Familjen Annorlunda

Barnarbete, sjuk, Ett päron till morsa :)

Jag är lite smårisig. Inte så konstigt med tanke på att jag varit en del med mina päron och syrra som dragit på sig nån influensavariant.

Jag och ColdZyme är ju som ler och långhalm:) så jag sprayar och motar och det funkar. Jag är inte sjuk sjuk. Men lite smårisig:)

Trött som sjutton, andfådd, yr och den där känslan i kroppen när man håller på att bli sjuk. Men än så länge har det stoppat där, och jag tänker att det inte ska bli mer. Det är bättre idag än igår i alla fall, så det går åt rätt håll. Tror jag;)

Eftersom jag inte mådde prima igår så överlät jag middagen åt Lovelia. Hon är nio år, och som de andra ungarna van att hjälpa till i köket. Hon skar falukorv, stekte på den, hällde på krossade tomater och grädde, kryddor och voila – korvstroganoff.

loveliaJodå jag bidrog jag med, såklart. Med ris:) och kanske en och annan skuren paprika. The heavy stuff.

 

Innan middagen bäddade jag rent i min säng. Även det med hjälp av barnarbetare på andra sidan: Jordan var upptagen med annat;)

IMG_4384

Och Jamie ledsnade efter första invikta hörnet av lakanet;)IMG_4386 bädda rentMen sängen blev renbäddad till sist.

Jag har ett dubbeltäcke. Skaffade det efter att nån lämnade hemmet, eftersom det såg så satans deppigt ut att den ena sidan var bäddad för jämnan. Det kändes bättre med ett stort då, men det är besvärligt att få in i påslakanet ensam. Lovelias hjälp är guld värd.

Ganska strax efter att ena sänghalvan blev öde, så insåg ju Jamie att det var mysigare där än i sin spjälis så han flyttade ju över. Jag har alltså haft en liten gosig värmekamin som sällskap så det är ett helt okey byte.

Roligare med nån som tycker om en än nån som flyttar sig längre och längre ut på kanten för att slippa riskera att nudda en.;)

 

Jag har blivit nån slags taxichaufför på sista tiden också. Vet inte riktigt hur det gått till, men plötsligt är det ett jädra skjutsande på kvällarna. Corrinda har alla sina basketträningar sent, så inte skolbusskortet gäller. Och då är det lite Who you gona call???? Badass Mother;)

Tisdagkvällar är det gympa för Trixie och Lovelia, i ända änden av stan så jag hänger kvar i krokarna. De slutar 20, så jag hinner lagom hem med dem, ut med Doris och sen iväg till den andra änden av stan ytterligare för att hämta hem Corrinda. Jag har inte haft så mycket skjutsa de sista åren, det var betydligt mer för några år sen, så det är lite ovant nu. Varje gång, och jag menar verkligen VARJE gång jag sätter mig i bilen för att hämta nån så är jag så tacksam att jag har en bil som är pålitlig. TA i trä:)

Ikväll var det bara Lovelia som gympade, Trixie är hemma och är sjuk. Jordan med.

Jag passade på att mötas upp med syrran på Gränby. Hon har varit riktigt dålig, så det var skönt för henne att få lite ombyte från soffan. Jag köpte äntligen en almanacka. Samma visa varje år, mer än halva januari går innan jag skaffar en. Ibland men inte ofta är jag ute i god tid, oftast om nån unge kommer och säljer jultidningar :) Jag fattar inte, varför rear man inte ut almanackor? Tycker de borde göra det nu, det är väl det jag går och väntar på kanske…hehe. Nä, jag glömmer bara.

Hittade även ett par skitsnygga gympadojor på 70% rea, och en halsduk, även den på 70% rea. Det gillar jag, mycket roligare då:)

 

I helgen som var hade Lovelia ett kalas, och även Jordan. Han skulle till Leos lekland och valde sin outfit noga:

jordan

Skjorta, fluga och väst. Jeans från Ossoami. Bästa brallorna ever!

Jag har ett par nya jag ska visa er, men de ligger alltid i tvätten….ungarna älskar de här byxorna:)

Medan Jordan var på kalas så passade vi andra på att plocka undan julen. Jaja, jag vet att många av er kastar ut allt vad tomtar heter redan på juldagen, eller som senast nyårsdagen, men JAG älskar julsakerna:) Men nu är de borta. Och det är lika tråkigt att ta undan dem varje år. Kul att ta fram, trist att ta undan. Nu står alla kartonger där de ska, längst in i matkällaren.

Givetvis så hittade jag en jäkla snögubbe-stickers mitt på diskmaskinen som vi missat. Det är alltid något som gömmer sig. varje år. Helst på en plats som man ser, men ändå missar. Ett år hade vi en tomte som satt uppe i hallfönstret hela året. Vi har fönster över dörren, och jag når inte riktigt utan en pall, så den blev aldrig borttagen. Ett annat år stod det en hel armé med minivättar i badrummet på en hylla. I år en snögubbe på diskmaskinen:)

 

Nu är det sent för julklappstips, men jag tänker ändå tipsa er om denna helt fantastiska bok:)

 

ett päron till morsa

Teresa är en bloggkollega till mig, ni hittar henne här—->  Ett päron till morsa och jag kan nästan lova er, att om ni har barn så känner ni igen er i de flesta av de situationer hon avbildar.

Det är så grymt klockrent att jag fnittrar för mig själv och kan gå runt och småle en lång stund sen. Jag önskar att jag kunde sätta huvudet på spiken på det här viset. Jag kan beskriva en situation med tusen ord, men Teresa gör det med en bild och korta bildtexter. Så jäkla coolt:)

Teresa är en härlig tjej också, jag hoppas vi ses snart igen ♥

(Den finns att få tag i lite överallt, googla)

 

Nu ska jag gå och trycka i mig lite engelska piller. Köpte några dunderpiller i London tror de heter Lemsip. Nån av er har tipsat mig om dem så jag köpte på mig ett lager. De ska motverka cold and flu så det känns bra.

Snart tillbaka:)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helene i Härnevi

    Det är tradition att minst en julpryttel ska gömma sig! Jag hittade en julälg (ren???) i en kruka igår! :-)

  2. Nettan

    Helt rätt att låta barnen vara med och uträtta de vardagliga sysslorna hemma! Mina barn var tidigt med och hjälpte till i köket, nu har de ett stort intresse och fixar både bakning och matlagning själva.
    Dottern 12 år bäddar rent sin egen säng, sonen som är 8 har ännu inte lärt sig ordentligt dessutom har han en lägre loftsäng så den är lite knepig…

  3. Beryll

    Ja du Carola du kan verkligen få en och leva sig in i din familj ……..så härlig så kul glimten i ögat så bra :)

Comments are closed.