Familjen Annorlunda

Inte mitt klokaste beslut;)

Ni vet hur det är, man är envis. Och jag ville så gärna träna, och jag trodde kanske inte men önskade  att det skulle bli bättre av det. Man skulle kunna säga att det var inte det mest intelligenta beslutet jag tagit;)

Så, ryggen mådde inte ett dugg bra igår, men idag är det bättre.  Igår mådde jag illa för att det gjorde så ont. och innan man liksom inser det då, och går och smaskar i sig lite smärtis…Gahh. Korkad. Men, idag är det inte lika ont, bara vissa rörelser som smärtar, och så känns det som jag har exakt noll corestabilitet och styrka. Tack för den, liksom.

När jag satt ute idag och drack kaffe så noterade jag att det droppade från hängrännan.

rensa rännorNej den är inte trasig, och den är inte så skabbig som den ser ut;) Det ligger ett nät över där vattnet ska rinna ner i stupröret och det slaggar igen flera gånger per år, tack vare alla förbannade barrträd som på allvar verkar sikta på att tappa sina barr i mina rännor:/  Om jag inte tar bort det så kommer det vid nästa skyfall att rinna över rännan och bilda ett not-so-much charmigt vattenfall. Som man måste passera under för att komma in;)

Alltså drack jag upp mitt kaffe, samlade ihop mig och släpade fram stegen. Den är svintung, men stadig. Jag har en lättare variant nånstans…(kan möjligen vara så att den fortfarande står upplutad mot mitt sovrumsfönster för att underlätta när Johnny Depp kommer på visit ;) ) men den är läskig att klättra på för den svajar. Lutade upp den och klättrade upp och skopade ur massa skit ur rännan. Konstaterade att det låg ett cykellås (??) och en frisbee på taket som jag lovat att ta ner, och klättrade upp hela vägen på taket.

platt tak

Det absolut läskigaste med att klättra upp det är att ta sig mellan stege och tak. Eller tak och stege på väg ner. Fy farao vad just det klivet är svårt. Jag är övertygad om att jag kommer ramla ner och dö en plågsam död, men hittills har det gått bra;) Det är samma från vart jag än ska mellan, en båt och bryggan tex kan framkalla samma känsla.  När jag nu ändå var här uppe så passade jag på att kika över så att taket ser ok ut. Som synes så är det ett platt tak, vilket inte är det allra bästa, men just idag ser det bra ut. Dock funderar jag lite över detta:

skorstenJa det är alltså en skorsten. Som har nån form av trä runt sig för att….tja nånting;) Innan vi köpte det här huset så bodde Macgyver och Pettsson här, och hela huset kryllar av egna hitte-på lösningar. Helt i min smak alltså, men det är inte helt enkelt att klura ut någon annans ”smarta lösningar”. Det har suttit nån tuta av nåt slag här uppe som var kopplat till ett larm… och det är ett antal antennsladdar som är splittade som dragits via skorstenen.  Men skit i den, den är besiktat och godkänd av sotaren.

Det är röret som sticker upp till höger. Det smala röret har en böj som inte syns, men det större….borde det kanske sitta nån form av hatt där? Jag kan inte påminna mig om att jag sett någon förut, och inte heller att jag har reagerat på det, men jag har heller inte hittat någon hattliknande grej på backen om den skulle blåst ner. Vart röret leder har jag absolut ingen aning om:)  Intill murstocken inne är det nämligen vägg. Äh jag vet inte.

När jag kände mig klar på taket så klättrade jag ner, och stegen står kvar noterade jag nu när jag tittade ut.

Sen samlade jag ihop de kids som ville, Lovelia, Trixie och Jamie och packade in dem och Doris i bilen för att åka och ”hitta på” nåt. Hämtade upp Patricia och syrran på vägen och så for  till Hammarskog. Ett friluftsområde en bit utanför Uppsala. Eftersom det var långt in på eftermiddagen innan vi kom iväg, så började vi med att köpa glass, för sen stängde kafeterian;)

Och sen så promenerade vi en bit med Doris, hett som satan nu helt plötsligt… men vi gick i lä med solen som gassade. Nu passar det minsann… Vi kom fram till den lilla badplatsen, där Kanadagässen mutat in sin boplats. Usch, de skräpar ner så dant! Eller med klarspråk – de bajsar överallt. Äckliga fåglar.

