Familjen Annorlunda

Lunchdejt:)

En sak som är lite bra med att sommarlovet är slut det är att man själv och vännerna är där de ska vara igen. Hela sommaren har gått och som vanligt har jag umgåtts väldigt lite med folk, för när jag varit iväg på camping, har de varit hemma, och när vi varit hemma har folk varit på annat. Sådär tycker jag att det är hela sommaren, och ju närmare man bor varandra ju svårare är det att få till något. Märkligt egentligen:) men det är väl för att man då inte behöver detaljplanera.

Men, i och med att skolorna börjar så kickar rutinerna in vare sig man vill eller inte:)

I fredags träffade jag och Jamie Mirka och Älva på en lunchdejt:)

Ä n t l i g e n.

Nu var det riktig länge sen som vi sågs, hela våren så gick våra kids om varandra med olika sjukdomar, och sen har ju jag åkt i väg på skola och det har liksom varit helt kört att få ihop nåt. Men nu så:)

lunchdejtAtt Älva var med gjorde Jamie riktigt glad, de där två gillar varandra:) Jag är gudmor till Älva, och därmed så är hon ju nästan min, eller hur? ♥ Lilla fina tjejen:)

Vi möttes upp på Gränby, nedanför foodcourten, och Mirka kollade bara på mig och sa – Sushi va? Och  jag höll såklart med:) Vi har mycket gemensamt och sushi är en verklig favorit hos oss båda, så det blir nästan alltid det på våra luncher.

sushi

Jag har längtat efter det här hela sommaren men av nån anledning inte ätit det. Men så smakade det extra gott också;)

Småblondinerna valde hamburgare och korv.

jamie och älva

Foodcourt är perfekt när man kan välja som man vill.

När vi käkat klart  så bytte vi ställe, så kidsen kunde leka i den lilla lekhörnan utanför Lindex, och så tog vi en varsin latte i fiket intill. Snackade och uppdaterade oss. Det är inte bra när vi inte träffas på länge, det hinner hända så mycket att det är svårt att hinna med på en kort lunch. Sån tur då att vi har en ny inbokad i veckan:)

Vi snackar ofta i telefon, men det är inte samma sak så det är skönt att det nu är ordning på torpet igen.

 

När vi var klara, så kramades vi hejdå, och ses snart, och så for Mirka för att hämta kids och jag och Jamie åkte till först Rusta och sen Citygross. Vi hade slut på shampo och sånt och så behövde jag en matta till tvättstugan. Det är väldigt snyggt med klinikers men satan så kallt. Jag köpte ett par foppor som ska stå där men de råkade visst hamna i husvagnen,,,;) Jag tror också att jag behöver skaffa nån form av avfuktare ner dit, så det ska jag ägna lite tid att googla mig klokare på;)

Vidare till Citygross och så hem. Ägna lite tid åt att vika tvätt… gahhh, denna eviga tvättstugetjänst man tvingas till;) Vek in massor av kläder i Trixie och Lovelias ”walk-in-closet”, och fick först vika det som redan låg i lådorna för de är inte direkt några stjärnor på att hålla ordning;)

Sen laga mat. Ja, tacos:) Janelle och syrran kom, Patricia jobbade och så även båda Simon.

Jag var svårt sugen på att gå ut och ”kolla Os-finalen” a.k.a dricka öl i damfotboll, då Sverige var i final, men var så jäkla trött att det nog ute hade varit någon idé. Misstänker att dagen idag då inte hade varit så rolig;)

Roligt hade vi däremot åt syrran som var fick lov att berätta om när hon hade ont i håret efter att vi varit ute;) Det var nån som frågade, och hon skulle försöka berätta utan att vara alltför detaljerad, hehe. Det känns rättvist att det inte bara är jag som ibland missar den där i efterhand rätt tydliga gränsen för när det borde vara nog;)

Det händer sällan att det är jobbigt dagen efter en rolig kväll, men ibland blir det inte som man tänkt.. Dåliga beslut helt enkelt.

I stället för att dricka öl så gick vi en lång promenad med Doris, och sen hamnade jag i soffan där jag satt och bara satt. Alldeles för trött för att orka gå och göra mig i ordning för natten;)

Och så sov jag länge i morse. Doris slaggade ihopkurad bakom ryggen på mig, och ungarna sov gott de med. Älskar sovmorgnar:)

Efter en superlång startsträcka så fick jag på mig jobbarbrallorna och satte lite fart. Det var sol och hyfsat varmt ute så att röja i poolrummet fick bli dagens göra. Det ser fortfarande ut som skit där efter att de kom och dumpade av allt som stått nere i de rum som blev översvämmade. Jag har fått undan massor, men så är det sånt där som inte riktigt har nån plats nu, och antingen ska ha en ny plats eller åka på tippen.

En hel del av det är sånt som ska nånstans, men där står något annat som måste åtgärdas innan, så jag har förbannat mycket att göra helt enkelt;)

Framåt nio på kvällen gav jag upp och drog av jobbkläderna och hoppade in i duschen

blåkläder

Jag älskar mina arbetsbyxor. Köpte dem på Jula och har använt dem massor, det är så skönt att inte behöva vara rädd om kläderna när man grejar. De här kan man krypa på taket med utan att de går sönder, och man behöver inte vara orolig att man fastnar i nåt eller får färg på eller så., Plus att de har massor av fickor så man har de verktyg man behöver tillgängligt. Idag tumstocken, skruvmejseln och tejp:) De väger en del;)

Nu ska jag hoppa i säng, i morgon är det upp tidigt för att åka till Stockholm och se på Hitta Doris:)

doris

-Va? Jag ligger ju här ju? Eller?

Det ska bli kul, det var länge sen jag var på bio.

Mer om det i morgon:)

Natti natti .·)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ulrika

    Gällande fukten så är det även bra med någon form av värmekälla. Det märks direkt i vårt badrum när handdukstorken inte är igång, även på sommaren.

    1. familjenannorlunda

      Har ett element där nere, men det är avslaget nu.. Kanske ska kolla om det kanske räcker att slå igång det..?

      1. Maria

        Vi har element i tvättstugan och även i torkrummet, Men vi har även en avfuktare i torktummet och för vår del så behövs det. Vi har även fönster som vi har öppet så mkt vi kan när vädret tillåter. Men vi funderar även att köpa en till avfuktare för att ställa på ett annat ställe i källaren.
        Vår källare är under mark, kommer inte på vad det kallas just nu, men du fattar nog vad jag menar ändå ;)

Comments are closed.