London, dag tre:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Annons

London, dag tre:)

Nu ska vi tillbaka till London:)

Vi bodde på ett hotell som heter Ibis Style, det är en kedja och om alla hotell är som detta så kan jag varmt rekommendera det. Det stod i recensionerna att det var lite små rum, och det var det kanske, men alldeles tillräckliga. Rena, fräscha och inte iskalla:)

ibisstylehotel

Jag gillar hotellfrukost. Det är en himla tur att jag med åren lärt mig att äta frukost så fort jag vaknar för jag vill sova så länge det går OCH äta så länge det går:)

Förra gången vi var i London hade vi en märklig hotellupplevelse. Jag tjatar lite, sorry:)

Syrran har bott på det hotellet, det kan ha hetat Notting Hill, det låg i alla fall där, och var tjusigt från utsidan. Vi fick först ett mögel och cigarett-stinkande rum och bad om att få byta. Och då fick vi världens minsta rum;) Men det luktade inte () illa.

Frukosten var vi ensamma om att gå ner till, och vi förstod varför när vi såg den tråkiga filmjölken, med dammig mûsli och torra rostmackor. Smör och marmelad i engångsförpackning.

Vi kunde inte äta där, det var inte bara enbart tomma kalorier utan de var dammiga dessutom;)

Så vi åt alla frukostar ute, det var gott men blev svindyrt.

Denna gång var det så fint!

Ja, engångsförpackningar även här, men fräscht och både grönsaker och frukt. Och så det absoluta måstet för min del – croissanter. Två varianter:)

hotellfrukost

Standardfrukosten för oss var yoghurt, två rostade fullkornsmackor med ost och kalkon på. Philadelpiaosten istf smör var godare insåg vi efter dag ett:)  Och om inte grönsakerna ramlade av så toppade vi med dem. Äppeljucie. Vattnet var helt ok det med, så började med ett eller två glas vanligt vatten.

Croissanter med NUTELLA! Har aldrig ätit förr, men borde väl begripit att det var svinigt gott…och så massa kaffe (latte/cappucino) och till sist en actimel:)

Frukosten serverades från halv sju eller nåt men då var vi inte direkt där, utan våra klockor ringde halv nio, och så var vi snabba att göra oss i ordning och kom ner vid nio, då hade vi en timme på oss. Tio  stängde de men man fick sitta kvar tills man var färdig:)

Sen gick vi tillbaka upp, eller åkte hiss, för matsalen var i källarplan och vi bodde på plan fyra…med miljoners smala trappor. Sista dagen fick vi gå för då var hissen trasig och vi fasade lite för att släpa våra svintunga väskor ner för trapporna, men de hann laga den innan vi skulle checka ut;) Pust.

Dock gick vi nästan alltid ner, hissen var långsam och stannade ofta på alla våningar, så det gick snabbare, och sen är det mysigt att gå i trappor i sådana hus:)

Dag tre var en fredag och vi var otroligt trötta på morgonen, men släpade oss upp.

Och ner:)

Käkade frukost och sen drog vi direkt till Primark.

Det är massor av svenskar där, vilket gör att både syrran  och jag automatiskt nyper igen truten, man vill ju liksom inte avslöja sig;)

På Primark finns typ allt. Eller iaf i kläder, smink och sånt. Det är alltid mycket folk, som släpar på stora tunga varukorgar, och det är personal överallt som står och viker ihop det som kunderna vikt upp. Folk beter sig inte från sin bästa sida, utan kastar runt saker, tappar på golvet och tar inte upp det, trampar på saker, och hänger inte tillbaka utan lämnar högar med saker här och var så det behövs massor av personal. Det är billigt. Riktigt billigt, men det gäller att ha lite koll för allt är inte billigare.

Vi tillbringade ett antal timmar här:)

Och sen åkte vi raka vägen hem med kassarna för vi hade ingen lust att släpa på dem.

primark

Det tog lite tid att åka hem, men det var det värt.

Här hängde alltså de här fantastiska dräkterna och som jag ville visa dem, men eftersom vi nu tänkt oss att “överraska” med dem så fick jag vara tyst.

primark

Jag köpte jultröjor till alla de sex minsta, med bjällror på till småkillarna:) Ett par varsitt par av nån form av stickade tajts/leggings till mig och alla ungar utom Robban som aldrig skulle ta på sig något liknande;)

Tofflor, strumpor med Batmantryck och mantel:) Fanns ‘även med WonderWoman:)

Smycken, smink, underkläder, Harry Potter tröjor till Janeller. Det fanns onepiece i fleece, med tryck av svampbob fyrkant, spindelmannen, batman, pikatchu, my little pony…alltså allt.

Dock inte en sån t-shirt jag skämtat med Corrinda om att hon skulle få, den hittade jag på en turistbutik sen men vägrade köpa då den gick loss på typ 175kr. Såååå kul är det inte;)

 

london

Det var jättelustigt att köpa sådana här på 80-90-talet till dem hemma som inte fick följa med;)

 

Efter att vi åkte hem med väskorna så åkte vi tillbaka ner till stan och bara gick omkring. Vi letade efter en annan Disneybutik än den vi varit i, för de hade inga fina julkulor som var ett primärt mål att köpa. Men man skulle kunna säga att vi liksom inte hittade den:)

Trots att vi körde (gick) på GPS och traskade runt och letade. Enligt kartan var vi exakt rätt. Det visade sig sen att det verkade vara en pop-up butik och att den visst inte var kvar. Och var den det så hittade vi den alltså inte.

Jag är lite osäker på vad vi gjorde här på fredagen, har frågat syrran och hon har inte heller full koll, dagarna flyter ihop lite:) men vi tror att det var då vi äntligen gick till syrrans favoritkaffehak. Bar Italia. Hon har pratat sig blå om ett oerhört mysiga ställe med charm och myselimyspys. Jag förväntade mig något storstilat, men det var tre äpplen stort;)

Som en korridor rakt in, och inga lediga stolar. Kaffet var gott, men jag har druckit godare;) Men syrran var lyrisk. Faktiskt så satt vi ute och fikade! I december:) Klockan var rätt mycket, runt 20, och på väg ut krockade vi med två poliser som fotade sig med turisterna. Eller det var nog så att det var turister som ville fotas med dem:)

bar italia soho

Den där lilla bakelsen var god:)

Vi hade inte ätit middag, som vanligt och som jag sa innan vi åkte, så är det alltid så här. Vi har fullt upp med annat, och så slår hungern till och då dämpar man den med en kaffe, eller en chokladkaka;)

Nu blev det en bak och fram-middag deluxe, och efter att ha fikat så tog vi oss tillbaka till Leicester Square och gick på Pizza Hut.

pizza hut

Och sen var jag proppmätt och mådde inte helt bra:)

Haha, vi åkte hemåt med tunnelbanan och somnade sött. Det är jobbigt att gå hela dagarna.

Här är vi i Covent Garden, som hade en fantastisk juldekoration. Först en enda mistel, som vi skulle ta en bild under.

IMG_3859

Syrran fick en highfive av en kille i alla fall, så ganska nära en julpuss:)IMG_3858

Inne i Covent Garden hade de sen mistlar i hela taket men det gick inte att fota så det gjordes rättvisa ett enda dugg. Ni får tänka er:)

Deras fantastiska julgran gick inte heller av för hackor direkt. Ser ni att den står i en stor kruka?leicester squareOtroligt vackert.

London är en fantastisk stad:)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Annons