Veckopengen – det här är smart:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Annons

Veckopengen – det här är smart:)

I samarbete med Veckopengen.

 

Okey, handen på hjärtat, men jag är usel på att ge mina ungar veckopeng. Det handlar främst om att jag aldrig har kontanter, men även om att jag inte riktigt ser vitsen med att de ska ha massa pengar liggandes. Vi har i lite olika omgångar haft problem med stölder i huset. Jag låter det vara osagt vem som stulit, för jag vet inte. Det kan vara ungarna, men det kan lika gärna ha varit kompisar. Nu är det väldigt länge sen, men det sitter i. Att se ungarna helt förtvivlade över att ha blivit av med sina surt sparade slantar svider i hjärtat och man blir samtidigt  så förbannad att man ser rött.

Nu tror jag att jag hittat ett alternativ:) för när Veckopengen frågade om jag ville samarbeta med dem så blev jag riktigt imponerad av deras app.

 

Man laddar ned den till sin mobil (givetvis både iPhone och android)och sen kan man koppla ihop dem med sina barn. Man lägger in deras profiler och vad de ska göra för att få sin vecka/månadspeng.

Varje gång de utfört sin syssla så klickar man bara på Utfört och så klirrar det till i deras digitala spargris. Vill man så kan man koppla barnens sparkonto till appen så pengarna åker direkt dit. Man kan även sätta en egen ränta på pengarna i spargrisen, så att det lönar sig för barnet att spara.

När man sen är i butiken, som med Jamie häromdagen som frågade “Kan vi köpa?” om alla pilbågar, pistoler och lasersvärd han såg, så kan man enkelt dra av från hans spargris.  Han kan se att det minskar på kontot och få nån slags fysiskt bevis för att hans egna pengar används.

Nu är ju Jamie lite liten, han är bara fem, men de äldre barnen och jag har testat det här ett tag och det funkar himla smidigt och bra.

veckopengen

Man guidas genom uppstarten och det blir väldigt tydligt hur det funkar när man klickar sig framåt.,

Jag var osäker på hur mycket månadspeng man “ska ha” men svar på vad som är genomsnittligt får man i appen, så därför vet jag att det är normalt att 12-åringar  har 200kr/mån:) Haha, så ingen mera “men mamma, ALLA ANDRA får ju si och så mycket!”;)

Man kan lägga till vilka hemsysslor man vill att barnet ska göra och hur ofta, och på så vis kan de tjäna lite extra kosing. Barnen kan lägga till ett eget sparmål, vad de nu önskar sig, en ny mobil eller en padda eller vad det nu kan vara.

 

veckopengen

 

 

Att lära barnen om ekonomi är viktigt, det tycker jag, men att sen verkligen få dem att fatta är en annan sak.

Med Veckopengen får man väldigt mycket hjälp:) Den talar om vad som är rimligt att få i vecko/månadspeng, snittet hos de olika åldrarna. Vilken ränta som är vanligast, vad de vanligaste sparmålen är, ger tips och råd hur man lär barnen om ekonomi. Massa bra saker.

Jag vill att alla barn bland annat ska städa sina rum.

noavlie wetterholm

Och hjälpa till i köket. Lite olika med vad, efter ålder. Novalie lagar ofta mat, medan Lovelia och de mindre  plockar i och ur diskmaskinen.,img_4807

Fast hon lagar mat hon med:)
lovelia

Och bäddar sängar:) Lovelia gillar att hjälpa till, och då är det kul att faktiskt kunna belöna henne.bädda rentSom sagt så har jag aldrig kontanter, och de mindre barnen har inga egna konton som de kan hantera själva. De  äldre har ju kort och swish så de kan alltid få pengar den vägen, men de små har ofta fått ett löfte. Som jag sen glömmer bort.

Och de med:) Men nu så kan jag, eller de, enkelt bara klicka i och så hamnar pengarna i spargrisen.

Det är ju inga fysiska pengar om jag inte kopplar det direkt till deras konton, men det ligger där och visar på vad jag är skyldig dem. Och så kan jag dra av om jag köper något. Eller när de köper något snarare, för det är ju det som är vitsen. Att barnen ska lära sig att förstå pengars värde och lära sig hur ekonomi funkar.

 

Jag tycker att Veckopengen är supersmidigt. Det har underlättat en hel del, framför allt för barnen som faktiskt får vecko/månadspeng nu;) men även för mig.

Det enklaste är att ni själva laddar ner, det gör ni här —-> HÄR och sen kommer ni fatta allt:)

Vill ni läsa mer om det innan så gör ni det här —-> Veckopengen

Appen är Gratis:) 

Det var dagens tips till er från mig i samarbete med Veckopengen. Jag önskar att nån kunde erbjuda mig nåt liknande;) Tänk att få tre kronor varje gång man lagar mat;) Eller går ut med Doris. Jag skulle vara rik som ett troll:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

 1. Hedda Söderberg

  Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! :D <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

 2. Carina H

  En väldigt smart grej. synd att det inte fanns när mina var små, men visst vi löste veckopengen ändå. men hade vart kul att prova, ska tipsa min dotter att hon kan det med barnbarnet, skulle vara suveränt.

 3. Lisbeth

  Viken bra grej! Så mycket tjafs och tjat man hade sluppit när ungarna växte upp. :D
  Hahaha, ja tänk om man fått det, då hade man nog varit ganska rik nu..

 4. Karin

  Det var en kanonbra app, den infon kommer jag sprida vidare, hoppas det är okej.
  Ja du, vi har också haft problem med stölder i huset när ungarna var yngre.
  Här försvann det pengar, smink (ingen av våra använde smink), en mp3-spelare och säkert mer som jag ej kommer ihåg nu.
  Sen var det ju bara självklart, tyckte ungarnas kompisar, att använda min hårspray, min kam och borste, t.o.m min mascara!!! mm mm
  Det tycker inte jag är sånt man bara tar för sig av, det är inte okej enligt mig.
  Kram från mig

 5. Therese

  håller med om att det är en superbra app. Använder den för båda våra och det gör allting tydligt och bra för alla parter. Såg en kommentar nedan om det kostar ngt, grundversionen är ju helt gratis vilket är super, det räcker gott för oss. Finns betalfunktioner men de har inte vi kollat in:)

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej:) Gratis. Den är rätt ny och vissa funktioner kan säkert komma att kosta så småningom.

Annons