Familjen Annorlunda

♥ Jordan 7 år ♥

Min lilla professor har fyllt sju år ♥

Jordan, min lilla älskling, som föddes rakt in i en TV-inspelning för sju år sen, och vars första veckor i livet kantades av flygresor, nöjespark i Tyskland och dop i vatten från floden Jordan:)

Jag googlade bild på honom som liten, och kom till min egen blogg:) Vill ni läsa om när han fyllde två så gör ni det här:)

jordan nyfödd

idag väcktes han med sång och paket på sängen:) (Sju år? Obegripligt! )
IMG_2193

Jag rationaliserade som vanligt bort snören på de här paketen de får på morgonen, det tar bara massa tid:)

paket

Vi har alltid sjungit för både barn och vuxna på morgnarna i den här familjen. Det är himla mysigt att få vakna upp till det, det tycker jag med:) och jag ser ju att de uppskattar det något enormt. Nu för tiden är det alltid ett gäng som knorrar och gärna vill ligga kvar, speciellt om de har sovmorgon eller så;) men de brukar ändå alltid masa sig upp till sist.

Idag ar inget undantag och alla syskon som bor hemma sjöng för Jordan. Han fick sina paket, det var inga märkvärdigheter för han önskade sig inget. Han har funderat och tänkt utan att komma på nåt, och det är väl ett tydligt tecken på att han inte saknar något:)

Sen var det dags att göra sig i ordning för skolan, och sen försvann alla iväg utom Trixie som är sjuk, och Jamie. Jag hade ont i ryggen, verkar vara ett återkommande drag på hans födelsedag, när han fyllde ett fick jag det värsta ryggskott jag någonsin haft:/ Jag lyfte honom konstigt och det knäckte till i ryggen och jag trodde på allvar att jag lyft sönder något riktigt illa. Dagen efter minglade jag på Kristallengalan i högklackat och korsett för att kunna hålla upp ryggen;) Så länge jag stod upp och var i rörelse gick det bra, men ajaj om jag satte mig ner;)

Idag gick det över när jag lade mig ner och vilade en stund. Ryggskottet klarade jag ju av för några veckor sen;)

Något strular med bloggen, de bilder jag laddar upp vill inte komma in. De första jag laddade upp kom med men sen vägrar de.. Jag tar en kort version i dag, med andra ord:) och fyller på i morgon när det hela stilat sig. Hoppas jag :)

 

Jag och Jamie var iväg och handlade, och sen var det sedvanliga tacos på kvällen, men idag fikade vi efteråt. Janelle och Simon hade köpt med sig fika, som vi satte i oss efter middagen.

IMG_2196

Tröjan är ny, den fick han i morse och han gillar den:) Såndär tunnstickad och mjuk.IMG_2195Älskade unge. Sju år gammal, och kan redan så himla mycket. Han fick en bok av syrran, åldersrekommendationen är 9-12 år, och han bläddrade i den, läste på baksidan och den verkade ju rätt okey:) Jag var lite orolig hans första veckor i livet att han skulle få för mycket intryck. det var väldigt mycket stök och bök eftersom vi ju spelade in Familjen Annorlunda då, han hade en kamera nära hela tiden, och så gjorde vi ju så mycket saker. For och flängde. Att gå på Europapark i Tyskland med en treveckors bebis hade jag nog inte gjort annars;) Bara att flyga med en sån liten… Men det gick utmärkt. Han gjorde inte mycket väsen av sig, bara åt och sov.

Man kan inte säga att jag var i nån soft bebisbubbla, inte konstant i alla fall:) Men det verkar ju inte ha skadat honom direkt, tvärtom så är han ju en liten professor. Läser, räknar och pratar engelska:)

Jordan, min prins. Jag ville att Robban och Corrinda skulle heta Jordan och Julian om de var två killar, men det ratades stenhårt av deras pappa, det var fjolliga namn;) Men när Jordan föddes så hade nog namnet vuxit till sig i hans hjärna för det var liksom inga protester, mer – Jaha…jamen tja, det funkar:)

Det gäller att plantera saker i killar, de måste tro att det är deras eget förslag, då går de med på mycket de tidigare sagt Aldrig i livet till;)

När Jamie föddes så föreslog han Julian;) men då hade jag redan bestämt utan att fråga eller prata med nån;) att jag ville att han skulle heta Jamie, och när han svalt förvåningen gillade han det.  Men han blev riktigt paff, han var säker på att jag ville ha en Julian.

Och för att förtydliga här då så inte folk tror att jag kört över pappan, så har han aldrig haft några egna namnförslag, han har lyssnat på mina och godkänt eller ratat. Men egna har han liksom inte haft fantasi till, utan han tyckte att det var utmärkt att få ha åsikter om mina:)

Jordan Karl Napoleon. Fatta vilka stordåd han kommer utföra:) Och det är grymt snyggt!

Tro det eller ej, men Napoleon är ett släktnamn, hans farmorsfar hette så, och även Karl kommer från släkten.

