Räknar timmarna….! – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Annons

Räknar timmarna….!

I morgon är det torsdag….tamtamtamtamtamtaaaaaaaaam!

Då är det Prison Break. Jäkla skit Tv3 som fånade sig förra veckan. Jag insåg att jag redan hyser stort agg emot dem för att de för massa år sen slutade sända Grannar /Neighbours. Kommer nån ihåg?

jasondonovan

Oh yes det är Jason Donovan och Kylie Minouge:) Pure 90-tal:)

Det är en australiensisk såpa som säkert fortfarande sänds(?) som jag följde varje dag i många år, först hemma hos mina barnvaktsbarn Emelie och John, som hade kabeltv, men då missade jag typ tre av fem avsnitt i veckan. Jag var barnvakt två kvällar/v.

Sen flyttade jag hemifrån och fick egen kabeltv, och såg alla avsnitt, ibland spelade jag in dem på VHS; det ni:) Jag har ju Australien som ett hägrande drömland, säkert mycket beroende på Grannar. Men det är verkligen mitt klimat därborta. Aldrig kallare än att man kan ha jeans och skinnjacka. Bara massa sol och värme. Och dödliga djur.

En av killarna vi träffade i somras har bott och jobbat där, och bara ruskade på huvudet när jag frågade om dödliga djur. “Äh, trams”  var hans korta ord om det. Även mitt kusinbarn har bott länge där och överlevt så jag tror nog att det är ok. För övrigt så är kanske inte mina gigantiska spindlar i källaren dödliga, men de är äckligare än en tarantella. Häpp.

Nåväl, såpan. Den sändes varje dag, klockan halv åtta. Janelle reagerade på signaturmelodin när hon var nyfödd:) och blev alltid lugn och stilla när hon hörde den.. Jaja.:)

Så plötsligt en dag, så blev det en enorm explosion i nån lokal där typ alla var! Ohhhhh!  Spännande! Vissa karaktärer kanske var på väg ut, man vet ju aldrig, och spänningen var oliiiiidlig.

SÅ säger tv-hallåan: “Ja detta var det allra sista avsnittet av Grannar” 

Thats it. Va?

Det här var ju nu långt före internats tidålder, så det var ju bara att glömma den serien. Jag forskade så gott jag kunde såklart, men den bara avslutades. Helt abrupt.

Jäkla skit tv3.

Jag glömmer inte en älskad såpa, helt klart:)

Nu när jag googlade efter en bild så inser jag att väldigt många av de skådisar jag senare suttit och funderat över varför i hela friden de är så galet bekanta, det är för att de varit med i Grannar.

Men eftersom 90-talet kanske inte var det mest smickrande vad det gäller vare sig frisyr eller outfits så kan det vara svårt att känna igen folk:)

 

Men nu snöade jag in på annat, det enda Grannar och Prison Break har gemensamt är väl möjligen att Lincoln är australiensare. Eller Dominic Purcell, jag vet vad de heter IRL åxå.

Fast snart så är det dubbelavsnitt, jag ska ladda med popcorn mitt i veckan tror jag:)

 

Nä, nu tillbaka till tvätteriet, det är bara så tråkigt att jag behövde en paus!

Hörs snart igen♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

 1. Camilla

  Hej!
  Jag saknar också Grannar, min stora favorit och blev så oerhört ledsen när dom inte köpte in flera avsnitt :(
  Jag satt bänkad varje dag och saknar den serien fortfarande.
  Man kan se det på Youtube i dag men det är inte alls samma sak, när man har missat allt det andra som har hänt.
  Däremot så har jag en DVD film som jag köpte billigt på Tradera där man får se tillbaka lite på allt som har hänt, bröllop m.m.
  Lite nostalgi.
  Kram <3

 2. Anna Göransson

  ohh saknar också Grannar älskade serien, fast här var det tvärt om gällande barn för jag ammade min äldsta dotter varje kväll till serien och efter det målet fick hon kolik, skrek tre mån mellan 20.00 till ca 24.00

Annons