Familjen Annorlunda

Sommar ♥

♥ Älskar sommar när den är som idag!

Igår var det umgänge, tydligen är vi inne på den tiden när det är onsdagar… vore ju kul att någon gång få veta planeringen, men det lär ju aldrig ske förstås. När det är onsdagar annars så är det 15-19, men nu 10-18. Svårt att hänga med, men skit samma. Pallar inte ens bli irriterad. Men, det innebar ju att dagen var fri att hitta på annat, vad som helst liksom. Och det blev en garagestädning. Men hej så kul.

Eller inte;) Men lite ordning blev det där inne till sist i alla fall, och jag hann till och med i väg till tippen med det jag rensat ut.

garageröj

I tisdags kväll var jag och syrran på gymmet. Det är dåligt med pass så här års, så vi körde ett eget. Sumoknäböj med 32 kg kettlebell, följt av enarmsthrusters med 10 el 8 kg. Tre set. Asjobbigt. Sen ner på mattan och köra lite (mkt) situps med kettlebell och lite annat. Kändes inte som speciellt jobbigt, men saaatan sån träningsvärk som smög sig på under gårdagen;)

Ju längre dagen gick ju värre blev det, och bara tanken på att vi var bokade på David idag framkallade skräckblandad förtjusning. Efter ett pass med honom har man alltid träningsvärk deluxe. Och jag älskart:)

I morse vaknade jag, klev upp käkade frukost och pustade över att det gjorde ont precis överallt. Låren…insida, baksida, framsida….aouch. Rygg, skuldror, ländrygg…allt var stelt och värkte. Åkte iväg, fick smörplats precis utanför och kunde bara glida in och stanna bilen. Finns många anledningar att älska sommaren:)

Mötte upp med syrran, Janelle och Simon, och gick in och snörade på skorna, och sen in till Killer-David:)

Han hälsade oss välkomna, och sen log han pillemariskt och sa: Jag går på semester i morgon……

Alltså var banan en riktig killer, bara ben och armar, i olika varianter. Varannan armar på nåt sätt, varannan lår…sjukt jobbigt, och SJUKT KUL! Med tanke på att vi hade svår träningsvärk i just armar, rygg  och lår så var det inte många av stationerna som inte kändes… Första varvet var det enbart dipsen som inte gjorde ont att göra. Och med ont så menar ju jag såklart att det är träningsvärksont, och det tränas bäst bort med mer träning:)

Marklyft med stång, dips, knäböj med kettlebell, enarmsdrag/rodd, boxhopp/kliv-upp, rodd med stång, knäböj med powerboll som man kastar upp mot väggen, nån höga drag – stången upp till hakan med smalt grepp, marklyft med kettlebell, långsamma armhävningar på bosuboll.

Så var det. Ni kan testa:)

Som jag sagt förr så älskar jag David. Rakt av:) Han är grym, pushar och kräver att man gör sitt yttersta, men med känsla för att man inte alltid är på topp. Ibland kommer han med tyngre vikter och uppgraderar en, då har han sett att man klarar av lite till:) Jag älskar att vi tajmade husvagnssemester nummer två med hans semester, så vi inte missar hans pass:)

Och jag älskar att ni fattar att jag inte älskar honom på det viset, men som ledare:)

När han gick förbi oss på väg hem så konstaterade han bara leende att det skulle kännas bra i morgon, och jag förväntar mig att knappt komma ur sängen. Med den träningsvärken vi hade, och så detta pass så kommer det kännas alldeles utomordentligt härligt.

Ni som tränar, vad gör ni för något? Ni som inte tränar – är det något ni tycker verkar spännande?

Jag vill testa att klättra. Men min syster, also known as my partner in crime, är höjdrädd och vågar inte. Jag menar att det inte kan vara så farligt, och att man dessutom kan klättra på låga väggar, kan det heta Bouldering typ? Jag har ju tagit mig upp på Skuleberget, och som är 250 meter högt så hur svårt kan det vara att klättra upp några meter? Måste nog försöka övertala henne ändå. Ska testa med Janelle med:)

 

Efter träningen idag tog jag med ungarna till Lyssnarängen för att bada.

lyssnarängen bada

Det finns en ”stor sten” där, som ungarna älskar att klättra på, det är perfekt för då vet man var man har dem och kan ligga ner och sola en stund utan att ha hökblicken påkopplad.

Vi kom inte hit förrän strax efter 16, så det var rätt lugnt med folk, annars är det svårt att få parkering.

