Familjen Annorlunda

Vi körde lite vilse…;)

Det är ett märkligt väder vi har, just nu åskar det som sjutton och mellan varven vräker regnet ner… Galet. Men det är väldigt torrt i gräset, så det behövs väl kanske..

Vi hittar massor av övergivna byggnader här, de är inte så bra på att riva här i Norberg;)

norbergEller kasta skräp i papperskorgar, för överallt är det sopor… Dags att skärpa er lite Norbergsbor:)

Fast det är fint ändå.

norbergVi fick ett tips om att det fanns ett utegym här, som vi såklart var tvungna att testa, och hoppsan hejsan sån träningsvärk jag har idag…;)

utegym norbergKan ju vara för att lägsta belastningen var rätt så tung, men även för att jag körde några vändor med armgång…det tar på muskler som jag behöver träna mer;)

Lite sumolyft, det var lite för smalt att stå på trallen, och det var svårt att inte kunna komma under stången, men funkade.

marklyft sumoBara man fatt upp den från backen så blev det bättre. Ungarna var med, och de tränade de med, och sen tog vi en avstickare på väg hem för att spana in Kärrgruvan. Den hittade vi nu inte… men nån Åsgruvan.

Ännu ett övergivet betonghus mitt i skogen…

norberg

Gruvan såg vi, men det gick inte att fota, men ungarna blev så imponerade. Det var ett dagbrott, med stupande väggar. Jag har ingen annan kamera med mig än min mobil, för Patricia fick låna den till Grekland, och som jag ångrar mig. Det skulle gå att ta så fina foton här, massa mäktiga miljöer.

Som detta…Mitt ute i skogen, en trappa. Som ledde upp till en grund, med källare.. Inget mer.

norbergJag blir så nyfiken. Vad finns det för historia bakom den här? Vad var det, varför är det inget hus kvar, varför står det kvar? Att det på något vis har med gruvorna att göra fattar jag, men åhhhh.

Senare på kvällen, efter middag, disk och när kidsen krupit in för att kolla på film, så tog syrran och jag bilen. Vi skulle kika på Klackberget. Nån badplats och en skidbacke. Vi hade fått vägbeskrivning, men helt uppenbart missade vi en avfart. Eller avfart och avfart. Här skyltar man till grejor som är tre hus mitt ute i ingenmansland, men inte till en badplats…;)

Hur som helst, vi körde lite…ehum. Vilse. Först var det fint och vi stannade och kollade på en sjö.

norberg

norbergMen sen blev det ju mörkt, och på vägen stod en skylt att den skulle stängas av 8-10/8… men den var ju inte avstäng än, och vi skulle till Klackberg så vi körde vi.

Och körde. Och körde och körde. På en grusväg, som var sådär som en riktig tvättbräda…satan trodde bilen skulle skaka sönder, och körde i 20-25km/h.

Mellan varven såg vi nåt tjusigt, och vi lyssnade på Vinyl på radio så det var massa bra musik, men ingen täckning på min mobil. Hej då 3. På allvar. Syrran har tele2, som jag hade förr, och inte gillade, men ångrar mig nu:) SÅ kommer kanske tillbaka….;)

Vi körde och körde. Att vända tillbaka kändes som ett värdelöst alternativ.

norbergNån gång kommer man ju fram.

Och visst. Efter Fragg.. där fragglarna bor? och Larsbo och Söderbärke och en sväng in i Dalarnas län så började vi hitta hemåt igen.

En titt på kartan när vi kom hem, visade att vi körde världens omväg. Det borde tagit typ 10 minuter och tog 1,5 timme;)

Heja.

Jag messade och klagade på vägbeskrivningen, och fick bara ett : ”Hur fan kan man köra fel om man ska till Klackberg? Stadsbor.”

Inget medlidande med oss virrpannor där inte;)

Nåväl, ikväll ska vi kolla om vi hittar rätt väg. Kan tänkas att vi har lurat ut var vi missade att svänga. Kanske.

 

Men nu ska vi till Fagersta och fika. Novalie har namnsdag, och det måste firas:)
Tillbaka snart:)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anne

    Ängelsberg med oljeön ska ju också vara intressant. Har ingen aning om det blir dyrt eller om det är så roligt för barn. Vad säger ni som varit där??

  2. Sara

    Ni måste besöka Blå grottan. Den ligger förvisso i Klackberg men ta hjälp av ngn snäll Norbergsbo som kan visa er. Mamma har inget för sig så ta kontakt med henne via mig så ordnar vi upp detta. Sen har ni ju polhemshjulet också!!!;)

  3. Lisbeth

    Hahaha, vilken resa! Känner igen mig där, min gamla bil hade gått väldigt många färre mil om jag inte körde fel hela tiden..

    Kan rekommendera Vimla, de är kanon. Billiga, med fördelar som lägre kostnad om man är under 18 år,student, 55+, har sjukersättning. Ingen bindningstid, du kan behålla ditt tfnnr eller välja nytt, Du kan sätta ihop ett eget ab-innehåll OCH du sparar surfen du inte använder en månad till en pott så du kan använda den senare. Dessutom har de en grym tipsarförmån: Om du går in via min länk får både du och jag 10 kr rabatt på abonnemangskostnaden. Sedan kan du göra likadant: dina nära och kära kan använda din tipslänk om de öppnar abonnemang vilket gör att man kan komma ner i väldigt låga tfn-kostnader i familjen. Haken är att man måste maila supporten, chatta via hemsidan eller gå via fb och de har har bara öppet må-fre. De har varit klockrena hittills när man behövt fråga om något. Men så här långt har det funkat klockrent för oss, mina ungar har varit kunder sedan förra året och jag tröttnade på Tele2 för gott i början av året. Har fått mycket bättre täckning där jag bor, nära Östra Sjukhuset i Göteborg. :)
    Och nej, jag är INTE sponsrad av Vimla, och jobbar där inte heller.. :D
    https://vimla.se/?201606201151524660
    Kram

Comments are closed.