Familjen Annorlunda

Barn till ensamma mammor behöver hjälp!

Äntligen sommarlov!

Eller? Att komma tillbaka till skolan efter lovet utan att ha något roligt att berätta är den tunga verkligheten för hundratusentals barn i Sverige. Tillsammans med BEM kan du bidra för att ge dessa barn ett härligt sommarminne.

bem-loppi

BEM, Barn till Ensamma Mammor, är ett initiativ från Fryshuset i Stockholm som ger stöd till barn som lever i ekonomisk utsatthet med en ensamstående mamma. Enligt Rädda barnens Årsrapport 2015 lever hela 234 000 barn i ekonomiskt utsatthet idag.

Sånt som många i Sverige ser som självklarheter, som gemenskap, en julklapp eller en aktivitet ska dessa mammor kunna söka stöd till hos BEM. Deras mål är att aldrig behöva säga nej till en familj, vilket blir en extra stor utmaning under sommaren. Ett bidrag, litet som stort, gör stor skillnad. Därför hoppas vi att du vill swisha en peng direkt till BEM för att fler barn ska få hitta på något roligt i sommar!

SÅHÄR GÖR DU FÖR ATT BIDRA TILL ATT FLER BARN FÅR ETT HÄRLIGT SOMMARMINNE

Swisha valfri gåva till 123 275 86 21 eller sätta in på Plusgiro 90 02 76-7 eller Bankgiro 900-2767. Märk din gåva med ”Sommarminne”.

Tusen tack!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Jättebra initiativ! Som lärare tänker jag att man kan hjälpa dessa barn också genom att i stället för att efter sommarlovet ställa den klassiska frågan ”vad har ni gjort under sommarlovet” i ställer fråga ”vad ser ni fram emot under terminen”. Perfekt tillfälle också att ta vara på att dom (flesta) är utvilade och hungriga efter en bra termin med mycket roligt i skolan där vi ständigt arbetar med inkludering och att det som görs/inte görs hemma inte ska spela någon roll för barnen när de är i skolan :)

Comments are closed.