Jamie testade sin bräda, och med UV-dräkten och det långa håret ser han ut som en surfare:)

jamieFattas bara ett snäckhalsband, ni vet ett sånt där med små vita snäckor som alla hade förr. Rätt fina. Han har fint hår, min lillkille. Han passar så bra i det, och han vill inte klippa sig även om det är ett jädra tjat från folk.

jamie långt hår

Riktigt så här långt är det inte, han sitter och lutar bak huvudet lite, men det är långt. Han får ha det precis som han vill. Jag frågar alltid när vi går till frisören med Jordan om även Jamie vill klippa sig. Han funderar ibland men säger alltid nej. och då får det vara så. Så det så:)

jamie Jag hade inte duschat efter träningen, utan bara svidat om till bikini och tanken var såklart att bada. Så det gjorde jag, och det var första gången på hemmaplan i år. Vi badade i Årsunda, men det känns inte som på riktigt innan man badat hemmavid.

carola wetterholmBruden intill badade inte:) Novalie har blivit lite badkruka, men det får man vara. Hon var på väg i, men så blåste det lite vid vattnet och hon frös. Inte så lätt att hålla värmen när man är lång och smal kanske:)  Min bikiniöverdel kommer från H&M, massa puff i den som förskönar verkligheten ;)  Men några byxor har jag inte hittat, utan har en gammal badkjol. Fin, men blir väldigt blöt, fast den får duga tills jag hittar det jag vill ha.

Jag har svårt för halterneck, det trycker på något där bak i nacken som gör att jag lätt får ont, men eftersom det är så fint så tänkte jag ge det en chans, och det funkar hyfsat.

Vi låg kvar här till efter sju, solen gassade och jag tittade trånande på killarna som åkte vattenskidor. Eller bräda… Jag vill prova! Men känner ingen med båt som man kan bjuda in sig till riktigt:) Behöver ju vara någon som står ut med att stanna båten tvåtusen gånger för att jag ramlat, och sen även står ut med hysteriska fnitteranfall;)

Syrran kom en sväng efter att hon jobbat klart, eller…klart och klart. Hon blir aldrig klar, allra helst nu efter pilotstrejken så har de att göra dygnet runt om så är, men hon pausade en stund innan det säkert blev mera jobb i kväll.

 

I morgon ska vi väl bada lite mera kanske, sen tacos och sen ska syster och jag fira in hennes semester nånstans ute:) Planen är att inte ,må dåligt på lördagen;)

På söndag åker Janelle och Simon till Turkiet. Av alla ställen, men det ska vara lugnt att åka, säger UD. Just nu iaf, man vet ju aldrig. Lite oroligt känns det såklart, men inte så att jag vill att de ska stanna hemma. Just nu är det ju fan galet i hela världen, så det verkar inte spela så stor roll vart man åker. Man får försöka vara försiktig, använda sunt förnuft och ta det lugnt. Patricia och hennes Simon är i Grekland, tror det är på Zakynthos, och de har det bara bra.

Tja, själv åker jag till Norberg:D olika faller livets lotter;)

Nu sova

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Veronica

  För långt för oss att åka tyvärr men tänkte att det här kan vara ett bra utflyktsmål för er. Ett utomhusvattenland med helt okej priser och enligt en bekant riktigt rent och fräscht.

  Berkingebadet (http://www.berkinge.se) och ligger i närheten av Lövsta bruk.

 2. Ulrika

  Hej! Kikade lite på repriisen av FA nu några dagar och undrar hur det gått med din äldsta dotters talfel? Finns det hjälp att få för den sortens problematik av t.ex logoped? Min systerson pratar likadant men ej fått någon hjälp tyvärr.
  Du har en härlig blogg, läst den i många år!
  Hälsn. från Gbg : )

 3. Magda

  Måste också hålla med om att du ser yngre ut nu än då, tänk vad det kan göra mycket för utseendet och personligtheten/humöret att slippa det man inte mår bra av ?
  Sen ang umgänget, självklart måste han ju meddela när han tänker hämta barnen och hur länge han planerar att ha dem. Hur ska du annars veta när du/ni måste vara hemma? Aningen svårt för honom att hämta om ni är ute på vift, alternativt lämna om du inte vet när de är på väg hem…

 4. KalmarAnna

  Kollade repris av FA idag och måste bara säga FY SATAN va snygg du är idag ;)
  Förstå mej rätt o jag säger det med glimten i ögat men du kändes så ”grå” och verkligen som en praktisk mamma som aldrig lämnar huset. Känns mycke tuffare både på insidan o utsidan idag. Tror de gör dej gott me lite pubhäng å annat kul med din syrra o andra vuxna.
  Gillar din blogg,trevlig helg <3

 5. Anna

  Idag kollade jag reprisen av FA. Måste bara säga………FY SATAN VA SNYGG du är idag.Du känns mycke tuffare både på utsidan och insidan. Känns inte som samma person när man jämför då och nu.
  Förstå mej rätt och jag säger det med glimten i ögat men du kändes så………..ja va ska jag skriva? Som en person som ENBART var mamma. Självklart är barnen prio ett både nu och då men du kändes så ”grå” på nåt vis. Ser man dej nu så lyser det om dej.
  Ähh vet inte vad jag ville med detta men gillar din blogg o det var även kul o se er igen efter så många år på tv ❤️

