är glad att det är så men önskar att fler kom ner. Så många som har privata middagar i stället. 


Jamie når knappt över bordet men kasta pil ska han. Ungen lyckades sätta en i bullseye ( mitt i prick)!

Såklart hade S slagit till med 50 p :)

Vi stod och snackade i några timmar medan regnet droppade :/ och till sist var det dags för särskjutning.

Två övningsskott och hennes första satt mitt i prick, som ett skolboksexempel på fullträff :)

Jag sköt två nior på var sida. Mutter mutter. Frös gjorde jag, skinnjackan stramade över axlar och armbåge, det regnade och jag hade ont i fingrarna jag skadat så jag var nästan på väg att ge henne segern. Men vafan !

Hon började och sköt 46.

Inte så bra, definitivt inte omöjligt att slå, men då blir jag nervös :) jag har usla tävlingsnerver. 

Men…

Jag trodde jag sköt 48, men nu ser det ju ut som solklara 49:)
Och eftersom hon vann förra året med en poäng så är det rättvist att jag vann i år ;)


Denna snygging får nu göra mina övriga vinster sällskap ;)

Syrran vann dart, Lovelia tjejernas dart, Corrinda flickornas skytte.

S son vann herrarnas skytte;)

Vi håller det inom familjerna 😜

Vi traskade hemåt, jag och pojkarna gick medan tjejerna cyklade. Just då i duggregn kändes det där glaset rosé jävligt ovärt men när  gossarna flera gånger under promenaden sa hur mysigt det var att gå hem i den tysta natten tillsammans så var det ändå en vinst:)

Vi kom hem vid halv två 😵och kröp ner i sängarna och sen sov alla ovaggade :)

Vi hade en mysig midsommar❤️

Hur hade ni det?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.