Men Doris blev glad:) Kanske är nån av raserna i henne en fågelhund? Jakthund? Hon kan inte låta bli en fågel nämligen:)

( hon är Lhasa apso, Tibetansk spaniel och Cavalier om jag inte minns fel…? Jag brukar kalla henne för en gatukorsning eller Gott och blandat ♥)

Hon, som förra sommaren var livrädd för vatten kastade sig glatt i efter änderna.

hammarskogPå den här sidan var det grunt, men på andra sidan blev det ”djupt” efter några skutt ut. Doris är ju inte så stor;) och jäklar… Lite panik i ögonen på henne innan hon började simma. Duktig vovve ♥

På vägen hem sen så smet hon in i en hage. Med elstängsel… Gick inte jättebra, men nu vet vi att elen funkade i alla fall..;) Aj aj aj..

Hemma så lagade vi middag. Om det blir tillräckligt med köttfärs över från tacosen så använder jag gärna den till något på lördag, och idag blev det värsta latmansmaten – Moussaka the very lazy way.

Man tar sin färdigstekta och färdigkryddade köttfärs och lägger den i en ungsform och så öppnar man en påse färdig potatisgratäng och lägger över, toppar med ost och in i ugnen i 20 minuter. Ut kommer en svingod rätt:)

Det är inte jätteofta jag kör halvfabrikat, det handlar om köttbullar ( kidsen avskyr mina egenrullade?) fiskpinnar, ravioli och en och annan köttfärssås på burk. Och potatisgratäng:)

Jag gillar att veta vad det är i det jag äter, och ogillar att det tillsätts så mycket konstigheter. Plus att det går oftast lika snabbt att laga själv, eftersom jag inte direkt är ett under av variation;)

Snart ska jag testa Linas barnkasse, så då kanske det blir lite nya rätter. Eller det kommer att bli nya rätter:D

Det ser jag fram emot.

Jag ser även fram emot att de här mognar:

vindruvor

De ska bli blåa:)

De är svingoda, men har en miljon kärnor så ungarna gillar dem inte, och jag kan liksom inte äta upp alla, så det är många som går till spillo vare år. Funderar varenda år på vad man gör med vindruvor, men inser att förutom vin så är de bara goda färska. Och vin känns som överkurs;) Eller? det kanske är skitenkelt? Jag har ingen aning inser jag.

 

Nu ska jag snart lägga mig raklång i soffan och kolla på en film. I morgon är planen att åka till Eskilstuna och Parken Zoo. Vi var ju där i våras, men tyckte inte att vi blev klara, så vi åker igen:)

parken zoo

Ni som har gammal groll emot den här djurparken får googla, det är just gammalt och nu glömmer vi det. Man kan inte hålla folk ansvariga för vad deras företrädare klantade sig med, eller hur. Då blir det inget bra:)

 

Jag inser nu att alla mina kläder är i husvagnen..eller ja, jag har ju förvisso mer kläder än vad som ryms där, men de jag vill ha ligger där. Kanske måste gå ut och hämta in dem så jag slipper kvista ut i bara underkläderna i morgon bitti? Kan vara snällt mot grannarna tänker jag;)

Väder-appen säger sol, men det tror jag vad jag vill om, och tänker ha långbrallor och skinnjacka. Men med linne under, och tunna byxor, så man kan lätta på sviden om det blir lökigt. Nu ska jag leta reda på laddaren till kameran och ladda batteriet.

Vi hörs i morgon:)

Och ni kan alltid kolla instagram om ni saknar mig.

Natti natti :)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madde

    Vi hade också ett sånt useless rör på vårt hus. Var ett gammalt luftrör från innan badrummet renoverats och ventilationen sattes på väggen.
    Togs bort när vi bytte tak – det stör inte som det sitter om det inte… Som på vårt – var ditsatt av en idiot så det hade runnit ner vatten i taket – vi skulle endå göra ett takbyte och skadorna var inte så farliga så det gick bra. Men kolla gärna upp vart det går för att undvika så otrevlig överraskning som jag fick ?

  2. Emma

    Alltså, 27-årig singel här, men du är bara för underbar!!! Kan egentligen inte alls relatera till någonting (förutom att jag växte upp i hus med hela tre syskon, folk tycker fortfarande att vi är sjukt många). Meeeen jag kan inte låta bli att läsa och garva! Älskar dina uttryck och ironin, tex att det är bra att ha stegen uppställd om johnny depp (lookaliken va det väl) skulle komma. Tack!

  3. Fia

    Min mamma gör saft på vindruvor (med lite smak av ingefära). Fantastiskt god! Mina tjejers favoritsaft.. Rekommenderas!

Comments are closed.