  1. familjenannorlunda

   Haha, TACK!! Ungarna säger likadant:) och jo, jag ÄR en helt annan person idag, på ett sätt. Mer kaxig :D Mer dryg;) men lika pp många andra sätt:)
   Men jag var ju även gravid och nyförlöst så jag var skittrött. Inspelningarna tar på krafterna, inte minst för att filmteam är tidsoptimister och vi konstant blev sena pga det, något jag hatar.
   Jag håller helt med dig, och jag suger i mig ❤️❤️

 6. Lisa

  Men snälla nån en timma hit eller dit är väl inte hela världen,,,,,, måste du skriva elakt och negativt varje gång det är umgänge tycker du ska vara nöjd att han kommer och träffar några utav barnen det är väl bättre än att han inte bryr sig över huvudtaget,,,

   1. Annika K

    Jo det gör mycket.
    Man kan ju inte planera dagen. Barnen behöver också veta att han faktiskt kommer osv

    Och varför ska den DÄR tro att han kan göra som han vill? Sköt umgänget för fan eller låt bli helt..

    Carola .. Kraaaaaam!

    1. Lisa

     Varför vara så bitsk”till den DÄR'”aldrig ens fel att man går isär finns två sidor den ena sidan har vi aldrig hört,,,,,,tycker om Carola förövrigt men tycker hon ska sluta vara bitter och lägga detta åt sidan så gått det går och acceptera att det är som det är nu och inte skriva elakheter varje gång bara det får än och tänka att hon fortfarande är bitter och det är ju förståligt,,,

     1. familjenannorlunda

      Det här är min blogg, som är min dagbok. Jag har rekommenderats att dokumentera allt han gör som kan vara mig till hjälp i framtida ev tvister. Så då gör jag det. Var är det ingen som vet, finns inget ställe på tex Soc, advokaterna edyl, utan man får göra det bäst man vill. Jag skriver inte någon annanstans än här, så allt viktigt dokumenteras i min blogg. Sen är det såhär, jag blir gruvligt irriterad när han gör precis som han vill, ändrar utan att säga osv. Vem skulle inte bli det? Då är man ju inte normal för sjutton. Han har barnen väldigt lite. Jag drar ett tungt lass alldeles själv och att då inte ens veta vilken dag han kommer..? Eller vilken tid. Fattar inte ens att nån försvarar det?
      Och så till bitter igen då:)
      För mig innebär att vara bitter att alltid vara sur, tvär, arg så att det är det enda man är. Att man inte kan tänka en tanke utan att den är svart och besk. Att livet är grått och surt hela tiden. Att inte kunna uppskatta allt bra.
      Därför värjer jag mig stenhårt mot att jag skulle vara bitter. Det stämmer definitivt inte. Jag har varit väldigt ledsen, arg, förtvivlad och uppgiven, men inte bitter. Jag kommer aldrig bli bitter.
      Jag kommer heller aldrig varken acceptera eller förlåta, för det han gjorde tog fan nästan livet av mig. Det finns många sätt att lämna ett förhållande och han valde det värsta. Det som skadade mest. Inte bara mig, utan även barnen. Det är oförlåtligt. Men bitter är jag inte. Jag vet att ni har svårt att fatta skillnaden på ord ibland, de tolkas olika av oss. Säg att jag är grinig, eller tjurig för det är jag. Det går oftast över i samma sekund jag fäst det på papper. Även det en stor anledning att jag skriver om det. Jag får bort det ur mitt sinne. Och blir glad igen. Bitter är ett konstant tillstånd som jag är väldigt långt ifrån.
      Jag kommer aldrig sluta skriva om detta. Jag tror att en stor anledning till att folk kan bete sig som svin är att ingen säger nåt. Att lämna nio barn är inte ok nånstans! Att sopa det under mattan hjälper honom, han som faktiskt har sabbat deras liv rätt ordentligt. Det är mkt ni inte vet om hur de mår. Varför ska han komma undan? Varför blir JAG the bad guy när jag skriver vad han gör? Varför vänds ilskan mot mig? Varför ska han skyddas? Jag köper det inte. Ut med saker och ting i ljuset tack.
      Så tycker jag, och så kommer det fortsätta vara här. Passar det inte är jag ledsen men så är det:)

  1. familjenannorlunda

   Nöjd?? Hm… Nä. ;)
   Grejen är att jag skulle kunna planera bättre om jag fick veta. Skulle inte du tycka det var drygt att inte veta ? 10 eller 15 är rätt stor skillnad tycker jag.

  2. Bibbi Lundberg

   Och du Lisa verkar ju inte ha fattat nånting? har Du överhuvudtaget läst och följt bloggen ?

  3. Sofia

   Ska hon vara ”nöjd” med att han träffar några barn? Är det ansvar tycker du för barn man har satt till världen? Och varför ska han komma undan så pass lätt och Carola ska bara stå helt passiv och vara nöjd? Har dagens kvinnosyn inte kommit längre?! Din har det inte iaf…
   Varför kommentar du alls, har man inget snällt att säga så kan man lika gärna vara tyst.

  1. Sofie

   Men det är ju Ankara och Istanbul som dom avråder och inte turistorterna. Undantagstillstånd är det ju i Frankrike med och har varit ett tag..

Comments are closed.