Barn som arbetar :) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Annons

Barn som arbetar :)

Okey, det var tvättstugetjänst på schemat idag.

Jag ska inte säga att jag hatar det, men det är liksom…oändligt. Det tar aldrig slut. Sen har jag insett att det finns ett dilemma i att lära barnen att själva tvätta. Det är att plötsligt, helt oförväntat är tvättmaskinen igång. Och mina barn har inte fattat att man kan ställa ner tiden, så slår de igång en maskin så tar den fyra timmar. Samma med diskmaskinen, Jag kör så korta program som möjligt på allt:) Och så drar jag en värsting mellan varven med några 90maskiner efter varandra.

Sen, när barnen plockar ur en av mina tvättade maskiner så åker ALLT in i tumlaren, oavsett vad det är, och det är sådär halvbra. Vidare så kan det ju vara så att den tvätt jag kastade in i tvättmaskinen återfinns i någon hög på bänken för ren tvätt. Man vet aldrig vart man har den nu för tiden:) På gott och ont.

Jag tycker att det är min plikt att lära dem att tvätta, diska, städa, laga kläder osv. Så det får de hjälpa till med från tidig ålder. Jamie älskar det, och idag sorterade han ren tvätt med mig så det var en fröjd att se.)

IMG_5585

Ja det står en lamparmatur lutad där, och en trave kakel och klinker som byggarna “glömde”. Jag vet inte vad jag ska göra med det så det står där.. Ett år nu:)

Jaja,
IMG_5582 tvättstuga

Hans lycka var stor när han hittade de nya brallorna från Ossoami :)

ossoami

En stund senare hittade han sin Hulken-mask och lyckan var total:)

Livet är enkelt när man är fem år.

Sen ledsnade han och gjorde sig tusen ärenden upp i köket, men jag passade på att skicka med honom lite handdukar och saker. Smart minsann;)

 

Vi röjde i köket, dammsög och sopade massa hundhår och så var det plötsligt dags att krypa i träningskläderna för att åka och dejta David. Cirkelfysdags:)

Syrran och jag har högst intelligenta sms-konversationer. Hon frågade David? och jag svarade David!!

Sen nåt om köerna och mitt svar på det är händerna. Kör säkert:) Sen frågade hon om cirkelfysen var på Ekeby, och eftersom jag kört fel några gånger så kollade jag och blev skitsur när det stod vikarie istf för David. Jag var så taggad på att träna och det var endast för att det var han som det var ens tänkbart

Min syrra klämde då i med det absolut värsta hon kunde tänka sig:Dscreenshot

Haha ISBIT????

Hade det varit jag hade det stått nåt betydligt mer icke rumsrent där, men varför inte? Hon menade visst att skriva Skit men det bidde lite fel;)

Jaja, det var försent att avboka, så vi körde väl då. Och vilken tur, för det var en superbra vikarie, en Lisa, som normalt är gyminstruktör:)

Davids pass så det känns också bra. Ibland så gör vissa ledare så tråkiga pass, och är man då inte taggad så blir man mest bara irriterad. Davids är garanterat alltid både killers och roliga:) Och man känner av dem i flera dagar:)

Love it.

På väg hem sen så kom en gammal goding på radion som gjorde dagen fullkomlig:)

take that

Alltså en gammal pojkbands dänga♥ finns det något som kan få en på så bra humör som det? Och Gary Barlow, sweetie.

Jag körde den längre vägen hem så jag skulle hinna lyssna klart, den är säkert en minut längre:)

Hemma så klev jag bara in, tvättade händerna och skivade ihop en kycklinggryta, fort som tusan, för jag skulle hämta Corrinda från träningen tjugo minuter senare. Ahhhhhh bråttom! Men slängde på ris, och en supergod blandning från Paulun tror jag. Med pumpafrön och gryn och grejs. Så god! Ska visa er förpackningen sen så ni kan bedöma själva. Syrran lurade på mig nån annan igår, men den spar jag lite på.

Sen fick det koka klart medan jag hämtade henne och en snabb sväng in på Ica för vad det nu var som fattades idag:) Det är alltid nåt som fattas, och jag älskar att min Ica har öppet 7-22.

 

Käkade, gick ut med Doris, för första gången på flera dagar! Alltså hon har ju varit ute såklart, först hela dagarna lös i trädgården, och sen har de störra ungarna gått ut med henne. Men JAG har inte varit ute på prommis med henne på längre. Jag har varit på väg, men så har nån annan kommit och jag har delegerat:D

Jag har ju varit sjuk;)

Dusch, och sen däckat i soffan. Jag bytte överdrag igår, och idag har Jamie kladdat choklad i den….lovely,

Meeeen, jag köpte massa våtservetter, så det ska nog lösa sig.

 

I morgon är det dags för Tjejkvällen i Boland City ni glömmer inte, kära Uppsala ladys? 17-20, de hundra första får goodiebag:)

Och innan dess kyrkis.

Så det är sovdags nu med andra ord!

Vi hörs i morgon♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

    Jag har snarare problemet att min son aldrig lägger in tvätten i tvättkorgarna och sen kommer surandes över att det saknas kalsonger eller liknade. Typ “varför tvättar du aldrig”. Jag muttrar, jag tvättade igår… Så får man tvätta igen då, han brukar hjälpa till med tvättandet. Det värsta är att jag var precis lika i hans ålder, la allt i en hög hemma och sen visste jag inte vad som var rent eller smutsigt heller så slängde rentvättat i tvättmaskinen. Vad säger man äpplet faller inte långt från trädet ;)

  2. Dema, gravid igen!

    Jag har inte vågat låta barnen tvätta själva ännu. Knappt så gubben får! Är så rädd om min walk in closet så den får inte bli rörig! Däremot tömmer barnen torklinan från sina kläder och då kan jag bara snygga till lite i deras del sedan:) jag tror också på att barnen behöver lära sig saker tidigt.

Annons