 

Så, nu ligger lille gubben och sover, nöjd med sin dag, och så småningom ska vi ha kalas med tjocka släkten:)

Jag hoppas kunna ladda upp bilderna i morgon, och vi hörs oavsett:)

 

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carro

    Grattis till Jordan!Jag förstod inte om ni hade gemensam vårdnad eller om du fick vårdnaden?får man gemensam är de någon ide o ta upp ärendet igen?tur att du slapp böter angående Novalie.E livrädd för böter,de verkar de va frikostiga med.tack för en bra blogg igen,,de e så stark,duktig,imponerande.mvh Carro

    1. familjenannorlunda

      Den gemensamma kvarstår. Han träffar barnen som mest 8 timmar varannan söndag( halva året) och som minst fyra timmar va onsdag( halva året) Så totalt alltså 16 timmar i månaden, enligt EGET ÖNSKEMÅL. Ingen kontakt mellan umgängestillfällena. Och jag får inte vårdnad..jag överklagade men de tar inte upp målet igen. Det var dessutom dömt på förhand, eftersom han inte slagit mig eller barnen( här räknas uppenbart inte psykisk misshandel som han ägnat sig åt) eller missbrukar.
      Att inte vilja ta hand om sina barn är inte en anledning att fråntas vårdnaden.. Det är galet.
      Ett tips till dig: skydda honom inte. Jag borde ha varit mycket mer hård, men våra 26 år tillsammans var svåra att solka ner med snack om hur vidrigt han beter sig nu. I 26 år har jag backat honom och han mig och gamla vanor sitter i. Det var skitsvårt att ärligt berätta eftersom det kändes som ett stort svek. Så dumt eftersom det svek han utsatte mig och barnen för är större än något,
      Han däremot hade inga problem att solka ner det. Enligt honom var alla våra år skit och typ inga barn skulle ha fötts.. Så jag målades ut som nån som i princip hållit honom fastkedjad och våldtagit honom… Som sagt inga problem att vara taskig där inte;)
      Så skydda honom inte.
      Jag hoppas att du får vårdnad! Livet är enklare då, och det var därför jag ville ha det. Jag vill inte behöva ha kontakt med honom om saker som jag alltid tidigare bestämt själv. Han har aldrig ifrågasatt mina val runt barnen även om vi såklart pratat om det. Men intresset att tex välja skola har inte funnits, så det har jag skött. Att han ska skriva på papper i skolan, sätta sig på tvären och ha vetorätt.. Varför?
      Han valde sitt umgänge och det lilla i sig borde vara tillräckligt för att fråntas vårdnad. Men i stället hyllas han som en fin pappa och jag ses som en bitter, försmådd hustru som inte vill glömma och förlåta.. Nä jag vill inte glömma och förlåta. Men jag lever knappast i bitterhet och går runt och är försmådd och tjurig;)
      Jag är glad att vara av med honom, jag mår bättre utan honom. Men det han gör mot våra barn… Det kommer jag aldrig förlåta. Det är något de kommer få dras med hela livet, och det kommer de behöva jobba med och hantera på olika vis. Hade han skött saker snyggt och varit ärlig hade de inte behövt gå igenom ett jäkla helvete. Men egot tänkte inte längre än till sig själv. Och för det kommer jag alltid förakta honom.
      Så, långt och osammanhängande kanske, svårt att svara på mobilen :)
      Kram till dig ❤️

      1. Carro

        Tack Carola för svaret..e glad att jag hittat en klokperson o rådfråga..kan inte så mkt om ämnet..Vill tillägga att jag e sjukpensionär så…de kan väga in till minus o han e missbrukare..o har använt psykiskt o fysiskt våld mot mig o kidsen.Men de har ju berättat för soc..men har så klart ej fotobevis..ha en fin afton.Tycker Uppsala e så vackert de jag har sätt på tv…hur går de med studierna..du e så duktig..?

  2. Maria S

    Grattis i efterskott Jordan!
    Måste få göra ett boktips, PAX-serien fullkomligt älskar min bonusson. Han är helt uppslukad när han läser dessa böcker!

  3. Johanna

    Stort grattis till Jordan! Vilken himla fin son du har! Min Jordan fyllde 13 för 1 vecka sedan och din son är den enda som jag vet också heter så. Min son heter Jordan Viking Leonard, från gamnelfarfar och gammelmorfar. Starka namn på våra Jordans? Kram

    1. familjenannorlunda

      Lagerhaus. Jättefin, tjockt och bra men tejpen fastnar lite dåligt, känns som lite vaxat. Hade julpapper därifrån ett år och fick tejpa massor:/ Men med snöre på gör det ju inget:)
      Fyra rullar valfria motiv 99kr. Tror det är fem meter på rullen:)
      Fanns fler ljuvliga att välja på:)

  4. Carina H

    Oj Oj vad stor han blivit, åren går så himla fort.Önskar Jordan en händelserik födelsedags dag med många paket.

  5. Katie

    Grattis Jordan i efterskott =) Det är så underbart att ha fått följa dig från helt liten bebis fram till den stora lilla kille du är idag!

    Napoleon är ett släktnamn hos också =) jag tycker att det är vackert =)
    Kram på er!

  6. Katie

    Grattis Jordan i efterskott =) Det är så underbart att ha fått följa dig från helt liten bebis fram till den stora lilla kille du är idag!

    Napoleon är ett släktnamn hos också =) jag tycker att det är vackert =)
    Kram på er!

Comments are closed.