Familjen Annorlunda

Nextory for you:)

I samarbete med Nextory

 

Nu var det ett tag sen jag pratade om en av mina personliga favoriter, Nextory. Så kan vi inte ha det, speciellt inte som de gillar er lika mycket som jag gillar dem… hm..jag tror att de gillar mig med faktiskt;)

Anyway, jag har nu i flera år använt mig av Nextory för att läsa böcker. Eller lyssna. Det är en onlinetjänst som tillhandahåller tusentals böcker och författare. Man kan i de flesta fall välja att antingen läsa den bok man valt i sin mobil eller på sin platta, eller att läsa den som ljudbok. Appen ser ut så här, finns för både iPhone och android, kostar inget att ladda ner, men man betalar såklart för det abonnemang man väljer. Jag har Standard, då får man alla nyheter direkt, sen finns det ett Bas och ett där man kan få affärslitteratur.

nextory

 

Jag var motvalls mot att lyssna på böcker länge, länge. Lite hade det nog att göra med att det förr var krångligare, DÅ hade man ju boken på cd skiva och var låst vid att ha en cd-spelare tillgänglig. (Eller kassettbandspelare ännu längre tillbaka)

NU laddar man easypeasy ner den till sin mobila enhet och har den liksom med sig överallt. Som här, under ett jäkla ösregn på campingen i Norberg:) Bara att luta sig tillbaka och vara glad att man har förströelse i väntan på solen.

nextory

Jag trodde också att jag skulle tycka att det var jobbigt att lyssna för jag är en sån där som gärna vill läsa om vissa stycken, eller läsa dem l å n g s a m t eller snabbt, beroende på vad som händer i texten;) men det är inga problem. Tvärtom, jag tycker det är toppen att lyssna på böcker nu för tiden:)

Ni vet det där talesättet om gamla hundar….japp, det stämmer.;)

 

 

En bok jag fick ett tips om var den här sprillans nya, som faktiskt finns exklusivt bara på Nextory:)

james patterson

Den släpptes 15 maj, alltså igår, och jag fastnade DIREKT.

Handlar om en före detta Special Air Service kapten – David Shelley, som letar efter sin gamla befälhavare som försvunnit, men efter ett tips av en MI5 agent år han veta att han är död. Mördad vad det verkar och nu måste han såklart gå i sin mördade polares/befälhavares fotspår för att få reda på sanningen. Ett högt spel rullas upp, och det är sjukt spännande nu:)

Älskar sådana här storys!

Jag läser ofta mina böcker på mobilen, och har fått lite frågor om det inte är pyttelitet. Nej det tycker jag inte, texten är lika stor (tror jag) som på paddan, men givetvis får man ju bläddra lite oftare:) Jag ser även utan mina senilbrillor/läsglasögon som jag hatar så det är inga problem. Ser ut så här:

 

nextory

Längst ner ser man hur många sidor man läst och hur många som är kvar. Som synes är jag snart klar…inte alls bra för den var toppen, då vill jag inte att den ska ta slut, men han har många andra:) Jag gillar att hitta författare som jag tycker om, som visar sig ha skrivit massor.

nextory
Ni ser symbolen bok eller hörlurar, det talar om på vilket/vilka sätt man kan läsa den.

 

Samtidigt som jag läser den här så har jag börjat lyssna på Kemisten av Stephanie Meyer:)

Eller inte samtidigt då, men jag hade precis laddat ner den och börjat lyssna på den när jag fick tipset om Jagad, och ”bara skulle kolla om den var bra;)”

90 sidor senare kan jag säga att den är superbra:)

Jag har alltid läst böcker så, flera åt gången. Varför vet jag inte, men så funkar väl jag. Kan ha att göra med att jag tappat bort mina böcker hela tiden…:) Med Nextory så är det inga problem med att jag glömmer  bort vart jag lagt den eftersom är det något jag aldrig tappar bort ( ta i trä) så är det mobilen. Den är alltid med. När man laddat ner sin bok kan man lyssna offline, det gillar jag.

Stephanie Meyer kanske ni känner igen om ni läst Twilightserien? Om Bella och Edward, vampyren.

Älskar den här serien, och har ni inte läst den så gör det. Det gills inte att ha sett filmerna för böckerna är, som så ofta, hundra gånger bättre.

 

Nextory vill gärna att ni ska få prova på deras tjänster, och nu får ni prova gratis i 30 dagar:)

Använd kod: Carola   (<–direktlänk till erbjudandet)

 

Så mina tips till er om böcker ser ni ovan, och som alltid uppskattar jag era tips, för jag har hittat massa nya bra böcker via dem:)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.